Kartepe ilçesinde değerlendirme toplantısı yapıldı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu nezaretinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 5 saat süren Kartepe ilçe değerlendirme toplantısında projeler konuşuldu. Koordinasyon toplantısında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçeye kamu yatırımı gerekliliğine dikkat çekti.

Kartepe ilçesinde değerlendirme toplantısı yapıldı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu nezaretinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 5 saat süren Kartepe ilçe değerlendirme toplantısında projeler konuşuldu. Koordinasyon toplantısında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçeye kamu yatırımı gerekliliğine dikkat çekti.

26 Ağustos 2015 Çarşamba 14:55
 Kartepe ilçesinde değerlendirme toplantısı yapıldı
 İlimizde 12 ilçede yapılacak değerlendirme toplantılarının beşincisi Kartepe’de Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Koordinasyon toplantısında yapılan kamu yatırımları ve devam eden projelerle ilgili değerlendirme yapıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkez’indeki toplantıya ev sahibi sıfatı ile Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile Kaymakam Ayhan Durmuş’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, il ve ilçe daire müdürleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
 Toplantının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, “Kocaeli Valiliği olarak başlattığımız hizmet ve hizmete dayalı olarak bütün gelişmeleri yerinde görmek vatandaşlarımızın temsilcisi olarak her düzeydeki yöneticilerimizin, seçilmiş, atanmış çalışma arkadaşlarımızın ve her düzeydeki sivil toplum dinamikleriyle buluşarak, meseleleri çözüme kavuşturmak amacıyla başlattığımız ilçe değerlendirme toplantılarının beşincisinde güzel Kartepemizdeyiz. Son günlerde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle devletimizin bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği ve sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması adına hayatını kaybeden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Cenab-ı Allah ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmasın. Bu büyük millet ve devlet hiçbir zaman bu tip hain saldırılar karşısında büyük yürüyüşünden geri durmayacak, kararlı, emin adımlarla yürüyüşüne devam edecektir. Bu bağlamda geçen hafta toprağa verdiğimiz Derinceli şehidimiz Emre’yi de tekrar rahmetle anıyorum” dedi.
 “Bizim en temel amacımız ve vazgeçilmez hedefimiz insanımıza hizmet etmek, insanımızı mutlu etmek, meselesini çözmek ve bu uğurda gayret serf etmektir” diyen Vali Güzeloğlu, bu toplantıların aynı zamanda bir performans değerlendirme toplantısı olduğunu kaydetti. Valinin konuşması ardından Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, ilçe hakkında sunum yaptı. Nüfus artış hızı bakımından ikinci sırada yer aldıklarını hatırlatan Kaymakam Durmuş, ilçenin eğitim durumunu masaya yatırdı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik de, en fazla yatırımın Kartepe’de okullara yapılacağını kaydederken okulların yenileceğini ifade etti. Kartepe’deki eğitim ve eğitim kurumlarına destek olduklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, üzerlerine düşen görevleri yapmaya devam edeceklerini ifade ederken destek istedi.
 Eğitim hizmetinin masaya yatırıldığı bu bölümde güvenli okul projelerinden bahsedildi. Hedefin her okulda eğitim kalitesinin aynı olmasını sağlamak olduğunun kaydedildiği toplantıda Vali Güzeloğlu, engellilerin spor yapmaları noktasında hizmet verildiğini de hatırlattı. Tırların geçiş güzergahı ile ilgili konuda Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, tırlar için alternatif yol oluşturduklarını belirterek, “Yıldız Sunta ve MİTAŞ arasında alternatif yol yapılıyor. İzmit’e kadar gidecektir. Bu sayede şehir merkezinden tırların geçmesine engel olunacaktır. Trafik birimleri yeterli değil. Okulların açıldığı zaman okul önlerinde görevlendirmeler olacaktır. Trafik sıkıntısı var. Bu noktada destek bekliyoruz. Nüfus olarak 110 bini aşmış durumdayız” dedi.
