Özdağ'a istifa çağrısı şoku

KOTO Başkanı Murat Özdağ ve Meclis Başkanı Bülent Karagöz’ün göz altına alınması sonrasında yaşanan süreç hakkında konuşan Meclis Üyesi Okan Oktay, iki başkanında görevlerinden uzaklaşmaları gerektiğini vurguladı.

Özdağ'a istifa çağrısı şoku

KOTO Başkanı Murat Özdağ ve Meclis Başkanı Bülent Karagöz’ün göz altına alınması sonrasında yaşanan süreç hakkında konuşan Meclis Üyesi Okan Oktay, iki başkanında görevlerinden uzaklaşmaları gerektiğini vurguladı.

29 Haziran 2016 Çarşamba 16:32
Özdağ'a istifa çağrısı şoku

 KOTO’nun haziran ayı olağan meclis oturumuna Meclis Başkanı Bülent Karagöz, İstabul’da yaşanan terör olayından dolayı meclisi saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlanıldı. Ardından 28 Haziran İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunu tebrik ederek, Dr.Metin Göklü KONAK Hastanesi’ni temsilen meclis üyeliğine seçilmedi hakkında bilgi verildi. Göklü meclis üyelerine kendisini tanıttı.
Aylık faaliyet raporu hakkında söz alan KOTO Başkanı Murat Özdağ “İstanbul’da yaşanan terör olaylarında şehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalanlara bağ sağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Yaşanan olayda dahli bulunanların hemen bulunup cezalandırılması gereklidir. Ülkemizin ticari temellerine dinamik koymak istenmektedir. Geri adım atmadan üretmeye çalışmalara ve birlik ve beraberlik içerisinde olacağız” dedi.

ÇEK KANUNUNA DÜZENLEME

Ramazan ayı münasebetiyle geleneksel hale getirilen iftar programlarına katılımın yoğun olduğunu söyleyen Özdağ “Son iftarımız Başiskele’de olacaktır. Üyelerimizin ciddi bir katılımı olmaktadır. Üyelerimizi bu sayede de ziyaret ederek beklentilerine bakıyoruz. Yaşadıkları sorunlara çözüm yolu bulmaya çalışıyoruz. Ülkemizin gündemi ekonomiye dönemlidir. Çek yasasında düzenleme yapılması gerektiğini söylemiştik. Komisyonda çalışmalar yapılmaktadır. Yeşil pasaport uygulamasında son noktaya gelindiğini biliyoruz. Bunlar doğru işlerdir. Yetkililerin daha hızlı olmasını bekliyoruz” dedi. 

 

USLU’NUN KIZI

KOTO Başkanı Murat Özdağ’ın konuşması sonrasında mali bütçe hakkında meclis üyelerine İsmail Uslu tarafından bilgi verildi. İstanbul Atatürk Havaalanına yönelik yapılan terör saldırısında sözler boğazına düğümlenen Uslu, “Atatürk Havaalanında kızım görev yapmaktadır. Orada tam bir kaos yaşanmıştır. Bu yapanlardan hesap sorulması gerekiyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet geride kalanlara baş sağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.   

 

