KADINLARIMIZ İÇRAAT VE SOMUT ADIM ATILMASINI BEKLİYOR.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kocaeli Aile Sağlığı Elemanları Derneği “KASED” Yönetim Kurulu Üyelerini ağırladı.

KADINLARIMIZ İÇRAAT VE SOMUT ADIM ATILMASINI BEKLİYOR.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kocaeli Aile Sağlığı Elemanları Derneği “KASED” Yönetim Kurulu Üyelerini ağırladı.

07 Mart 2015 Cumartesi 23:23
 KADINLARIMIZ İÇRAAT  VE SOMUT ADIM ATILMASINI BEKLİYOR.
  Çeker ; 7 Mart 2015 Cumartesi Nöbetlerine İştirak Etmeme Oranı% 81

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker kısa bir süre önce ilimizde kurulan Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan Aile Sağlığı Elemanlarının üye olabildiği Aile Sağlığı Elemanları Derneği “KASED”  Yönetim Kurulu üyelerini ağırladı. Toplantıya Dernek Başkanı Nur Serttaş, Yönetim kurulu üyesi Hacer Gündüz, Neriman Dikici Uygun, Emel Yapıcı Gürkan, Naciye Gökçen Katıldı. Aile Sağlığı Elemanlarının sıkıntılarının ve çözüm yollarının konuşulduğu toplantıda Şube Başkanı Çeker sağlık çalışanlarını ilgilendiren konular hakkında açıklamalarda bulunan Çeker; İlimizde Aile Sağlığı Merkezlerin de görev yapan sağlık çalışanları 7 Mart 2015 Cumartesi nöbetlerine iştirak etmeme oranı % 81, Şubat ayı Cumartesi Nöbetlerine iştirak etmeme oranı % 82 olarak gerçekleşmiştir. Dedi.

 KASED Üyelerinin % 99 Bayan

Kocaeli Aile Sağlığı Elemanlarının sorunlarının yüksek sesle, konuşup tartışılacağı sorunlara çözüm üretecek, aynı meslek mensuplarının üye olabileceği bir derneğin kurulması sevindirici, dernek kısa sürede Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının teveccühünü kazanacaktır. Diyen Çeker; KASED’in örgütlenmesi için sendika olarak üstümüze düşeni yapacağız. KASED üyelerinin % 99 bayan olması ve 08 Mart Dünya kadınlar gününe yakın kuruluşunu tamamlaması ve ilk toplantısını da Kadınlarımız için anlamlı bir günde Türk Sağlık Sen ile yapması güne ayrı bir anlam katmıştır. Dedi. 

 

Ailede, İşyerinde Ve Sokakta Kadına Şiddet Uyguladılar.

Ülkemizde ne yazık Dünya Kadınlar Gününü; Kadın Cinayetleri , tecavüz, taciz ve şiddet gibi insanlık dışı vakaların sıkça yaşandığı bir dönemle karşılıyor. İnsanlıktan nasibini almamışlar şahıslar Kadınları evde ve sokaklarda öldürdüler. Ailede, işyerinde ve sokakta Kadına şiddet uyguladılar. kadına karşı işlenen suçlara en ağır cezalar verilmelidir. Gerekiyorsa idam da verilmelidir. Dedi. Çeker; Toplumsal hayatta böylesine sıkıntı yaşayan kadınlarımız ne yazık ki çalışma hayatında da bin bir zorluklarla çalışmaya mecbur bırakılmaktadırlar. Hükümet Kadınlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için vermiş olduğu vaatleri hayata geçirmek için adım atmamaktadır. Dedi.

 Sonu Gelmeyen Nöbetler Kadınlarımız İçin Çalışma Hayatını Zorlaştırmaktadır.Şube Başkanı Çeker; Kamuda görev yapan kadın sayısının en fazla olduğu Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda yoğun iş yükü, şiddet, sonu gelmeyen nöbetler kadınlarımız için çalışma hayatını zorlaştırmaktadır. Üniversite hastanelerinde eş durumu tayininin olmaması aileleri parçalamakta, sosyal hizmetlerde görevli kadınlarımız ise  özlük ve sosyal haklarındaki mahrumiyetleri katlanılamaz bir boyuta ulaşmıştır. Diyen Çeker;  Lafa gelince annelik üzerinden sözlerin en süslülerini söyleyen hükümetin aile paketinde memur annelerin hakları ile ilgili düzenlemeyi TBMM’de hala yasalaştırmayarak bekletmesi kabul edilemezdir. Dedi.

 Çalışan Kadınlarımız İcraat ve Somut Adımlar Atılmasını İstiyor.

Açıklamalarını sürdüren Başkan Çeker;  Hükümet kadın çalışanların hakları açısından hep vaade, bulunmakta kuru lafa etmektedir. Çalışan kadınlarımız icraat görmek ve sorunların çözümü için somut adımlar atılmasını istiyor. Dedi. Çeker; Türk Sağlık Sen olarak kadınlarımızın kamu hayatında yaşadığı sorunların çözülmesi için de 13 Martta bir günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz.  Tepkimizi ve taleplerimizi dile getireceğimiz bu eyleme tüm kadın çalışanları da bekliyoruz. Dedi.

 Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutluyoruz.

Şube Başkanı Çeker; Türk Sağlık-Sen olarak kadınlarımızı sendikal mücadelemize ortak olmaya çağırıyor ve güçlü ailemizde sorunlarını çözmek için bir arada bulunmalarını istiyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Dedi. Başken Çeker; Toplumsal yaşamda ve sendikal hayatta mücadele eden kadınlarımıza başarılar diliyor ve kadınlarımızın tüm sorunlarının göstermelik tartışmalardan uzak bir şekilde çözüm odaklı olarak irdelenmesini istiyoruz.

Son Güncelleme: 07.03.2015 23:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38