Saffet Sancaklı'dan ilk soru önergesi

Mhp Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Türkiye ve Rusya arasındaki diplomatik krizin spora da, turizm sektörü yetkililerin beyanlarına göre spor gelirinin bu yıl yüzde 70 azalacağının tahmin edildiğini söyledi.

Saffet Sancaklı'dan ilk soru önergesi

Mhp Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Türkiye ve Rusya arasındaki diplomatik krizin spora da, turizm sektörü yetkililerin beyanlarına göre spor gelirinin bu yıl yüzde 70 azalacağının tahmin edildiğini söyledi.

09 Aralık 2015 Çarşamba 16:36
 Saffet Sancaklı'dan ilk soru önergesi
MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı TBMM'de yaptığı basın açıklamasında, Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürülen Rus jetinin Türkiye ve Rusya arasında gittikçe derinleşen bir diplomatik bir krizi ortaya çıktığını bildirdi. Saffet Sancaklı, Rusya Futbol Birliği Yönetim Kurulunun Rus futbol kulüplerine kış kampı programlarını Türkiye'de gerçekleştirmelerini tavsiye ettiğini belirtti. Ayrıca Rusya Voleybol Federasyonunun da Türk voleybol takımlarıyla oynanacak maçların daha ileri tarihe alınması için Avrupa Voleybol Federasyonuna resmi başvuru yaptığını söyleyen Saffet Sancaklı, "Rusya Spor Bakanı ve Futbol Federasyonu Başkanı Vitaly Mutko,Rus kulüplerinin Türk oyuncularıyla sözleşme imzalamasını yasakladıklarını, bunu Ocak ayından itibaren hayata geçireceklerini duyurdu. Rusya'nın kamp yasağı nedeniyle spor turizmi sektörümüzde ciddi maddi kayıplar beklenmektedir. Turizm sektörü yetkililerin beyanlarına göre spor gelirimiz bu yıl yüzde 70 azalacak gibi tahmin edilmektedir. Ayrıca Rusya Spor Bakanının Rus kulüplerinden Türk oyuncularıyla sözleşme imzalamasını yasakladıklarını açıklaması kabul edilebilir bir açıklama değildir. Türklere karşı ayrımcılık içeren aynı zamanda spora siyaset bulaştırılması anlamına gelen bu tutum FIFA ve UEFA talimatlarına aykırıdır" diye konuştu.
Saffet Sancaklı Rusya'nın bu tutumunu sorgulamak için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a cevaplandırması için bir soru önergesi verdiğini bildirdi. Sancaklı soru önergesinde "Bakanlığın Rusya'nın tehditkar tutumuna karşı ne tür adımlar atmıştır? Türk futbolcuların futbol oynama hürriyetlerini kısıtlayan, Türklere karşı ayrımcılık içeren, aynı zamanda spora siyaset bulaştırılması anlamına gelen bu tutum karşısında ilgili ulusal ve uluslararası spor mercileri ile gerekli girişimler yapılmış mıdır? Varlık sebebi Türk futbolunun Türk takımlarının ve futbolcularının menfaatlerini korumak olan Türkiye Futbol Federasyonu ile bu konuda atılması gereken adımlara dair herhangi bir çalışmanız var mıdır?" maddelerinin cevaplanması gerektiğini bildirdi.

Son Güncelleme: 10.12.2015 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38