 Kartepe’ye kamu yatırımlarının gerektiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “İlçemizde belde belediyelerin birleşmesi sonrasında bir takım eksiklikler görülmektedir. İlçemiz her yıl göç alıyor. Bununla birlikte hizmetlerin aciliyeti artıyor. Vergi dairesi, noter, adliye ve hastanenin olmaması gelişmenin önünde sıkıntı. Noter, vergi dairesi, maliyenin, trafik tescil amirliğinin olması gerekiyor. Kamu yatırımları olması gerekir. Özel sektörler önemli yatırımlar yapmaktadır. Kamu yatırımlarının da buna paralel olması gerekiyor” dedi.
 Projeleri ve yatırımlar konusunda bilgi veren Başkan Üzülmez, Maşukiye Mahalle Konağı, Maşukiye Tarihi Mezarlık Düzenlemesi, D-100 Kent Estetiği, Akıllı Bisiklet İstasyonu, Alt Geçitlerin Boyanması ve Aydınlatılması Projelerinin tamamlandığını ifade etti. Devam eden projelerin arasında Kartepe genel plan revizyonu çalışması ile 10 ayrı belde 10 ayrı köyün birleşmesi ile oluşan genç ilçede farklı uygulamaların önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Üzülmez, Kartepe Turizm Bölgesi çalışmalarını da çok önemsediklerini kaydetti. Teleferik Projesinde ilk etabının çok büyük bir sıkıntı olmazsa 2017 yılı ikinci yarısında hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi.
 Turizme yönelik projelere önem verdiklerine vurgu yapan Başkan Üzülmez; Seka lojman projesi kapsamında 5 binanın restorasyonu, Kent Meydanı dini tesis ve külliye projesi, Çuha Fabrikası restorasyon projesi,  Arslanbey Kültür Merkezi Projesi, Güzelbahçe Mesire Alanı Projesi, Kapalı Spor Salonu Projesi, Doğal Yaşam Parkı ve Acısu Kent Ormanı Projelerini saydı. Yapacakları projelerden Kartepe Belediye Hizmet Binası, Kartepe Kent Meydanı Kentsel Tasarım Projesi, Suadiye Meydan Projesi, eğitime destek verecek Maltepe Üniversitesi’nin gelecek eğitim öğretim yılında başlaması, Derbent Mahalle Konağı, Hasanpaşa Mahalle Konağı, Köy Konakları projeleri, belde merkezlerinde binaların cephe iyileştirme projesi ile 200 binanın estetik görünüme kavuşturulması, Kapalı Pazar Alanı, Kapalı Yüzme Havuzu, okul bahçelerine kapalı spor salonu yapılması, engelli ve sosyal yaşam merkezi, özel teşebbüs aracılığıyla toplu konut projeleri, Acısu Tepetarla Rekreasyon Alanı Projesi, Suadiye su değirmeninin restorasyon projesi, Hasko’ya ait yerin planlanarak yeni hizmet alanları oluşturulması, semt futbol sahaları projesi, engelli spor merkezi projesini konuklarla paylaştı.
 Ulaşım konusunda da Köseköy Battı Çıktı Projesi, Kent Merkezi Bağlantı Yolları ve Bahçelievler Köprüsü’nü kamuoyu ile paylaşan Başkan Üzülmez daha sonra birim çalışmalarıyla Kartepelilere sunulan çözüm odaklı hizmetleri aktardı. Göreve geldikleri günden itibaren sunulan hizmet yelpazesinde yer alan çalışmaları örnekleriyle aktaran Başkan Üzülmez, 45.500 metre uzunluğunda 91 sokak üzerinde 68.668 ton asfalt serdiklerini yeni asfalt ihalesi ile 10 bin ton daha serim yapacaklarını kaydetti. Eğreltidüzü ve Derbent Turizm yolu çalışmaları, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile sosyal belediyecilik faaliyetlerini de aktaran Başkan Üzülmez’in sunumunu ilgiyle dinleyen Vali Güzeloğlu, “Çok büyük hizmetler ve kalıcı yatırımlar bunlar. Kartepe her şeye layık. Geleceğin parlayan yıldızı olacak, çok net” dedi.
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç de Kartepe ile ilgili proje ve yatırımların son durumunu aktardı. Bir cennette yaşadıklarını kaydeden Vali Güzeloğlu, “Bunu doğru yönetmemiz lazım. Dünyayı emanet aldık. Bu mesuliyeti topluca hissediyoruz” dedi. İSU Genel Müdürlüğü Yatırım İnşaat Daire Başkanı Celal Doğan da, 23 Haziran sel felaketi sonrası Kartepe ilçesinde yapımı devam eden yatırımlar ve projeler ile ilgili sunumda bulundu. Katılımcıların istek ve taleplerinin dinleyen Vali Güzeloğlu, gereğinin yapılması hususunda ilgili kurumları talimatlandırdığı toplantı sonunda herkesin elini sıkıp, katılımcıları uğurladıktan sonra salondan ayrıldı.

Son Güncelleme: 26.08.2015 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38