banner28
banner23
banner36

Başiskele’de Önce İş Sağlığı ve Güvenliği

Başiskele Belediyesi, personelinin iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak adına 2020 yılında yaptığı hizmet içi eğitimler ile 260 personelini bilinçlendirdi.

Başiskele’de Önce İş Sağlığı ve Güvenliği

Başiskele Belediyesi, personelinin iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak adına 2020 yılında yaptığı hizmet içi eğitimler ile 260 personelini bilinçlendirdi.

29 Ocak 2021 Cuma 08:46
Başiskele’de Önce İş Sağlığı ve Güvenliği

Başiskele’de yapılan görev ve hizmetlerde öncelik olarak personelinin iş sağlığı ve güvenliğini önemseyen Başiskele Belediyesi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde hizmet içi eğitimlerini sürdürüyor.

Başiskele Belediye Başkanı Yardımcısı Kadir Kandemir başkanlığında 27 Ocak Çarşamba günü Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği 2020 Yılı Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısı’na İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Sinan Özdenkaya, Lego Sağlık A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Fatma Yılmaz, İş yeri Hekimi Dr. Uğur Uçar ve kurul üyeleri katıldı.

Geçen yıl yapılan ve 2021 yılında yapılması planlanan hizmet içi eğitimlerin görüşüldüğü toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıda 2020 Yılı İş Sağlığı ve Güvenliği Faaliyet Raporu açıklandı.

“Önce Sağlık, Önce İş Güvenliği” bilinciyle gece gündüz demeden vatandaşlara hizmet veren Başiskele Belediyesi, 2020 yılında tehlikeli ve riskli işlerde çalışan 260 personeline hizmet içi eğitimler verdi. İş sağlığı ve güvenliği, yangın tatbikatı ve eğitimi, yüksekte çalışma eğitimi, ilk yardım eğitimi, mesleki oryantasyon eğitimi, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde her türlü çöp ve atık madde toplama eğitimi gibi konularda eğitimler verildi.

BİNALARDA VE İŞ EKİPMANLARINDA PERİYODİK BAKIM VE KONTROLLER

İş kazalarının önüne geçebilmek için belediyenin hizmet araçları, iş makineleri ve iş ekipmanları 2020 yılı Haziran ayında bakım ve kontrolleri gerçekleştirilirken, belediyenin hizmet binalarındaki elektrik tesisatı, topraklama sistemleri ve paratoner sistemleri de periyodik olarak kontrol edildi.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Başiskele Belediyesi, Çin’in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyaya yayılan yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) Salgını sonrası daha Türkiye’de vakalar görünmeye başlamadan önce 21 Şubat’ta “Gribal Enfeksiyonlar ve Koronavirüs” konulu sağlık semineri düzenleyerek personellerini Kovid-19 konusunda bilinçlendirdi.

Belediye personelini Koronavirüs Salgını’ndan korumak ve virüsün yayılımını engellemek için işe giriş ve çıkışlarda uygulanan parmak okuma cihazlar kart okumalı cihazlarla değiştirildi. Personelin dezenfektan ve maske ihtiyaçlarının temini sağlandı. Koronavirüs ile mücadelede Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen 14 kuralın yazıldığı afişler hizmet binalarının muhtelif yerlerine asıldı ve personele broşür olarak dağıtıldı. Belediye hizmet binalarına girişlerde vatandaşlardan HES kodu sorgulanmaya başlandı. Salgın hastalıklarla ilgili risk değerlendirmelerin de yapıldığı Başiskele Belediyesi’nde, risk grubunda yer alan personellerin idari izinli olmaları sağlanmış ve esnek çalışma düzeni uygulaması gerçekleştirilmiştir.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38