Kartepe Belediyesi Bayrama Hazır

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi halkın huzur ve düzen içerisinde bayram geçirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı

Kartepe Belediyesi Bayrama Hazır

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi halkın huzur ve düzen içerisinde bayram geçirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı

24 Eylül 2014 Çarşamba 14:01
Kartepe Belediyesi Bayrama Hazır
  Belediyenin diğer birimleri ile ortak bir çalışma içinde bulunan zabıta ekipleri yetki ve sorumluluk alanlarındaki denetimlerini ise bayram sabahına kadar devam ettiriyor.Kartepe ilçesinde vatandaşların, Kurban Bayramını rahat ve huzurlu geçirmesi amacıyla Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in gerekli tedbirlerin alınması yönündeki talimatı gereğince birim müdürlükleri harekete geçti. Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler de bayram programını belirleyerek yetki ve sorumluluk alanlarındaki görevlerini ifa etmeye başladı.

Bayram süresince diğer birimlerle de koordineli bir çalışma içinde bulunacak zabıta ekipleri 3 vardiya halinde 12 personel 24 saat esasına göre hizmet verecek. Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, bayram öncesi de yetki ve sorumluluk alanlarında, kurban kesim yerlerinde gerekli denetim ve kontrolleri yaparak, vatandaşların kurbanlarını görüntü ve çevre kirliliği yaratmadan dini vecibelerine uygun kesebilmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını kaydetti.

Zabıta ekipleri 5326 sayılı Kabahatlar Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıta Kanununa istinaden ilçe genelinde ki denetim ve kontrollerini bayram sonuna kadar sürdürecek. Halk sağlığına tehdit oluşturacak her türlü faktöre izin vermeyeceklerini belirten Zabıta Müdürü Selman Çelik, bayram öncesi başlayıp bayram sonrasına kadar sürecek özellikle unlu mamuller ve tatlı satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerinde sıkı bir şekilde sürdüğünü kaydetti.

Kartepe’de 62 adet kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerinde yapılan denetimlerini İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimlerle ortaklaşa yaptıklarını belirten Müdür Çelik, “Ekiplerimiz denetimlerinde kurbanlık hayvanların kulak küpeleri, kimlik kartları ve pasaportları kontrol etmekte. Kulak küpesi ve pasaportu olmayan hayvanları vatandaşlarımızın almamaları gerekmektedir. Ekiplerimiz kulak küpesi ve pasaportu olmayan kurbanlık hayvanların satışını yapanlar hakkında ise cezai işlem uygulamaktadır. Kurban Bayramı süresince kaçan kurbanlıkların yakalanması için Zabıta Müdürlüğü’nün 3 kişiden oluşan kurbanlık hayvan yakalama ekibi de vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hizmet verecek” dedi.

Son Güncelleme: 25.09.2014 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38