banner28
banner23
banner36

Şehit yakınları ve gazilerle yemekte buluştu

Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler Antikkapı’da verilen yemekte bir araya geldi.

Şehit yakınları ve gazilerle yemekte buluştu

Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler Antikkapı’da verilen yemekte bir araya geldi.

18 Mart 2015 Çarşamba 19:22
Şehit yakınları ve gazilerle yemekte buluştu

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle Kocaeli Valiliği ile birlikte şehit yakınları ve gazilere yemek verdi. Antikkapı’da gerçekleştirilen programa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tümgeneral İsmail Metin Temel, şehit yakınları, gaziler katıldı. Başkan Karaosmanoğlu, “Çanakkale ruhunu ve şehitliği unutmamak için bugün Türkiye’nin çeşitli yelerinde anma programları yapılıyor. Türkiye, dünyanın en kritik noktasında. Herkesin gözü burada. Anadolu’da çok sayıda medeniyet kurulmuş. Bizim de bin yılık bir tarihimiz var burada” dedi.

 

ŞEHİTLERİMİZE LAYIK EVLATLAR OLMALIYIZ

Başkan Karaosmanoğlu,” Çok zor zamanlarda yaşadık ama hiçbir zaman yıkılmadık. Bu toprakları bize vatan yapan bütün şehitlerimize her zaman borcumuz var. Onlara layık evlatlar olmamız lazım. Büyüklerimiz bugün karşımıza geçse onlarla konuşsak bize derler ki ‘Aferin, biz kanımızı döktük, canımızı verdik. Bugün siz de boş duymuyorsunuz. Kanımızı verdiğimiz ülke gelişiyor, yoksulluk her geçen gün azalıyor, daha güzel yollarımız, hastanelerimiz var. Şehit ailelerine sahip çıkıyorsunuz diye onların ruhaniyetlerinin bizden memnun olduğunu düşünüyorum”  şeklinde konuştu.

 

ŞEHİTLİK MİLLETİMİZİN EN YÜKSEK MAKMIDIR

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da konuşmasında “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılında hep birlikte minnetle, şükran ve saygıyla şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz. Ve siz onların yakınlarıyla bir arada bulunmanın onurunu yaşıyoruz. Tüm şehitlere cenabı haktan rahmet diliyoruz. Buradaki kahraman gazilere, şehitlerin yanında aynı inanç ve kararlılıkla savaştıkları ve göğüslerinde kendi ve ailelerinin onurla taşıdığı kahraman ve gazi ünvanına erişenlere milletçe şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlik, inanç ve milletimizin en yüksek makamıdır. Şehit, erişilecek en yüksek makama ulaşan, canını ülkesine ve milletine feda edenlerdir. Bunlar kolay değildir ancak güçlü iman ve yüksek ahlak ile adanmışlığın sonucudur” dedi.

Son Güncelleme: 20.03.2015 00:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38