Barakadan Barınma Merkezi’ne

Karamürsel Dereköy’de tek odalı bir barakada yaşam mücadelesi veren Mehmet amca, Büyükşehir’in Barınma Merkezi’ne yerleştirildi

Barakadan Barınma Merkezi’ne

Karamürsel Dereköy’de tek odalı bir barakada yaşam mücadelesi veren Mehmet amca, Büyükşehir’in Barınma Merkezi’ne yerleştirildi

21 Nisan 2014 Pazartesi 11:44
Barakadan Barınma Merkezi’ne

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şefkatli elleri, kentin en ücra köşelerinde bile yaşayan kimsesiz ve mağdur durumdaki vatandaşlara ulaşıyor, yaraları sarıyor, dertlere derman oluyor. İmkanlar ölçüsünde ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya devam eden Büyükşehir, Karamürsel Dereköy’de elektriği ve suyu olmayan tek odalı bir barakada yaşam mücadelesi veren Mehmet amcayı, Barınma Merkezi’ne yerleştirdi.

 

TEK BAŞINA YAŞAM MÜCADELESİ

Mental rahatsızlığı bulunan 66 yaşındaki Mehmet Boydaş, Karamürsel Dereköy’de elektriği ve suyu olmayan, tek odalı bir barakada yalnız başına yaşıyordu. Büyükşehir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Engelli ve Yaşlılar Birimi tarafından Mehmet amcanın yaşadığı mağduriyet tespit edildi ve geçici olarak Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi’ne yerleştirildi.

 

HAYATI ÇOK ZOR GEÇMİŞ

Hayatını köy halkının yardımları ile devam ettirmeye çalışan Mehmet Boydaş, gençliğinde Altınova’da Amerikan Askeri Üssü’nde bekçi olarak çalışırken yaşadığı bazı olaylardan dolayı olumsuz etkilenmiş, bir süre sonra da ikamet ettiği evde yangın çıkmış iki yeğenini bu yangında kaybetmiş. Bu yangında kendisinde de yanıklar oluşan Mehmet amcanın, üçüncü yeğeni de trafik kazasında ölünce psikolojisi tamamen bozulmuş.

 

BENİ GÖTÜRDÜĞÜNÜZ YERDE YATAK VAR MI?

Mehmet Boydaş’ın mağduriyetini tespit eden Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli, kendisini yaşam mücadelesi verdiği barakadan alırken, “Beni götürdüğünüz yerde yatak var mı?’’ ve ‘’Şu çaydanlığı da alayım mı?” diye sorması yaşadığı olumsuz şartları gözler önüne seriyor. Mehmet amca, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlileri tarafından randevuları alınarak hastaneye götürüldü ve sağlık raporu alınarak rehabilitasyon merkezine yerleştirilmesi için gerekli girişimlere de başlandı.

 


Son Güncelleme: 21.04.2014 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38