Hanefi Avcı’dan devlet güvenliği konferansı

Eski bürokrat ve yazar Hanefi Avcı, 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda konferans verdi

Hanefi Avcı’dan devlet güvenliği konferansı

Eski bürokrat ve yazar Hanefi Avcı, 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda konferans verdi

23 Mayıs 2016 Pazartesi 11:54
Hanefi Avcı’dan devlet güvenliği konferansı

Hanefi Avcı’dan devlet güvenliği konferansı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda eski emniyet müdürü ve yazar Hanefi Avcı, “Devlet Güvenliğini Tehdit Eden Yapılar” konulu konferans verdi. Avcı, bir ülkenin huzuru, güvenliği için demokrasinin tam anlamıyla uygulanması ve farklı fikirlerin paylaşılabileceği ortamın oluşturulması gerektiğini belirtti.

 

TÜRKİYE HER ZAMAN GÜVENLİK TEHDİDİ YAŞADI

Türkiye’nin her zaman güvenlik tehditleri yaşadığını ifade eden Hanefi Avcı, ”Her zaman insanlarımızı huzursuz eden konular oldu. Normal yaşamımızı tehdit eden herkesi, devlet güvenliğini tehdit eden yapılar olarak tanımlıyoruz. Peki yalnız bizde mi var bu olay? Bazı ülkeler var ki; orada hiç böyle bir olay duyulmadı. İsveç, Finlandiya, Kanada mesela. Böyle bir olay duyulmuyor bu ülkelerde. Niye böyle peki, Hangi ortam bu olayları var ediyor, Bu ülkelerde neler var?” sorularını sordu.

 

FİKİR VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ

Eğer ülkede fikir ve düşünce özgürlüğü genişse veya o ülkede demokratik kurallar tamamı ile uygulanıyorsa o ülkede terör de olmaz diyen Avcı, ”Demek ki ölçü bu. Halkın güvenliği ve huzuruna yönelik olayları önlemenin en büyük yolu bu olgu. Bütün bu özgürlüklerin var olduğu ülkelerde huzur da olur“ diyerek bu olgunun sadece Türkiye’ye özgü olmadığını dile getirdi.

 

ÜLKELER BİRBİRLERİYLE UĞRAŞIR

Demokratik değerlerin azaldığı ortamda örgütlerin çoğaldığını belirten Avcı, ”Türkiye’de bu olayları kim yaratıyor. İç sebepler mi yoksa dış sebepler mi etkili? Dünyada bütün ülkeler işi bırakıp Türkiye ile mi uğraşıyorlar? Ülkeler bir birileriyle uğraşırlar. Ülkedeki olumsuzluklar kendi iç sebeplerinden kaynaklı. Ancak ülkemizde hep bir paranoya var. Her şeyi dış mihraklardan biliriz. Tarihte de böyleydi. Arapların Osmanlıdan ayrılmasını İngilizlere ve Lavranc’e bağladık. Ülkedeki sıkıntıları bilirsek düzeltme şansımız var. Biz olayları hep başkalarından biliyoruz. Dünyada başka ülkelerde çıkan örgütler tedbirle ortadan kalktı. Veya tedbirler çok önceden alındı, örgütler hiç ortaya çıkmadı” dedi.

CEMAATİN ÇIKIŞI

Cemaatin Türkiye’yi düzelteceğim diye çıktığını ifade eden Avcı, ”İlk zamanlarda ben dahil herkes alkışladı. Ama arkasından kendi hesaplarını yapan bir olay çıktı. Hatta bazı evrakların sahte olduğu da ortaya çıktı. Şimdi kendimize soralım, Türkiye’de darbeler olmasaydı, cemaat bu kadar sahte operasyonlar yapabilir miydi? Bugün de demokrasi kısıtlı olursa aynı olaylar cereyan edebilir“ ifadelerini kullandı.

 

Son Güncelleme: 24.05.2016 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38