BAŞKAN DOĞAN DİYADİN MUHTARLARINI AĞIRLADI

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, danışman olarak görevlendirildiği Ağrı’nın Diyadin ilçesindeki muhtarları İzmit’te misafir etti. Başkan Doğan’ın Diyadin ziyareti sırasında ki daveti üzerine Diyadin Belediye Başkan Yardımcısı Salih Yaşar, 60dan fazla muhtar, bölgenin önde gelenleri ve iş adamları İzmit’e geldi.

BAŞKAN DOĞAN DİYADİN MUHTARLARINI AĞIRLADI

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, danışman olarak görevlendirildiği Ağrı’nın Diyadin ilçesindeki muhtarları İzmit’te misafir etti. Başkan Doğan’ın Diyadin ziyareti sırasında ki daveti üzerine Diyadin Belediye Başkan Yardımcısı Salih Yaşar, 60dan fazla muhtar, bölgenin önde gelenleri ve iş adamları İzmit’e geldi.

25 Aralık 2016 Pazar 15:19
 BAŞKAN DOĞAN DİYADİN MUHTARLARINI AĞIRLADI

 BAŞKAN DOĞAN DİYADİN MUHTARLARINI AĞIRLADI

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, danışman olarak görevlendirildiği Ağrı’nın Diyadin ilçesindeki muhtarları İzmit’te misafir etti. 

Başkan Doğan’ın Diyadin ziyareti sırasında ki daveti üzerine Diyadin Belediye Başkan Yardımcısı Salih Yaşar, 60dan fazla muhtar, bölgenin önde gelenleri ve  iş adamları İzmit’e geldi. Başkan Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen akşam yemeğine Diyadin’den gelen misafirlerin yanı sıra Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar,  Ak Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit İlçe Müftüsü Musa Meriç, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş,  Belediye Meclis Üyeleri,  İzmit’teki ağrılı iş adamları, Belediye Başkan Yardımcıları ve İzmit’in muhtarları katıldı. Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim Tilaveti ve İstiklal Marşı ile başlayan program da teröre lanet edilerek, birlik beraberlik mesajları verildi

 

İÇERİDE TÜRKİYE FOTOĞRAFI VAR

 

Konuşmasında Diyadin’den gelen kardeşlerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Doğan  “salonumuza baktığında bir insanın duygulanmaması elde değil. İçeride tam bir Türkiye fotoğrafı var. Partisiydi, ideolojisiydi hepsini bir kenara bırakalım, biz biriz. Bu güzel memleket, Diyadin’in hen köşesinden İzmit’in her köşesine kadar memleketimizin her bir çakıl taşı ayrı bir güzellikte, ayrı bir değerde. Sizi şehrimizde ağırlayarak, hem görgünüzü arttırmak, hem de nefes almanızı istedik. Muhtarlık kolay iş değil, her bir köyde, mahallede başı ağrıyan, dişi ağrıyan, hastası olan, her eksiği olan sizi arar. Aynı sorumluluklar ve dertler şehrimizin muhtarları için geçerli” diyerek muhtarlık mesleğinin önemine ve zorluklarına değindi.

 

İLKLERİN BELEDİYESİYİZ

 

İzmit Belediyesi’nin ilkelerin belediyesi olduğuna da vurgu yapan Başkan Doğan “Muhtarlık birimini 2009 Nisan ayında ilk defa biz kurduk. Geçtiğimiz yıl devletimiz tüm belediyelerde bu birimi kurmayı zorunlu olara haline getirdi. Muhtarlar Gününü de Türkiye de ilk defa biz kutladık. Hükümetimiz bu kutlamamızın da ülke genelinde yapılmasına karar verdi.  Türkiye deki tüm muhtarlarınızı ilk defa biz şehrimizde ağırlayarak ülke genelinde muhtarlar gününü kutladık. Bugün yine bir ilke imza atıyoruz.  Ağrı Diyadin’den  gelen 60 dan fazla muhtarımızı ağırlıyoruz. Atandığımız yerin muhtarlarını şehrimize getirip ağırlıyoruz. Yine İzmit’imizin farkını gösteriyoruz. Tüm muhtarlarımız, “İzmitli dostlarımız bizi çağırdı” diyerek evlerini bırakıp geldiler. Dönerken de bizim samimi sevgilerimizi ve selamlarımı götürecekler.

 

ENERJİMİZİ HİZMETLERE HARCAYALIM

 

Artık bölgemiz, o hainlere kapılarını kapattı. Sizlerde bu karara, bu birlikteliğe destek olun. Artık kazanan kürt çocuğumuz, gencimiz, ülkemizin vatandaşları olsun. Biz enerjimizi oradaki hizmetlere harcayalım. Yapacak çok işimiz var. Yıllarca imkânlar ellerindeyken yapmadılar, yaptırmadılar. Bu esikleri nasıl gireceğiz noktasında bir görev aldık. Arkadaşlarımız heyecanla orda neler yapabiliriz noktasında işe koyuldu.

