İZMİT BELEDİYESİ ATIK YAĞ DENETİMİNDE

İzmit Belediyesince iş yerlerinde atık yağ denetimleri yapılıyor.

İZMİT BELEDİYESİ ATIK YAĞ DENETİMİNDE

İzmit Belediyesince iş yerlerinde atık yağ denetimleri yapılıyor.

10 Temmuz 2015 Cuma 12:32
 İZMİT BELEDİYESİ ATIK YAĞ DENETİMİNDE

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yapılan denetimlerde, işyerlerinin atık yağ toplamaya yetkili lisanslı firmayla sözleşmesi olup olmadığı, atık yağları zamanında firmaya teslim edip etmediği konularına bakılıyor.

 LAVABOLARA DÖKMEYİN

 Belediye yetkilileri, atık yağların lavabolardan dökülmesi halinde doğada büyük hasarlar meydana geldiğini belirterek” bilimsel araştırmalar, 1 litre atık yağın 1 milyon metreküp temiz suyu kirlettiğini göstermektedir. İzmit Belediyesi olarak bu gerçekten yol acıkarak bitkisel atık yağları toplayarak bunların geri dönüşümünü sağlıyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın da önemseyip destek verdiği proje sayesinde işyerlerinden ayda ortalama 10 ton atık yağ toplanıp bunlar biodizel ve elektrik enerjisi elde edilmesinde kullanılmaktadır” dediler.

 600 İŞYERİYLE PROTOKOL YAPILDI

 Yetkililer, otel, restorant, lokanta, pastane gibi bitkisel atık yağ kullanan 600’e yakın işyeriyle atık yağ protokolü yapıldığını da hatırlatarak” Bakanlık atık yağların lisanslı firmalar tarafından toplanmasını ve bunun da denetiminin belediyelerce yapılmasını öngörmektedir. İzmit Belediyesi olarak da çevre konusunda duyarlı bir belediye olarak bu konuda uzun yıllardır çalışma yapıyoruz. İzmit’teki işyerlerini tek tek ziyaret edip, bitkisel atık yağları lavabolardan dökmemelerini, bunları özel kaplarda biriktirmelerini istedik. İzmit’te halen yüzlerce işyeri bitkisel atık yağları özel kaplarda toplayıp bunları lisanlı firma yetkililerine teslim etmektedir. Böylece hem çevrenin kirlenmesi önleniyor hem de ekonomiye önemli katkı sağlanıyor” şeklinde konuştular. Yapılan işyeri denetimlerinde lisanslı firmayla sözleşmesi olmayan ve atık yağları teslim etmeyenler hakkında yasal işlem yapıldığı öğrenildi.

 

Son Güncelleme: 10.07.2015 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38