Kartepe’de Oli Heyecanı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan Oli Projesi, 11-14 Şubat tarihleri arasında Kartepeli çocuklarla buluşturuluyor.

Kartepe’de Oli Heyecanı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan Oli Projesi, 11-14 Şubat tarihleri arasında Kartepeli çocuklarla buluşturuluyor.

11 Şubat 2014 Salı 15:24
Kartepe’de Oli Heyecanı
 Kartepe Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim projesi kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ni dolduran 3 bini aşkın Kartepeli çocuğa olimpiyat oyunları ve felsefesi ile fair play, sağlıklı beslenme ve çevre konuları interaktif sunumlarla anlatıldı. Verdiği desteklerden dolayı komite aralarında Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın da bulunduğu kişilere teşekkür plaketi takdim etti.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu tarafından ilköğretim 4. ve 5. sınıflara yönelik hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülen “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi”yle genç nesillerin erken yaşlarda spor kültürüne sahip olmaları için önemli bir adım olan OLİ Projesi Kartepeli çocuklarla bir kez daha buluşturuldu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ni dolduran Kartepeli çocukların heyecanına Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yürütme Kurulu Üyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyon Başkanı Bilal Porsun, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kartepe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Kartepe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen, Kartepe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Kayabaş, okul müdür ve öğretmenleri de ortak oldular.

Kartepe Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü organizasyonunda Kartepeli çocuklarla buluşturulan Oli projesi etkinlikleri açılışında konuşan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yürütme Kurulu Üyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyon Başkanı Bilal Porsun, 7 yıldır yürüttükleri bu projeyle 950 bin öğrenciye ulaştıklarını kaydetti. Kartepeli çocukları şanslı gördüğünü belirten Porsuk, “Çok iyi bir başkanınız var. Bu projeyi ulaştıramadığımız çok yer varken başkanınız sayesinde bir kez daha sizlerle buluşturdu. Kendisine büyük bir alkış istiyorum” dedi.

Bu projenin, geleceğin sporcuları ve tribünleri dolduran seyircilerini bir nebzede olsa bilinçlendirmenin hedeflendiği programda Porsuk katkılarından dolayı aralarında Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın da bulunduğu protokole şükranlarının ifadesi olan teşekkür plaketlerini takdim etti. Programda İl Müdürü Çintimar’a, Kartepe Kaymakamı adına İlçe Müdürü Arutan’a, Milli Eğitim Müdürü Cansız’a, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adına Keser’e, Kartepe Belediyesi Spor Birimi yetkilileri Hacı Ağdaş ve Didem Korlu’ya da  teşekkür belgeleri takdim edildi. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, davetlerine icabet eden Oli Projesi yetkililerine teşekkür plaketi verirken emeği geçenleri tebrik etti. Başkan Karabalık, “Spor hayatımızın bir parçasıdır. Birlik beraberlik ve kardeşliğin simgesi olan spor alanında yapılması gerekenlerin anlatıldığı bu projelerle öğrenmekteyiz. Bu projeye katılımları ile destek veren öğrencilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Projenin maskotu Oli ve sloganı “Güçlüyüz, dostuz, sevgi doluyuz. Çünkü biz sporcuyuz” ile spor kültürü, olimpiyat oyunları, olimpizm, fair play, çevre, sağlıklı beslenme konuları 4 gün süreyle çocuklarla birlikte eğlenerek işlendi.

Son Güncelleme: 11.02.2014 15:26
Anahtar Kelimeler:
Kartepe’deHeyecanıOli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38