Akçaray ile yolların çehresi değişecek

Tramvay hattının geçtiği tüm güzergahların çehresi değişecek

Akçaray ile yolların çehresi değişecek

Tramvay hattının geçtiği tüm güzergahların çehresi değişecek

13 Ocak 2016 Çarşamba 11:13
  Akçaray ile yolların çehresi değişecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda vatandaşların daha konforlu, güvenli ve kaliteli hizmet alabilmesi için tramvay çalışmalarını sürdürüyor. 2017 yılında bitirilmesi planlanan Akçaray Tramvay Projesi, sadece ulaşıma ivme kazandırmakla kalmayacak, geçtiği güzergahların çehresini de değiştirecek.

 

YENİDEN İMAR EDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve Kocaeli’deki ulaşım ağında yeni bir dönemin başlangıcı olacak Tramvay Projesi’nde alt yapı imalatlarına geçildi. Titizlikle yürütülen alt yapı çalışmalar ile Akçaray Tramvay Projesi’nin eksiksiz olarak hizmet vermesi amaçlanıyor. Çalışmalar ayrıca hattın geçtiği noktalardaki cadde ve sokaklara da yeni bir yüz kazandıracak. Bu kapsamda Necip Fazıl Kısakürek Caddesi de tramvay ile yeniden imar edilecek.

 

92 ARAÇ PARK CEPİ

Mevcutta 2x2 şerit genişliğine sahip Necip Fazıl Caddesi, tramvay ile birlikte yeni çehresine kavuşacak. Güncel imar planlarına göre projelendirilen caddede, Tramvay ile birlikte 2x2 trafik şeridi ve 92 araç park cepleri oluşturulacak. Böylece caddede oluşabilecek trafik sıkışıklığı ortadan kaldırılmış olacak.

 

TRAFİK DAHA DA RAHATLAYACAK

Çalışmalar kapsamında caddede yeni otopark alanları tanımlanacak. Bu şekilde otopark sıkıntısının en aza indirilmesi sağlanacak. Caddenin saatlik kapasitesi artırılarak 2 bin 200 araçtan 3 bin araca çıkacak. Düzenlemeden sonra Yahya Kaptan trafiği daha da rahatlayacak.

 

Son Güncelleme: 13.01.2016 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38