Osman Hamdi Bey’in kayıkhanesi gün yüzüne çıktı

Gebze Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi’nin restorasyon çalışmalarında sona geliniyor

Osman Hamdi Bey’in kayıkhanesi gün yüzüne çıktı

Gebze Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi’nin restorasyon çalışmalarında sona geliniyor

17 Kasım 2015 Salı 10:50
Osman Hamdi Bey’in kayıkhanesi gün yüzüne çıktı
 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent ve ülke tarihine damga vuran, resim sanatında pek çok eser ortaya çıkaran Osman Hamdi Bey’in yaşadığı mekanları restore ediyor. Osman Hamdi Bey’in Gebze Eskihisar’daki evinin restore edilerek müze haline getirilmesinin ardından, evin bahçesinde bulunan kayıkhane de yenileniyor. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin yanındaki kayıkhane restorasyon çalışmalarının ardından kültür hazinesine katılacak. 

 

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNİYOR

Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayının ardından başlayan restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Osman Hamdi Bey Müzesi’nin önemli bölümlerinden olan kayıkhanenin taş ve tuğla malzemeden oluşan bodrum kat çalışması tamamlandı. Yapının ahşap uygulamaları da aslına uygun olarak bitirildi. Çalışma kapsamında bahçe duvarının direkleri de örüldü. Dış cephede ve iç cephede son kat boyaların atılmasının ardından, çevre temizliğinin de yapılmasıyla birlikte kayıkhanede çalışmalar tamamlanacak. Kayıkhane daha sonra halkın ziyaretine açılacak. Bu eser, Kocaeli’de 19. yüzyıldan günümüze ulaşan orijinal kayıkhane olma özeliğini taşıyor.

Son Güncelleme: 17.11.2015 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38