Başkan Yıldırım’dan Karamürsel'e Fakülte Müjdesi

Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’nda mezuniyet töreni düzenlendi.

Başkan Yıldırım’dan Karamürsel'e Fakülte Müjdesi

Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’nda mezuniyet töreni düzenlendi.

28 Mayıs 2015 Perşembe 10:27
 Başkan Yıldırım’dan Karamürsel'e Fakülte Müjdesi
 Dereköy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende 543 öğrenci diplomalarını alırken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Üçüncüsü Ali Lafcı gerçekleştirdi.

 Kocaeli Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof.Dr. Elşen Veli öğrencileri tebrik ederek, denizcilik sektörünün geleceğin parlak meslekleri arasında olduğunu söyledi.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yaptığı konuşmada “Öncelikle okulumuzda görev yapan eğitim görevlisi arkadaşlarıma yaptıkları büyük hizmetten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Çünkü çok kısıtlı imkanlarla, maddi imkanları bir kenara bırakarak, sadece içlerinden hayata  yeni başlayacak içlerinde öğrenme isteği olan gençleri bu meslekle buluşturmak için bir çok fedakarlıklar yaparak bu okulda görev yapan öğretim görevlisi arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Siz çocuklarınızı iki yıl önce bizlere emanet ettiniz, bizler onların emanetçisi olarak inşallah onlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık.

İki yıl önce bizlere emanet ettiğiniz çocuklar ülkemizin güzel topraklarında eğitimlerini tamamlamış sektörde yerlerini almak üzere hazırlar. Ne mutlu ki sizlere bu güzel günlerinde yanlarındasınız.

Böyle güzel evlatlar yetiştirdiğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bugün sizin gününüz, eğitim hayatınızı sonlandırdığınız bugün yeni bir hayata başlangıç yapacaksınız. Ben biraz önce konuşmacılarında söylediği gibi bu okulun kurulmasında emek harcayan ve Karamürsel’e bir çok yatırımın yapılmasını sağlayan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Gazanfer Bilge’yi huzurlarınızda birkez daha anmak istiyorum.

Sektörel bazda Türkiye’de çok fazla olan  bir meslekte görev alacaksınız. Türkiye’nin ve dünyanın bütün sularında sizler hizmet vereceksiniz. Ben bir ağabeyiniz olarak size vereceğim nasihat, hangi işi yaparsanız yapın sever yapın.

Türkiye’de işsizlik  sıkıntısının var olduğunu söyleyenler aslında Türkiye’de iş beğenmeme sıkıntısının olduğunu hatırlasınlar. Çalışmak isteyen, hayatın bir yerinden tutarak başlamak isteyen herkese bir fırsat var. Ben İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olduktan sonra yurtdışında eğitimimi tamamladım ve okullarımı bitirdikten sonra SCA Ambalajda satış temsilcisi olarak göreve başladım. O zaman aklımda belediye başkanı olmakta yoktu, ama hayatın bir evresinde işe asgari ücretle başladım.

Sevgili gençler popülist politikalarla bugüne kadar birçok gencimizi hayattan koparmaya çalıştılar. Hayatın farklı yerlerini göstererek, bugün gelinen noktayı farklı yöne çekmeye çalıştılar. Sizler neyin doğru olup olmadığını bilecek yaşlara geldiniz. Enerjinizi, umudunuzu hiç kaybetmeyin, umut olmadan mutlu olmak mümkün değil.

Bir ağabeyiniz olarak gençlerimize her zaman burada olduğumuzu ve yardım edebileceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.

 Ve sizlere bir müjdeyi de vermek istiyorum. Okulumuz 95 senesinde kuruldu ve o günden bugüne iki yıllık bir program uyguluyor. Daha sonra 2007 senesinde Barbaros Denizcilik Yüksek Okulu olarak dört yıllık bir programa geçildi. Ama asıl hedefimiz olan fakülteleşmeyi Allah nasip ederse bu yıl içerisinde gerçekleştireceğiz. Sayın hocalarımızın desteği ve katkısıyla, Sayın Bilim  ve Sanayi Bakanımız Fikri Işık’ın desteğiyle, Sayın Rektörümüz ve Senatomuzun onaylamasıyla artık Barbaros Denizcilik Yüksek Okulu değil, Barbaros Denizcilik Meslek Fakültesi olarak bundan sonra ki hayatımıza devam edeceğiz. İki senelik geçiş hakkı olan öğrencilerimiz bu haklarını yeni fakültemizden yana kullanabilecektir. Bu bizim için büyük bir başarı, gelecekte Karamürsel gibi bir ilçemizde, Karamürsel Alp’in Kaptan-ı Deryanın memleketinde denizcilik fakültesinin olması benim için ayrı bir mutluluk. Sevgili gençler bundan sonraki hayatınızda başarılar dileyerek hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

 Törene, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Garnizon Komutanı  Jandarma Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ersin Kayahan, ,Karamürsel Emniyet Müdür Yardımcısı Cenk Bozdağ, İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, bölüm başkanları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Son Güncelleme: 29.05.2015 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38