Cengiz Topel’de Hac ve Umre seyahatleri yapılacak

Kamuoyunda uzun zamandır Cengiz Topel Havaalanı’nın ne olacağını konuşulurken, KOTO Başkanı Murat Özdağ’ın girişimleri sayesinde Cengiz Topel’den Hac ve Umre seyahatleri yapılmasına karar verildi.

Cengiz Topel’de Hac ve Umre seyahatleri yapılacak

Kamuoyunda uzun zamandır Cengiz Topel Havaalanı’nın ne olacağını konuşulurken, KOTO Başkanı Murat Özdağ’ın girişimleri sayesinde Cengiz Topel’den Hac ve Umre seyahatleri yapılmasına karar verildi.

05 Şubat 2015 Perşembe 15:02
Cengiz Topel’de Hac ve Umre seyahatleri yapılacak
 Cengiz Topel’de Hac ve Umre seyahatleri yapılacak

TÜRSAB ile yapılan görüşmeler neticesinde Cengiz Topel Havaalanı’nda gereken düzenleme yapılması sonrasında uçuşlara başlanacak.

 Gereken ilgi gösterilmemesi sonrasında Cengiz Topel Havaalanı uçuşlara kapanmıştır. Bu karar sonrasında havaalanın akıbeti tartışma konusu oldu. Bu tartışmalar arasında KOTO ile TÜRSAB arasında yapılan görüşmeler neticesinde Hac ve Umre seyahatleri Cengiz Topel Havaalanından yapılacak.

 

KOTO Başkanı Murat Özdağ, TÜRSAB Yedi Göller Bölge Başkanı Kadir Genç ve KOTO yönetim kurulu üyeleri Cengiz Topel Havaalanı hakkında oda binasında basın açıklaması yaptılar. Bu yapılan görüşmelerin nihayete ermesi ve Cengiz Topel Havaalanının hac ve Umre seyahatleri için kullanılmasına karar verilmesi hakkında basın açıklaması yapıldı. 

 

TÜRSAB İLE GÖRÜŞME YAPILDI

KOTO Başkanı Murat Özdağ “Cengiz Topel Havaalanını pazarladık. Uzmanlık alanı ile yapılması gerektiğini gördük. Farklılaşmanın önemli olduğunu gördük. Ağırlıklı olarak Hac ve Umre konusunda uzmanlaşmaya karar alındı. TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy ile görüşme yapıldı. Detaylarıyla nelerin yapılacağını görüştük. Bakış açısı oldukça olumlu olmakla birlikte ne kadar destek vereceğimizi sordu. Bizde gereken desteği vereceğimizi söyledik. Turizm destinasyonu olmasını istedik. Kenti pazarlamaya çalışıyoruz. Turist getiren firmaların buraya getirilmesini istiyoruz. Mart ayı sonu itibariyle tanıtım yapılacaktır” dedi.

 

TÜRSAB yönetim kurulunda alınan karar ile Hac ve Umre alanı olarak tercih içerisinde yer alacağız. Cengiz Topel Havaalanının Hac ve Umre olarak kullanılmasına karar verildi diyen Yedi Göller Bölge Başkanı Kadir Genç “Çok önemli haberdir. TÜRSAB bünyesinde bir çok kademe de görev yaptım. Son 3 yılda turizmin ön plana çıkarma noktasında büyük bir arzu vardır. İstek ve arzuyla bir çalışma yapılmıştır. Turizm olması için sahip çıkılması gerektiği görülmektedir. Mücadele verilerek elde edilmiştir. Komşu illeri kapsayan bir durumdur. Kentimize yakın valilerimiz ve müftülerle toplantılar yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

 

Hava alanın eksikleri olup olmadığına bakılacak. Yerinde tespit edilmesi sağlanacaktır. Bu havaalanı böyle bir karar alındı. Bunun kalıcı olarak sağlanması gerekiyor. Kocaeli Valiliği, KBB İl Müftülüğü ile görüşmeler yapılacaktır diyen KOTO Başkanı Özdağ “Alt yapısının hazır olmasını istiyoruz. Beklentiler istekler ve ihtiyaçlarının ne olduğunu bilmeliyiz. Bu yönde hazırlık yapmalıyız. Hava alanı istenilen hale getirilerek yapılmalıdır. Tercih edilebilir alan olmalıdır. Cengiz Topel Havaalanı tercih edilebilir durumda olmalıdır” ifadelerini kullandı.  

 

Hac ve Umre seyahatleri hakkında bilgi veren Özdağ “Kocaeli, Zonguldak, Bolu, Bursa, Yalova, Düzce illeri 2014 yılında 15 bin kişi hacca, 20 binin üzerinde Umre’ye giden insan vardır. Bunların önemli miktarın buradan götürebiliriz. Firmaların ikna edilmesi buranın tercih edilmesi önemlidir. Konforlu ve cazip hale getirilmelidir. Teknik donanım bir ay içerisinde bitmesi planlanıyor. Bu zaman zarfında bizlerde görüşmelerimizi yapacağız” açıklamasında bulundu.

 

Çalışmaların şubat ayı içerisinde bitmesini hedefliyoruz diyen Özdağ “Ondan sonra açıklama yapacağız. Burada ihtiyacın sürdürülebilir olmalıdır. Havaalanının 7.5 metre çift taraflı genişlemesi gerekiyor. Ayrıca iniş pistinin de uzatılması gerekiyor. Yaza kalmadan bir çok ile hizmet verilecektir. Sabiha Gökçen Havaalanını tercih eden 4 il ön plana çıkmaktadır. Bir çok kimse burayı bilmemektedir. Trabzon, İzmir, Antalya ve Erzurum illerinden daha fazla uçmak için Sabiha Gökçen’e geliniyor. Kocaeli’den iki firma tarafından bu illerden taşıma yapılıyor” değerlendirmesinde bulundu

 

Son Güncelleme: 05.02.2015 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38