Kozluk olayında 2 kişi tutuklandı

İzmit Kozluk Mahallesi’nde meydana gelen olayda 19 yaşındaki Seyithan Can isimli genç av tüfeğiyle vurularak öldürüldü, bir kişi ise yaralandı

Kozluk olayında 2 kişi tutuklandı

İzmit Kozluk Mahallesi’nde meydana gelen olayda 19 yaşındaki Seyithan Can isimli genç av tüfeğiyle vurularak öldürüldü, bir kişi ise yaralandı

17 Eylül 2014 Çarşamba 18:56
Kozluk olayında 2 kişi tutuklandı
 Olayı haber alan ölen gencin yakınları da katil zanlısının evini ateşe verdi. İzmit Kozluk Mahallesi Aynalı Kavak Sokak üzerinde meydana gelen olayda iki grubun karıştığı kavgada, hiç suçu olmadığı halde bir genç av tüfeğiyle vurularak öldürüldü, 1 kişi ise yaralandı. Olay sonrasında ölen tarafın yakınları katil zanlısının evini ateşe verdi. Alınan bilgi ve iddialara göre olay şöyle gelişti: Serhat G., cuma sabahı yanına arkadaşı Hüseyin C.’yi de alarak Kozluk Mahallesi Aynalı Kavak Sokak üzerinde yaşayan Erbir Özpoyraz’ın 4 çocuğundan biri olan D. Özpoyraz’ı konuşmak amacıyla yanlarına alarak İzmit’in tepe noktalarına götürdü ve dövdü.
8-9 EL ATEŞ ETTİ
Aynı günün akşamında ise yine Serhat G. ile Serhat Ö isimli şahıs, kiraladığı bir otomobille arkadaşları Seyithan Can ve Anıl Can’ı da yanına alarak dolaşmaya çıktı. Bir süre araçla dolaşan Serhat Ö. gece sularında sabah Serhat G.’nin dövdüğü D. Özpoyraz’ın Aynalı Kavak’taki evinin önüne geldi. Burada araçtan inen Serhat Ö., evin önünde bağırarak evdekilerden D. Özpoyraz’ı çağırmasını istedi. Gündüz oğlunun darp edilmesine akşam da kapısına şahısların dayanmasına sinirlenen baba Erbir Özpoyraz evde bulunan pompalı tüfeği alarak Serhat Ö. ve yanında bulunan Seyithan Can ile Anıl Can’a 8-9 el ateş etti.
KAYIPLARA KARIŞTI
Üzerlerine ateş açılması nedeniyle Serhat Ö., olay yerinden kaçtı. Seyithan Can ile kuzeni Anıl Can o kadar şanslı değildi, tüfekten çıkan kurşunların büyük kısmı Seyithan Can’ın vücuduna isabet etti. Yanında bulunan kuzeni Anıl Can ise kafasını sıyıran kurşun nedeniyle hafif şekilde yaralandı. Seyithan Can’ın kanlar içinde yere düştüğünü gören Anıl Can, geldikleri arabaya binerek Seyithan Can’ı Seka Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Olayın zanlısı Erbir Özpoyraz ve çocukları ise olayın ardından kaçarak kayıplara karıştı.
YANGIN AKRABALARI ÖFKELENDİ
Olayın duyulmasıyla bölgeye ve Seka Devlet Hastanesi’ne çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle ağır yaralanan Seyithan Can doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hastanede can verdi. Olayda hafif şekilde yaralanan Anıl Can ise yapılan tedavisinin ardından taburcu oldu. Seyithan Can’ın vurulduğu haberini alan yakınları hastaneye akın ederken, talihsiz gencin ölümüyle çılgına dönen acılı akrabaları sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Erbir Özpoyraz ve çocuklarının yaşadığı 2 katlı evi ateşe verdi.
ABİSİ CEZAEVİNDE
Vatandaşların ihbarıyla birlikte bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ve polis ekibi sevk edildi. Bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri polis ekiplerinin güvenlik önlemleri arasında yangına müdahale etti. Sokakların dar olması nedeniyle oldukça zorlanan itfaiye ekipleri yaklaşık yarım saatlik çalışmanın sonucunda yangını söndürdü. Yangın sonrası 2 katlı ev kullanılamaz hale geldi. Öte yandan hayatını kaybeden Seyithan Can’ın, Erdal ile Gül Can çiftinin 4 çocuğundan biri olduğu, ağabeyi Serkan Can’ın ise 2010 yılında adam öldürmekten cezaevinde olduğu bilgisine ulaşıldı.
2010’DAKİ CİNAYET
Turgut Mahallesi Numan Kahya Sokak’ta ikamet ettiği öğrenilen ve tek suçu olay sırasında arkadaşının yanında olmak olan Seyithan Can’ın cansız bedeni hastanede yapılan otopsinin ardından acılı ailesine teslim edildi. Seyithan Can, Kadıbayırı Cami’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bağçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi. Diğer yandan kaçan zanlıların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yine olayın filini ateşleyen ve suçsuz bir gencin ölümüne sebep olan Serhat G. ve Serhat Ö. adlı şahısların 15 Eylül 2010 tarihinde İzmit Üçtepeler’de öldürülen Kemal Adalı olayında yargılandığı ancak Serhat Ö.’nün babası Serap Ö.’nün olayı üstlenmesiyle birlikte davadan beraat ettiği öğrenildi.

Son Güncelleme: 17.09.2014 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38