KARAGÖZ VE ÖZDAĞ’I İSTİFAYA DAVET ETTİ

Meclis Üyesi Okan Oktay “Ukrayna ile ticari ilişkilerin ciddi anlamda geliştiğini görmekteyiz. Bakanımız Işık tarafından Ukrayna ile yapılan toplantı büyük ilgi gördü. Ancak yaşanan toplantıya gölge düşüren olaylar yaşandı. Emniyet güçlerinin daha duyarlı olmalarını beklerdim. Meclis başkanımıza yapılan tavrı kınıyorum. Böyle bir durum varsa daha öncesinde veya daha sonra yapılmalıdır. Ulusalararsı bir foruma gölge düşürülmüştür. İstenmeyen operasyonlar oldu. Adı geçenlerinin bir çoğunu tanıyorum. Böyle bir şeyin içerisinde olacaklarına inanmıyorum. İnşallah aklanarak bu işin içerisinden çıkacaklardır. Meclis başkanımız ve oda başkanını çok ön planda olması odamızı da içerisine çekmektedir. Bu operasyon şahısları ilgilendiren bir durumdur. Oda kimliği ile şahısların kimliklerinin bir tutulması herkesi rahatsız etmektedir. Oda kimliği ile birlikte yapılan açıklama KOTO içerisinde bir olay olduğu yönünde algına neden olmaktadır. Herkesi zan altında bırakmaktadır. Odanın kimliği de zedelendi. İktidar partisi oda ile bağlantısını kesti. KOTO’nun meclis başkanı veya oda başkanı katılıp katılmadığına bakarak gelmektedir. Bu durumdan aklanana kadar görevlerinden çekilmeleri öneriyorum. Bu süreçte KOTO çalışmalarıyla değil bu işlerle anılmaya başlanmıştır. İnşallah en kısa zamanda aklanmalarını diliyorum. Buna da inanıyorum” açıklamasında bulundu.

MUSALLAT EDİLMEKTEDİR

Meclis üyesi Yaşar Can “Başı bozuk ülkelerde terör yaşanmaktadır. Bizlerin ileri gitmemiz noktasında engel olmak isteyenler tarafından bu terör başımıza musallat edilmektedir. Ülkemizde ki en son ocak sönmeden bizden kimse bir şey alamaz. Ticari kanunların iyi işletilmesi sayesinde terörden kurtulabilir” ifadelerini kullandı.

 

OKULUN DURUMU

Meclis oturumundan sonra Mütevelli Heyeti toplantısına geçildi. Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. Yeni dönemde 144 öğrenci TEOG sınav sonucuna göre kayıtlar alınacak. 7 alan açılmasına karar verildi. Yeni kayıtlarla birlikte 264 öğrenciye sayı çıkacak. Okulun bütçesi 3 Milyon 800 bin TL KOTO bütçesinden ödemeler konusunda okulun atölyelerinin kurulması için sponsor çalışmaları devam ediyor.

 

OKUL DEVLETE DEVREDİLMELİDİR

KOTO Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Toplantısı’nda konuşan Meclis üyesi Yaşar Can “Meslek liselerinin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu bilmekteyim. Proje çok önemlidir. Bizim 2014 – 2015 Kasım ayında 142 bin TL bütçe azalması yaşanmıştır. Sene de 600 bin TL bütçe artmaktadır. KOTO bütçesinden para aktarılamaz. 3 Milyon 833 bin TL bütçesinden 833 bin TL maaş ödenmesidir. Devlet tarafından bu okullar yapılmaktadır. Devlet tarafından destek alabiliriz. Üyelerimize haksızlık yapılmamalıdır. 67 oda tarafından okul yaptırılmıştır. Okulu kendimiz finansa etmek durumunda kalıyoruz. Bu okulda ara elamı yetiştirme derdindeyiz. Devlet tarafından iletilmesi gerekiyor. Bizim mühendise ihtiyacımız yoktur. Biz okul düşmanı değiliz. Bu okulların önemini biliyoruz. 2-3 yıl sonra okulu alacak adam aramaya başlarız” dedi.

 

MESLEK LİSESİ ÇOK ÖNEMLİDİR

KOTO Başkanı Murat Özdağ “Herkes eğitime destek vermektedir. Puan aralığı belirleme durumumuz yoktur. Devletten değişik bölümlere 4 – 6.5 bin TL öğrenci başına destek vermektedir. Bir çok ülkede bu çalışmaları inceledik. Okulların içerisinde devletle birlikte olunması durumunda başarılı olduğu görmekteyiz. Meclis liselerinin iş dünyası tarafından yönetilmesinden yanayız. Bütçede herhangi bir durum yoktur. Ödemeler sonrasında 600 bin TL kalmaktadır. Bağışların nasıl alınacağı bellidir” açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 30.06.2016 16:23
Anahtar Kelimeler:
KOTOÖzdağMurat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38