İş dünyasının gözü yapılandırmada

Bazı yükümlülüklerde ertelemenin bittiği ve cari dönem vergilerinin çakıştığı ekim ayına günler kala, iş dünyası gözünü Meclis’e çevirdi.

İş dünyasının gözü yapılandırmada

Bazı yükümlülüklerde ertelemenin bittiği ve cari dönem vergilerinin çakıştığı ekim ayına günler kala, iş dünyası gözünü Meclis’e çevirdi.

24 Eylül 2020 Perşembe 20:37
İş dünyasının gözü yapılandırmada

COVID-19 sebebiyle yaşanan ekonomik durgunluğun etkilerini hafifletmek amacıyla ertelenen yükümlülüklerin ödeme takvimi yaklaştıkça, iş dünyasında bunların yapılandırılması yönündeki talep de giderek yükseliyor.

Meclis’in temmuz ayı sonunda tatile girmesiyle birlikte seçim bölgelerine dağılan AK Parti Milletvekilleri sahada en çok vergi ve sigorta prim borçları başta olmak üzere kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması talepleriyle karşı karşıya kaldı. Küçük esnaftan sanayiciye iş dünyasından gelen yeniden yapılandırma talepleri milletvekilleri tarafından AK Parti ekonomi kurmayları ve beraberinde ekonomi yönetimine iletilirken, gözler hükümetin vereceği karara çevrildi. Hükümetin vereceği karar doğrultusunda düzenlemenin halen Mecliste hazırlıklarının devam ettiği öğrenilen ekonomi torbasına girebileceği belirtiliyor.

AK Parti ekonomi kurmayları yeniden yapılandırma konusunda henüz Meclise gelen bir metin olmadığını belirtirken, kendilerine de yapılandırma konusunda yoğun talep geldiğini dile getirerek, Hükümetin vereceği karar sonrası adım atılacağını söylediler. 1 Ekim’de açılacak olan Meclise 17 Ekim’e kadar 2021 bütçesi sunulacak. Bütçenin gelmesiyle birlikte Meclis yılsonuna kadar yoğun bir bütçe mesaisine girecek. Ekonomi torbalarının görüşüldüğü Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nun ekim ayı sonu itibariyle bütçe görüşmelerine odaklanacağı dikkate alındığında bütçe görüşmeleri başlamadan önce yeniden yapılandırmaya ilişkin yasanın ekim ayında Meclis’e gelerek kanunlaştırılması gerekiyor.

İş dünyasında ekim ayı sendromu yaşanıyor

Koronavirüsün ekonomiye olumsuz etkilerini azaltmak için mart ayının ikinci yarısından itibaren alınan önlemler çerçevesinde vergi ve sigorta primleri ekim ayına ertelenmişti.6 ay ödemesiz kredi desteği ile vergi yükümlülüklerinin ertelenmesi ile rahatlayan reel sektör ekim ayından itibaren hem kredileri hem de ertelenen vergileri ödeyeceği bir döneme girecek. İş dünyası birçok sektörde sıkıntının devam ettiğine dikkat çekerek, çoğu firma yükümlülüklerini yerine getiremeyeceği için vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını istiyor. Ayrıca yapılandırmadan çıkanlar için de yeni bir düzenleme gidilmesi iş dünyasından gelen talepler arasında yer alıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38