Alternatif yolun ikinci etabı hizmete giriyor

Körfez’den Derince ve İzmit’e uzanan alternatif yolun ikinci etap, viyadüğü ile birlikte hizmete giriyor

Alternatif yolun ikinci etabı hizmete giriyor

Körfez’den Derince ve İzmit’e uzanan alternatif yolun ikinci etap, viyadüğü ile birlikte hizmete giriyor

09 Mayıs 2016 Pazartesi 14:35
Alternatif yolun ikinci etabı hizmete giriyor

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez’den başlayarak Derince ve İzmit’e kadar uzanan alternatif yolun ikinci etap çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen viyadük çalışması tamamlandı. Çenedağ Mahallesi’ni ikiye bölen Cımbızdere üzerine kurulan viyadük bu günden  itibaren trafiğe açılacak. 170 metre uzunluğundaki 2x2 şerit viyadük alternatif yolun iki bölümü arasında da bağlantı sağlıyor.

 

7 BİN TON ASFALT

Proje kapsamında bin 400 metre duble yol yapıldı. 7 bin ton asfaltın kullanıldığı çalışmada 50 bin metreküp kazı dolgu, 6 bin 500 metreküp beton, bin 700 ton demir, 128 adet fore kazık, 3 bin 405 metre uzunlukta,  bin 750 metreküp taş duvar yapıldı. Yolda 2 bin 300 metre uzunluğunda drenaj hattı, 6 bin 200 ton granüler alt temel,  9 bin 600 ton plentmiks temel imalatı yapıldı. Alternatif yola 6 bin metre uzunluğunda bordür, 7 bin 500 metrekare kaldırım imalatı yapıldı.

 

DUBLE YOL

Proje ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne hem Körfez ilçesinden hem de İzmit ilçesinden ulaşım daha da kolay hale geliyor. Alternatif yol Sırrıpaşa, Çenedağ ve Çınarlı Mahalleleri’ni birbirine bağlıyor. 780 metre uzunluğundaki birinci etaptan sonra alternatif yolun bin 400 metrelik ikinci etap çalışmaları tamamlandı. Alternatif yol 20 metre genişliğinde 2 x 2 şeritli duble yol şeklinde yapıldı.

 

ALTERNATİF ULAŞIM

Proje ile Derince, bir baştan bir başa D-100 Karayoluna alternatif bir yol ile geçilebiliyor. Alternatif yol ile aynı zamanda ilçeler de birbirlerine bu yol vasıtası ile kuzeyden bağlanıyor. Şehir merkezi trafiğinde alternatif yol ile rahatlama sağlanıyor.

Son Güncelleme: 09.05.2016 14:36
Anahtar Kelimeler:
YolIkinciAlternatifEtap
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38