Başiskele'nin Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Başiskele Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği fotoğraf yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

Başiskele'nin Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Başiskele Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği fotoğraf yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 11:22
 Başiskele'nin Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

EN GÜZEL KARE’NİN ADI “YÜZME VAKTİ”

 Başiskele Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından bu yıl "7 Yıldızlı Kent Başiskele" adıyla düzenlenen yarışmada birbirinden güzel 524 fotoğraf yarıştı. "Yüzme Vakti" adlı fotoğraf ise yarışmanın birincisi oldu.

JÜRİ ÜYELERİ

Başiskele Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde önceki gün toplanan jüri üyeleri, Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Araştırma Görevlisi Ali Fuat ALTIN, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Dernek Başkanı Çetin GÜROL, Kocaeli Fotoğrafçılar ve Benzerleri Dernek Başkanı İbrahim ŞAHİN, Fotoğraf Sanatçısı Erhan SARALOĞLU, Kocaeli Fotoğraf Sanatı Dernek Başkanı Altuğ ŞENEL, Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Köksal AYABAKAN, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Çelikiz ve Başiskele Kent Konseyi Başkanı Fahri Uslu 7 Yıldızlı Kent Başiskele'yi en iyi anlatan fotoğrafları seçebilmek için oldukça zorlandı.

KAPALI OYLAMA

30 Haziranda sonra eren fotoğraf yarışmanın ardından jüri üyelerinin değerlendirmeleriyle ilk üç belli oldu. Jüri amatör ve profesyonel sanatçıdan oluşan 107 katılımcının 524 eserini değerlendirdi. İlk ve ikinci elemelerde finale kalan fotoğrafların sıralamaları kapalı oylama ile belli oldu.

İLK ÜÇE GİREN

Fotoğraf sanatçılarının Başiskele'nin dört bir noktasından özenle çektiği birbirinden güzel kareleri seçmek jüri için hiçte kolay olmadı. Uzun süren değerlendirmenin ardından. İlhan Kılınç’ın "Yüzme Vakti" fotoğrafı birinci olurken,  Murat İbranoğlu’nun  "Oyun Parkı" fotoğrafı ikinci, Serdar Şeker'in  "Saat Kulesi"  fotoğrafı ise üçüncü oldu.

41 ESER SERGİLENECEK

Öte yandan Murat İbranoğlu’nun “çiçek” adlı eseri, Bedirhan Köksal’ın Kız Kulesi, Hasan Zer’in “isimsiz” adlı eseri, Murat Karakaya’nın “Yaz Gecesi” adlı eserleri de jüri özel ödülüne layık görüldü. "7 Yıldızlı Kent Başiskele" fotoğraf yarışmasında sanatçıların eserlerinde; huzur, doğa, turizm ve estetik kent mobilyalarının geniş yer aldığı gözlendi. Toplamda 41 eserin sergiye seçildiği yarışmada her sergi fotoğrafına 100 TL’lik ödül verilecek. Sergiye giren sanatçılar www.basiskele.bel.tr web sitesinde yer alan listede yayınlanmaktadır.

Son Güncelleme: 08.07.2015 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38