Oğlumu canlı bomba yapacaklar

Oğlu IŞİD tarafından kaçırılan baba ile birlikte yetkililere seslenen Tahsin Tarhan, “Gencecik çocuklarımızı IŞİD’in elinden kurtarın” dedi.

Oğlumu canlı bomba yapacaklar

Oğlu IŞİD tarafından kaçırılan baba ile birlikte yetkililere seslenen Tahsin Tarhan, “Gencecik çocuklarımızı IŞİD’in elinden kurtarın” dedi.

19 Ekim 2015 Pazartesi 12:48
 Oğlumu canlı bomba yapacaklar

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, oğlu IŞİD tarafından Suriye’ye gönderilen babanın feryadını bir kez daha gündeme taşıdı. Ankara’daki katliamdan önce IŞİD’e katılan 19 yaşındaki Serkan Uzun’un babası, “İkinci Ankara olmasın. Oğlumu canlı bomba yapacaklar. Kurtarın getirin hapse atın” dedi. Tarhan da Ankara’daki olaydan sonra ‘Güvenlik zafiyeti yok’ diyen yetkililere seslenerek, “Bu babanın çığlığını duyun. Bir baba getirin. 10 yıl hapse atın oğlumu der mi?” diye sordu.

 “OĞLUMU CANLI BOMBA YAPACAKLAR”

Serkan Uzun’un 3 arkadaşı ile birlikte Suriye’ye geçmeden polis tarafından Kilis’te gözaltına alındığı ve ‘Seyahat hürriyeti var’ gerekçesiyle salıverildiği ortaya çıktı. Tahsin Tarhan, Ankara katliamının tekrar yaşanabileceğini açıklayarak oğlu canlı bomba yapılmak için kaçırılan babayla birlikte devlet yetkililerine seslendi. Tarhan ile birlikte bir açıklama yapan baba Bekir Uzun, “Oğlumu canlı bomba yapacaklar. Lütfen tutuklayıp hapse atın” dedi.

“KATİL IŞİD’DEN ÇOCUĞUMU KURTARIN”

1 Ekim günü evden kaçan ve Suriye’ye giden Serkan Uzun’un 3 arkadaşı ile birlikte IŞİD tarafından devşirildiğini söyleyen Bekir Uzun, 10 Ekim’deki Ankara katliamında, patlamayı oğlunun yaptığını düşündüğünü söyledi. Bekir Uzun, “O gün oğlum sandım katliamı gerçekleştireni. Çok üzüldüm. Oğlum şu anda Ebu Mervan adını kullanıyor. Engin Çiftçi, Sümeyye Çiftçi ve Yunus adlı arkadaşıyla Suriye’ye gitti. 19 yaşındaki çocuğu kandırmışlar. Hayatından endişe ediyorum. Katil IŞİD’den çocuğumu kurtarın” dedi.

“BU ÇIĞLIĞI DUYUN”

Tahsin Tarhan ise yetkililere, yeni bir katliam öncesinde görevlerini yapması çağrısında bulundu. Serkan Uzun’un Kilis’te yakalandığının tespit edildiğini kaydeden Tarhan, “İfadesi alınıp, serbest bırakılmış. Gerekçe ise seyahat özgürlüğü. Ne bekliyorsunuz, bu insanların canlı bomba olarak patlamasını mı? Bu çocuklar yoksul ailelerin çocukları. Canlı bomba yapılıyor. Ankara’da yaşanan katliam tekrarlanmasın. Devlet bunun önlemini almak zorunda. Aile çocuklarının takma adını bile buluyor, yetkililer çocukları bulamıyor” şeklinde konuştu.

POLİSE BAŞVURAN 20-25 AİLE VAR

Gebze’de çocuklarının kurtarılması için polise başvuran 20-25 ailenin olduğunu ekleyen Tarhan, polisin bu konuda açıklama yapmaktan kaçındığını söyleyerek, “Meclis’ten de soru önergelerinin yanıtlarını bir türlü alamıyoruz. 10 Ekim’den önce, ‘Çocuğum canlı bomba yapılacak’  diyen o anne dinlenseydi Ankara’da katliam yaşanmayacaktı. O feryadı duymayanlara sesleniyorum. Bu kez bir babanın feryadını duyun. Gencecik çocuklarımızı IŞİD’in elinden kurtarın” diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.10.2015 11:02
Anahtar Kelimeler:
Canlı BombaIŞİD
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38