Türkiye'nin gündemine düştük

İzmit’te çocuk sığınma evi ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmet veren binadan yükselen çığlık sesleri ülke gündemine bomba gibi düştü. Haberin sosyal medya ve basın yoluyla yayılmasının ardından bu durumu protesto etmek isteyen gruba, polis, müdahalede etti.

Türkiye'nin gündemine düştük

İzmit’te çocuk sığınma evi ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmet veren binadan yükselen çığlık sesleri ülke gündemine bomba gibi düştü. Haberin sosyal medya ve basın yoluyla yayılmasının ardından bu durumu protesto etmek isteyen gruba, polis, müdahalede etti.

30 Mart 2016 Çarşamba 16:48
Türkiye'nin gündemine düştük

 İzmit’te hizmet veren bir sığınma evi ve rehabilitasyon merkezinin camlarına çıkan küçük yaştaki kızların "imdat" çığlıklarını duyan bir vatandaş durumu polis ekiplerine bildirdi. Çocukların çığlıklarını videoya çekerek sosyal medyada paylaşması üzerine olay ülke gündemine oturdu. Kadın ve çocuk sığınma evinde böyle bir olaydan yaşanması sosyal medya da hızla yayıldı. Sabah saatlerinde sığınma evinin yeniden camına çıkan küçük kızlar, çevreden geçenlerden yardım istedi. Çığlıklar atan kızlar çocuk sığınma evinde çalışan yetkilileri suçlayarak "soyunma odlarında kamera ver, bizi taciz ediyorlar, burası işkence yuvası" diye bağırmaya başladı.

 

Sosyal medyadan duyuldu
Kızların çığlıklarının duyuması üzerine polis ekipleri sığınma evine geldi. Olaya tanık olan ve sosyal medyaya taşıyan kullanıcı yaptığı açıklamada “Bu sabah ev arkadaşımla okula giderken etrafı çitlerle çevrili bir tesisten imdat çığlıkları yükseldiğini duyduk. Arabayı tesisin önüne çekip güvenlik görevlisine ne olduğunu sorduğumda önemli bir şey olmadığını ve gitmemiz gerektiğini söyledi. Adamın tavırları garip geldiği için "burası nedir?" diye sordum. Özel bir tesis olduğunu ve yine gitmemiz gerektiğini söyledi, fakat ne binanın üzerinde, ne de kapı girişinde tesisin ne olduğuna dair en ufak bir tabela yoktu” ifadelerine yer verdi.

 

10 kişi gözaltına alındı
Olayın duyulmasının ardından Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ve bazı vatandaşlar da sığınma evi önünde toplanmaya başladı. Grubun güvenlik ekiplerinden bilgi almaya çalıştığı esnada kızlar camlardan bağırmaya başladı. Güvenliğe saldıran kızların görevliler tarafından içeriye alınmaya çalışıldığı esnada kalabalık grup arasında arbede yaşandı. Bu esnada kapıda toplanan grubun olaya müdahil olması üzerine polis ekipleri gruba müdahale ederek 10 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 10 kişi ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürülürken sığınma evinde kalan kızlar ise Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü.

 

Yümnü: “Çocukların psikolojileri bozuk”
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İzmit’te yaşanan ve bir anda büyük yankı uyandıran olayla ilgili yaptığı açıklamada, herhangi bir istismar ve sorun olmadığını belirterek, “Bizim buradaki sığınma evimizde istismara, özellikle cinsel istismara maruz kalmış çocuklar bulunuyor. Bu çocukların psikolojileri bozuk. İnanın hastaneye giderken bile polis çağırmak zorunda kalıyoruz. Pek çoğu mahkeme kararıyla ailelerinden uzaklaştırılmış. Bugün yaşanan olay ise daha önce 2 defa elini kesen bir çocuğumuzla ilgili. Bu çocuk 2 defa elini kestikten sonra odasında arama yapıldı” dedi.

 

Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı
Açıklamasına devam eden Yümnü, “Görevliler odadan çıktıktan hemen sonra kız çocuğumuz cama çıkarak çığlık atmaya başlamış. O sırada yoldan geçen bir vatandaş duyarlı davranmış ve olayı sosyal medyaya taşımış. Biz kurumlarımızda bütün tedbirleri alıyoruz. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Kız çocuğumuzla ilgili sağlık kuruluşlarıyla ilgili de temasa geçildi” dedi. Sosyal medyanda hızla yayılan ve gün boyunca olayların yaşandığı sığınma evi hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 30.03.2016 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38