Drama eğitimleri farkındalık yaratıyor

KO-MEK kurs merkezi idarecilerine yönelik drama eğitimleri devam ediyor

Drama eğitimleri farkındalık yaratıyor

KO-MEK kurs merkezi idarecilerine yönelik drama eğitimleri devam ediyor

28 Aralık 2015 Pazartesi 15:07
Drama eğitimleri farkındalık yaratıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) idarecileri ve yardımcılarına yönelik başlatılan drama eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü ve Kocaeli Tiyatro İz tarafından geçtiğimiz dönem Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı Mehmet Beyazıt Uzgaş ve İnci Cevher Uzgaş tarafından verilen çalışmada, ilk dönemde 50 idareci sertifika almıştı.

 BİLDİKLERİNİN FARKINDA MISIN?

Drama yönetimiyle çağın ihtiyaçlarına göre düşünce ve duygu eğitimi “öğrenmeyi öğrenmek” adıyla verilen eğitimlerde amaç önce “iyi insan” sonra “iyi meslek erbabı” yetiştirmek. Sivil Toplum Merkezi(STM)’nde verilen eğitimlere Yaygın Eğitim Şube Müdürü Bahadır Bedir, KO-MEK Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan ve KO-MEK birim amirleri de katılarak, destek veriyor. KO-MEK kurs merkezi idarecileri ve yardımcılarına verilen eğitimlerde konuşan drama eğitmeni Mehmet Beyazıt Uzgaş, yeni dönemde 3 ayı geride bıraktıklarını ifade ederek, bu yıl duygu ve düşünce noktasında çalışma yaptıklarını belirtti. Farkındalık çalışması yaptıklarını ifade eden Uzgaş, ‘’Anlattıklarımızı zaten biliyorlar, ama hayata nasıl uygularlar onu öğretiyoruz’’ dedi. Ayrıca öğretilenlerin hayatla ilişkilendirmelerini istediklerini ifade eden Uzgaş, ‘’Bizim yaptığımız çalışma zaten bildiklerinin farkına varmalarını sağlıyor’’ dedi.

 ÖĞRENDİKLERİMİZ İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR

Gölcük İpekyolu kurs idarecisi Nurdan Lüleci, eğitimlerden memnun olduğunu ifade ederek, ‘’Kişisel gelişimle ve değerlerimizle alakalı birçok konuda eğitim alıyoruz. Birebir insanlarla iş yaptığımız için verilen eğitimler hem iş yerinde, hem de evde işe yarıyor. Bu da bize nasıl davranmamız gerektiğini öğretiyor’’ dedi. Osman Hamdi Bey kurs yöneticisi Aysun Akyürek de konuşmasında Kur’an ve sünnet ışığında değerler eğitimi aldıklarını ifade ederek, kurs merkezlerinde kursiyerlerle ilişkilerinde ve ev hayatında işe yaradığını belirtti.

 

Son Güncelleme: 29.12.2015 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38