Karaosmanoğlu, ‘’Mesafe uzak ama gönüller yakın’’

Başkan Karaosmanoğlu, Hyundai yeni CEO’su Mong Hyun Yoon’u makamında kabul etti

Karaosmanoğlu, ‘’Mesafe uzak ama gönüller yakın’’

Başkan Karaosmanoğlu, Hyundai yeni CEO’su Mong Hyun Yoon’u makamında kabul etti

19 Nisan 2016 Salı 14:11
Karaosmanoğlu, ‘’Mesafe uzak ama gönüller yakın’’

 İlimizin önemli otomotiv sanayi kuruluşlarından olan ve kapasitesini artırarak önemli yatırım hamleleri yapan Hyundai’nin yeni CEO’su Mong Hyun Yoon, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Tanışma amaçlı gerçekleşen birliktelikte tarihsel süreçten yatırımlara kadar birçok konu ele alındı. Başkan Karaosmanoğlu gerçekleşen nazik ziyaret için teşekkür ederken, Güney Kore ve Türkiye’nin çok güçlü bağlarının olduğunu dile getirerek, “Burada size yeni görevinizde başarılar diliyorum. Kocaeli’de Hyundai’nin otomotiv başta olmak üzere yan sanayi anlamında da büyük yatırımları bulunmaktadır. Bu durumdan bizler son derece memnunuz. Türk halkı olarak Güney Kore halkını seviyoruz. Mesafe uzak olabilir ama gönüller ve kalpler çok yakın” dedi.

 

GÜNEY KORE DEZAVANTAJLARINI AVANTAJA ÇEVİRDİ

Hyundai’nin yeni CEO’su Yoon’un ziyaretinde Güney Kore’ye önceki yıllarda gittiğini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hyundai tesislerini gezerek üretim bantlarında ne tür ürünler yapıldığını gördüm. Ulsan ve Pulsan şehirlerini gezdim. Türk şehitliğini de gezme şansım oldu. Sizler çocuklarınıza en az bir adet yabancı dil, müzik, spor ve teknoloji dörtlemesini öğretiyorsunuz. Disiplinli olmayı çocuklarınıza küçük yaşlardan itibaren aşılıyorsunuz. Geldiğimiz süreçte Güney Kore dezavantajlarını, sıkıntılarını ve yoksulluğunu kısa zamanda avantaja çevirebildi” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE’DE ÇALIŞMAK HAYALİMDİ VE BUNU BAŞARDIM”

Kentimizde de her hafta en az iki adet üretim merkezini ziyaret ettiğini de vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, çalışanlarla ve yöneticilerle bir araya geldiğini de özellikle ifade etti. Hyundai yeni CEO’su Mong Hyun Yoon da görüşmede, “Bizleri kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür etmek isterim. Türkiye’de çalışma isteğim ve hayalim vardı. Bunun gerçekleştirebildiğim için çok mutluyum” dedi. Yoon, “Üretim kapasitemiz yıllık 100 bin otomobildi. Son yatırımımızla bu rakamı 240 bine çıkardık. Üretimimizin yüze doksanı ihraç edilmektedir. 1 milyar 700 milyon dolarlık ihracat rakımını bu sene 2 milyar dolara çıkartacağız. 2016 yılında 230 bin araç üretmekte ana hedeflerimizden bir tanesidir” açıklamasını yaptı.

 

“TÜRK ŞEHİTLİĞİNİ BİR KEZ DAHA ZİYARET EDECEĞİM”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Hyundai’de yöneticilik yapan Habip Aşı da ziyarette, “Yeni Ceo’muz Yoon, Türk ve Osmanlı tarihine yakın ilgi duyuyor. Kültürümüzü öğrenerek, çalışanlarıyla uyum içerisinde olmak için büyük çaba harcıyor” bilgisini verirken, Hyundai CEO’su Yoon, “Bizlerin özgürlük savaşında yanımızda yer alan 15 ülkeden gelen devletler, Türk askeri ve insanı gibi özverili ve kahraman olsaydı, biz bugün tek bir ülke olarak yolumuza devam edebilirdik. Türkiye’nin bizlere yaptığı yardımları ve savaş halinde ki cesaretli duruşlarını asla unutamayız” diyerek bir kez daha duygularını ve teşekkürlerini iletti. Birliktelikte Yoon, Başkan Karaosmanoğlu’na çok özel bir gemi maketi hediye takdim ederken şu ifadeleri de kullandı: “Bu bizim için çok özel bir gemidir. 500 yıl önce Japonya ülkemize farklı amaçlarda, dostane olmayan biçimde geliyordu. Bu gemi, her zorluktan geçip zafer elde ettiğimizin bir simgesidir. Aynı zamanda o dönemin dünyadaki ilk çelik kaplı gemisidir.”

Son Güncelleme: 19.04.2016 14:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38