 

 

 

 

 

DOĞAN, “BİR BİR YAPACAKLAR” DEYİN

 

Diyadin’imiz için kısa orta ve uzun vadede çalışma planları oluşturduk. Diyadin de gördüğümüz öncelik, yollarımız, kaldırımlarımız.  Bu konularla ilgili belediye başkanımız ve başkan vekilimiz harıl harıl çalışıyor. Hava koşulları elverdiği sürece çalışmaları aralıksız yürütüyorlar. Biraz sabırlı olmalıyız.  Vatandaşımız size sorduğunda siz de “ bir bir yapacaklar” deyin.  Diyadin belediyemizin geçmişten gelen biriken borları var. Bir yandan borçların ödenmesi, diğer yandan da hizmetlerin yapılması program ve zaman gerektiriyor.

 

SİZE GÜVENİYORUZ

 

Diyadin’deki, köylerdeki vatandaşlarımızın en güzel koşullarda yaşaması hepimizin ortak arzusu. Siz değerli muhtarlarımızın da desteğiyle şehrimizi çok güzel bir notaya getireceğiz. Şimdiye kadar aldığımız her işi planlı çalışmalarımızla iyi bir noktaya getirdik. Diyadin de ki görevimizi de Allahın iziyle tamamlayacağız.   Kayyum belediye başkanımıza ve başkan vekilimize, vekillerimize çok güveniyoruz. 

 

DESTEK ELİNİ HİSSEDECEKLER

 

Şehrimizin fiziksel eksiklerini giderirken vatandaşlarımızın sosyal hayatlarını da unutmayacağız. Önümüzdeki ay projelerimizin başlaması gerekiyor. Bunlar ana projeler değil ama oraya bir destek elinin geldiğini vatandaşlarımız hissettesin istiyoruz. Otobüs terminalimizin, hayvan kesim yerimizin olması gerekiyor. Hayvanlar sokak ortalarında kesiliyor. Bu konuyla ilgili gerekirse ön bir iyileştirme yapıp, sonrasın dada modern hayvan pazarı ve kesimhanemizi yapacağız. Bir mahalle konağımız muhakkak olacak. Daha sayısız tespit ve projelerimiz var.

 

DİYADİN’İ TURİZM ŞEHRİ YAPACAĞIZ

 

Bölgeye dair asıl hedefimiz, Diyadin de hem yaşamı daha da kaliteli hale getirmek, istihdam sağlamak vede cazibe merkezi oluşturmaktır. Diyadin’i turizm kenti yapmalıyız. O güzel kaplıcaları gerekli çalışmaları yaparak turizme açmalıyız. Yatırımcı bulacağız, biz destek olacağız. Hem gençlerimiz iş imkanı bulacak, hem de gelen turistlere alışveriş yapacak esnaflar kazanacak. Biraz sabredersek Diyadin’i çok güzel günler bekliyor.

 

NAKIŞ NAKIŞ İŞLEYECEĞİZ

 

İnşallah Diyadin bir yıldız gibi parlayacak. Bize güvenin ama siz de sahip çıkın, desteğinizi esiremeyin. Diyadin’i nakış nakış işleyeceğiz.  Yaklaşık sekiz yıl önce belediye başkanı seçildiğimde bizim belediyemizin de borçları vardı, alacaklılar kapıdaydı. Muhtarlarımızla toplantı yaptığımızda herkes ihtiyaçlarını söyledi.  Önce ben bu borçları ödeyeyim, bir yıl bitmeden benden hiçbir şey istemeyin dedim.  Herkes bozuldu ama sabredildi. Birinci yıldan sonra o projeler birer birer hayata geçti. Sizden bir yıl beklemenizi istemiyorum ama inanın ve sabredin. Yıllar sonra yine bir araya geldiğimizde, hey gidi günler biz bunları konuşmuştuk, bak şimdi şehrimizde neler var diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmasında İzmit’in muhtarlarını da Diyadin’e götürmek istediğini de belirten Başkan Doğan, hayatını kaybeden Orhan Mahalle Muhtarı Nazmi Balaban’a da Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diledi

 

ÇOK ŞANSLIYIZ

 

Gecede konuşan Ağrı Diyadin Belediye Başkan Yardımcısı  Salih Yaşar da  “biz çok şanslıyız, Nevzat Doğan’ı bize kardeş olarak, destek olarak gönderenlerden Allah razı olsun.  İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan ilkleri yapan bir belediye başkanı. İnşallah bu ilkeleri Diyadin de de yapacak. Tek temennimiz ve tek amacımız hizmettir. Biz hepimiz bu ülkenin çocuklarıyız, bu ülke hepimizin. Bu ülkenin doğusuyla batısını kimse ayıramaz.  Hiçbir güç bu ülkenin doğusuyla batısının kardeşliğini engelleyemez, bizler et ve tırnak gibiyiz” dedi.

Son Güncelleme: 25.12.2016 15:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38