Kartepeliler Sünnet Şöleni’nde buluştu

Kartepe Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni Meşelik Parkı’nda renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşti

Kartepeliler Sünnet Şöleni’nde buluştu

Kartepe Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni Meşelik Parkı’nda renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşti

08 Eylül 2014 Pazartesi 12:49
Kartepeliler Sünnet Şöleni’nde buluştu
 Belediye bünyesinde bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Sünnet Şöleni’nde, Kartepeli 300 çocuk sünnet olarak erkekliğe ilk adımlarını attılar.

Sünnet çocuklarının heyecanına ortak olan Kartepeliler, Meşelik Parkı’nı doldururken Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleşen şölene, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, eski İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, eski Köseköy Belediye Başkanı Habip Sarman, Ak Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Ak Parti Kartepe İlçe Gençlik Kolları Başkanı Can Öztürk, Kartepe İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Sünnet çocukları başkanlarla bol bol fotoğraf çektirirken şölen, Merkez Park Camii İmam Mustafa Saka’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kartepe Müftüsü Mustafa Nurgün, peygamber adeti olan; sünnetin önemine değindiği konuşmasını sünnet duası ile taçlandırdı. Şölende çocuklara balon, şeker, şıra ve pamuk şekeri verilirken ailelere de etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Kartepe Belediyesi Halk Oyunları Grubu gösteri sergilerken şölende Harun Beyaz’ın seslendirdiği ilahiler ve semazen gösterileri ilgiyle takip edildi. 300 sünnet çocuğunun katıldığı sünnet şöleninde, ikramların yanı sıra uzun bacaklı adamın etrafında sevgi yumağı oluştururken,  çocuklar şişme oyun gruplarında gönüllerince eğlendiler. Palyaçolar eşliğinde çeşitli oyunlar oynayan çocuklar, şölen alanında ikramlarla unutulmaz bir gün yaşama imkanı buldular.

Kartepe Belediyesi olarak, alt ve üst yapı hizmetleri yanında sosyal, kültür ve eğitim alanında halkın istek ve taleplerine yönelik hizmetlerin sürdüğüne dikkat çeken Başkan Üzülmez; “Amacımız; Yeni Kartepe’yi inşa etmek, hizmetlerimizi yoğunlaştırarak hemşerimizin layık olduğu standartları Kartepemize kazandırmaktır. Kartepe Belediyesi olarak bu sene tepeden tırnağa giydirdiğimiz 300 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Hem erkekliğe ilk adımını attıkları bugünlerde sevinçlerini paylaşıyor hem de bir nebze de olsa sosyal belediyecilik gereği olarak ailelerine katkıda bulunmuş oluyoruz. Yavrularımızın, aileleri akraba ve dostları ile birlikte bugünü coşkuyla kutluyoruz. Sünnet olan çocuklarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunar, ailelerinin çocuklarının mürvetlerini de görmelerini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Hayırlı bir eğitim yılı geçirmelerini en kalbi duygularımla temenni eder, yeni eğitim öğretim yılında da bütün çocuklarımıza Rabbimden zihin açıklığı vermesini dilerim.” dedi. Sosyal belediyeciliği şiar edindiklerini kaydeden Başkan Üzülmez, sosyal belediyecilik hizmetleri ile emsal teşkil etme amacında olduklarını vurguladı. İhtiyaç sahiplerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteği ile hayata geçirecekleri barınma ihtiyaçları ile de muhtaç ve ihtiyaç sahiplerine sosyal hizmetler götürüldüğünü dile getirdi. Kadınlara yönelik Sosyal Yaşam Merkezi Projesi’nden bahseden Başkan Üzülmez, spor okulları ile 5 bin çocuğa ulaştıklarını aktardı.

Kartepe ile özdeşleşen sünnet şölenini bu yıl da devam ettiren Belediye Başkanı Üzülmez’e teşekkür eden Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek; “6 aylık görev süresince biz, belediye başkanımızın ve ekibinin çalışma takvimini yakinen takip ettik. Önümüzdeki süreçte projelendirdiği hizmet politikasını hayata geçirdiği takdirde 41 projesi başta olmak üzere taahhüt ettikleri projeleri çok daha önceden hayata geçireceklerdir. Yeni Türkiye Yolunda’ki Kartepe’yi Kartepelilere kazandıracaklardır. Milletin Adamı’nı Cumhurbaşkanlığı makamına, gönül coğrafyasında edilen dualarla gönderdik. Cumhurbaşkanlığı, genel başkanlık ve başbakanlık seçimlerinden Ak Parti muhalefet edenlere rağmen güçlenerek çıktı. Yeni Türkiye’den bahsettiğimiz şu günlerde Yeni Türkiye gibi Yeni Kartepe’ye güzel hizmetlerle çok güzel günler gelecek” dedi.

Eğilmeye hazır fidanların geleceğe kazandırılması konusuna ailelerin dikkatini çeken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Allah’ın emaneti olan çocuklarımızı hayata çok iyi hazırlamalıyız. Teknolojik gelişmenin dur durak bilmediği çağımızda günün şartlarına uyum sağlamaları için 6. sınıfa geçen çocuklarımıza derslerine yardımcı tabletlerini vereceğiz. Her şey geleceğimizin teminatı çocuklarımız için. Yeni Türkiye’yi ve Yeni Kartepe’yi geleceğimizi çocuklarımız imar edecek” dedi. Protokol konuşmaları ardından renkli görüntüler eşliğinde süren şölen sünnet çocuklarına çeşitli hediyeler verilmesi ardından son buldu.

Son Güncelleme: 09.09.2014 12:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38