KAPANÖNÜ’NDE ESNAFIN KARARI BEKLENİYOR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kapanönü projesinde bölge esnafının vereceği kararı beklediklerini söyledi

KAPANÖNÜ’NDE ESNAFIN KARARI BEKLENİYOR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kapanönü projesinde bölge esnafının vereceği kararı beklediklerini söyledi

10 Ekim 2014 Cuma 10:39
KAPANÖNÜ’NDE  ESNAFIN KARARI BEKLENİYOR
 Nurettin Tezel’in başkanlığındaki Kapanönü Esnafları Derneği yönetim kurulu üyelerini kabul eden Başkan Doğan” Kapanönü ile ilgili 2 yıl önce proje hazırlamıştık. Bu konuda son kararı bölge esnafları verecek. Yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak proje şehrimize büyük bir katma değer katacaktır. Belediye olarak bizler hazırız. Esnafın özellikle cephe iyileştirmeleri ve projeyi hayata geçirme sürecinde fedakarlık göstermesi gerekiyor. Esnaflarımız fikir birliğine vardığında biz hemen harekete geçip projeyi uygulayacağız” dedi.

 

TARİHİ DOKUYA UYGUN

 

İzmit Belediyesi, bölge esnaflarının da görüşlerini alarak Kapanönü ile ilgili bir proje hazırladı. Projede, İzmit’in en eski çarşısı olması nedeniyle tarihi doku ön plana çıkartıldı. Projeye göre mevcut çatı sökülüp, yeni bir çatı sistemi yapılacak. Bütün kuyumcular ve Kapanönü’ndeki işyerlerinin cepheleri tek tip olacak. Doğrama, kaplama, aydınlatma sistemleriyle tabelalar projeyle bütünlük sağlayacak.  Yeni bir havalandırma sisteminin yer alacağı proje kapsamındaki çarşı ortasındaki çeşme kaldırılarak bulunduğu alan meydana dönüştürülecek.  Kapanönü’nde halen 60’a yakın işyeri bulunduğu öğrenildi.

Son Güncelleme: 10.10.2014 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38