Kültür tepesi böyle olacak

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği şehre ayrı bir değer katacak olan Kültür Tepesi 2.Etap Projesinin ihalesi yapıldı. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 783 bin 455 Lira olan ihale için 10 firma doküman alırken ihaleye 5 firma katıldı

Kültür tepesi böyle olacak

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği şehre ayrı bir değer katacak olan Kültür Tepesi 2.Etap Projesinin ihalesi yapıldı. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 783 bin 455 Lira olan ihale için 10 firma doküman alırken ihaleye 5 firma katıldı

07 Kasım 2016 Pazartesi 16:24
Kültür tepesi böyle olacak

 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği şehre ayrı bir değer katacak olan Kültür Tepesi 2.Etap Projesinin ihalesi yapıldı. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 783 bin 455 Lira olan ihale için 10 firma doküman alırken ihaleye 5 firma katıldı. İşin yapım süresi 240 gün olan ihaleye katılan Ay-Taş İmalat İnşaat firması 3 milyon 666 bin Lira, Besa İnşaat&Hür İş İnşaat ortaklığı 3 milyon 476 bin 881 Lira, Süleyman Doğan-Atlas İnşaat 3 milyon 206 bin 323 Lira, Norm İnşaat 3 milyon 600 bin Lira ve Neveser Peyzaj firması da 3 milyon 300 bin Lira teklif verdi. Komisyon teklifleri değerlendirip ihaleyi kazanan firmayı önümüzdeki günlerde açıklayacak.

 

SANATIN MERKEZİ

 

İzmit’teki tarihi ve kültürel mirasın sahip çıkılması bakımından büyük önem taşıyan Tarih Koridoru Projesi’nin en önemli ayaklarından olan Kültür Tepesi için hazırlanan ve 10 bin metrekarelik bir alanı kapsayan 2. Etap Projesi, şehre ayrı bir değer katacak. Mevcut tarihi binaların ve ağaç dokusunun korunarak, çevresinde ortaya çıkan peyzaj alanının aktif şekilde kullanıma açılması planlanan çalışmada resim, müzik, edebiyat ve heykel sanatlarına ağırlık veriliyor. Paris’teki ressamlar ve İstanbul’daki Pierre Loti Tepesi’nden daha  güzel olmasınınım amaçlandığı proje kapsamında  her köşede sanat dallarının harekete geçtiği, engelli, yaşlı ve çocukların da rahat kullanabileceği yol- mekan çözümleri ile mevcut tarihi yapıların harmanlandığı estetik ve aktif bir alan olması planlanıyor. İçerisinde Atatürk ve Redif Müzesi, Paşalar Dairesi, İmaret Camisi ve Av Köşkün bulunduğu alan üzerinde tasarlanmış olan proje alanında  hem kentin meydan hem de rekreasyon ihtiyacını karşılamaya yönelik bir tasarım yapıldı.

Tarihi yapılarla çevrili Kültür Tepesi’nde müzik-ritim gösterilerine yer vermek amacıyla performans sahnesi düşünülüyor. Arazinin doğal topoğrafyası merdivene dönüştürülerek modern çizgilerle vurgulanmış olup özel aydınlatmalarla adeta görsel şölen oluşturulmuştur. Alanda resim yapmak ve dinlenmek isteyenler için çim amfi tasarlanmış. Bölgede, 3-8 yaş grubundaki çocukların yaratıcılığını geliştirecek oyun alanı tasarlanarak geleceğin sanatçısı olacak çocuklara kaliteli zaman geçirecekleri bir mekan hedeflenmiş. Meydanda zemin kaplaması olarak doğal malzemelere kullanılacak.

Son Güncelleme: 07.11.2016 16:25
Anahtar Kelimeler:
DoğanIzmitBelediyesiNevzat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38