MEB'de büyük gün

Okul müdürleri puanlama sonuçları tüm Türkiye'de geçtiğimiz Cuma günü tamamlandı.

MEB'de büyük gün

Okul müdürleri puanlama sonuçları tüm Türkiye'de geçtiğimiz Cuma günü tamamlandı.

20 Ağustos 2014 Çarşamba 18:27
MEB'de büyük gün
 

MEB’de büyük değişim beklentisi

Okul müdürleri puanlama sonuçları tüm Türkiye'de geçtiğimiz Cuma günü tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurum müdürlerinin görevlendirmelerinin büyük bölümü önümüzdeki günlerde netleşecek. İlk turda kendi okulunda 4 yılını dolduran müdürlerin görevlendirmeleri yapılacak. Milli Eğitim il ve ilçe yöneticileri, öğretmenler, okul aile birlikleri ve öğrencilerin değerlendirme puanlarına göre; müdürlerin okulunda görev yapıp yapamayacağı belli olacak. Uzmanlar yeni sistemin büyük bir değişimi beraberinde getireceği görüşünde.

Cemaat mensubu isimlerin tasfiyesi gündemde

Okul ve kurum müdürleri arasında özellikle cemaat mensubu olarak bilinen isimlerin tasfiye edileceği konuşuluyor. Bilindiği gibi bundan yaklaşık iki ay önce Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğüne tüm il ve ilçe yöneticileri değişmiş bir ilçe müdürü ait diğer tüm müdürler havuza alınmıştı. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli’de başarısız bulunarak merkeze alınmıştı. Ancak İspirli daha sonra siyasi bağlantılarla yeniden Samsun’a il müdürü olmuştu. MEB’in tepe yönetiminde yapılan bu değişikliklerin alt kadrolara da sirayet edeceği beklentisi hakim.

                Kocaeli’de bilindiği gibi bazı okul ve kurum müdürlerini MEB kendisi atayacak. Bunların arasında başı İzmit Endüstri Meslek Lisesi geliyor. Bunun yanı sıra İzmit Öğretmenevi, İmam Hatip Lisesi vb okulların müdürlerini MEB kendisi atayacak.

                Ancak Kocaeli Anadolu Lisesi, 24 Kasım Anadolu Lisesi, Muammer Dereli Anadolu Öğretmen Lisesi, İzmit Lisesi, Cahit Elginkan Anadolu Lisesi, Körfez Anadolu Öğretmen Lisesi, Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi, İzmit RAM gibi gözde okul ve kurum müdürlüklerinde bir değişim yaşanıp yaşanmayacağı yaşanacaksa nasıl bir değişim yaşanacağı merak konusu.

                Konunun bir iki gün içinde aydınlanacağını belirten MEB’e yakın kaynaklar görevlendirmelerin üç turda gerçekleşeceğini ve değişimin asıl ikinci ve üçüncü turda yaşanacağını belirtiyorlar.

 

 

 

Son Güncelleme: 20.08.2014 18:30
Anahtar Kelimeler:
Müdürler Merakla Bekliyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38