banner28
banner23
banner36

Osman Badem İlçe Başkanlığını beceremiyor

Körfez Ak Parti belediye başkan adayı aylardır merakla bekleniyordu. Nihayet açıklandı. İsmail Baran Körfez Belediye başkan adayı oldu.

Osman Badem İlçe Başkanlığını beceremiyor

Körfez Ak Parti belediye başkan adayı aylardır merakla bekleniyordu. Nihayet açıklandı. İsmail Baran Körfez Belediye başkan adayı oldu.

04 Şubat 2014 Salı 18:06
Osman Badem İlçe Başkanlığını beceremiyor
 İsmail Baran’ın adaylığına kadar, Körfez Ak Parti ağır ve sancılı bir süreç yaşadı. Önce ilçe başkanı sayın Engin Koyun belediye başkanlığı için adaylığını açıkladı. Sonra Ak Parti ilçe başkanlığı vekaleten yürütüldü. Daha sonra Osman Badem ilçe başkanı olarak atandı. Aday adaylarının en çok sayıda olduğu ilçe Körfez’di. Mevcut başkan Yunus Pehlivan’ın karşısına çok sayıda vefalı dostu çıktı. Sonunda 11 adayın arasından kimilerine göre sürpriz! olsa da İsmail Baran çıktı.

İsmail Baran’ın adaylığına kadar süreç sancılı geçti de şimdi her şey süt limon mu Ak Parti’de? Bütün adaylar birleşti ve hepsi İsmail Baran’ın adaylığına destek mi oluyor? Soruları çoğaltabilirsiniz ancak şimdiden hevesleri kırmak doğru olmaz. Niyetlerini tam olarak bilmediğimiz insanları zan altında bırakmak da bize yakışmayacağı için bu konudaki yorumları değerli okuyucularımıza bırakmak isteriz.

Badem’in mevcut duruşu

Ancak ilgi çekici bir şey var Ak Parti’de. İlçe başkanlığının mevcut duruşu. Durumu değil duruşu. Başbakan yırtınıyor paralel yapı diye Osman Badem’den ses yok. Baran aday oluyor ses seda yok. Adaylar birbiriyle bir araya gelmemeye özen gösteriyor ses seda yok. Diğer tüm ilçelerde adayların belirlendiği günün hemen ertesinde tüm aday adayları bir araya getirildi ve birbirlerine destek mesajları verildi. Hatta diğer ilçelerde aday adayları sosyal medya üzerinden bile rakiplerini tebrik ederek birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Körfez’de ne yapıldı? Ben ne yapıldığını görmedim. Özellikle ilçe başkanı Osman Badem’in sessiz tavrı ve ilçe çalışmaları ile ilgili kamuoyu eksikliği bariz şekilde göze çarpıyor. Ak Parti kurmaylarının Osman Bademi ilçe başkanı olarak atarken kariyeri ve üç dönemdir ilçe yönetiminde olduğunu gözettiklerini biliyoruz. Dürüst ve çalışkan kimliğinin de artıları olduğu biliniyordu. Ancak bunların ilçe başkanlığı için yeterli olmadığı şimdi net bir şekilde ortaya çıkmaya başladı. Ak Parti’nin seçim çalışmalarına baktığınızda bunu net olarak görebilirsiniz.

Osman Badem bu işi beceremiyor

Ak Partililer kızmasın gücenmesin ama, Osman Badem bu işi beceremiyor. Teşkilatını toparlayıp güçlü bir başkanlık imajı veremiyor. Ak Parti’nin seçim çalışmalarına baktığınızda bunu net olarak görüyorsunuz. Sayın Baran’ı nerede görseniz yanında hep Osman Badem. Ak Parti ilçe teşkilatı kaç kişiden oluşuyor? Seçim çalışmalarına kaç kişi katılıyor? Hangi partili ne görevi yapıyor? Diğer belediye başkan adayları neden çalışmalarda değil mesela? Ak Parti’deki kırgınlık ve ayrılık iddiaları ile ilgili ne yaptılar? Sayın Badem’in insani açıdan olumlu özellikleri onu ön plana çıkarmış olabilir, lakin siyaset ayrı bir kabiliyet gerektiriyor. Örneği hemen yakınında mesela Engin Koyun gibi Hele hele iktidarın ilçe başkanı olmak ayrı bir zorluk içeriyor. Hem de bu süreçte. Sizin parti başkanınız ve başbakanınız kalkacak Paralel yapı diye dilinde tüy bitecek, siz sessiz sedasız ilçe başkanlığına devam edeceksiniz. Garip doğrusu. Onu da bırakın Körfez’in hangi mahallesine şaşaalı bir şekilde ziyaret ederek kalabalık bir toplulukla seçim çalışması yapmışlar? Baksanıza rakiplerine, nasıl harıl harıl seçim çalışmaları düzenliyorlar.

Büyüklerimizin bir lafı vardır. Seçimler geceleri kazanılır diye. Bu insanların şu anda uyumaya bile vakitleri olmaması lazım. Akşam olunca eve gitmeye değil. Ustalık döneminde bu durum Ak Parti’ye  yakışmıyor. Sıkıntıların olduğu aşikar. Ancak bu sıkıntıları aşabilecek bir ilçe başkanlığı iradesi henüz ortada görünmüyor. Bu iradeyi sağlayacak olan ilçe başkanıdır. İlçe başkanı ortaya çıkıp tüm iddiaları yalanlayacak ve tüm tarafları bir araya getirip birlik ve beraberlik mesajı verecek. Yapabilir mi? Belki… Sizce. Becerebilir mi?

Kalın sağlıcakla…

Son Güncelleme: 05.02.2014 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 2014-07-16 18:08:48

osman badem de öyle yürek var mı elini masaya vursun başkanlık

Avatar
murat 2014-07-21 08:59:46

Bu işi beceremiyorum kesinleşti osman badem.

Avatar
osman 2014-08-07 21:06:58

Ne iradesi olmayan bi şeyden bahsediyorsun şansına başkan oldu ilk kongre seçimlerinde al aşağı edecekler osman bademi

banner34

banner39

banner37

banner38