banner28
banner23
banner36

Avrupa’nın En Büyük Kâğıt Müzesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Eski Seka Kâğıt Fabrikası’na ait binalardan birini Kâğıt Müzesi olarak restore ediyor. Çalışmaların ardından Avrupa'nın en büyük kâğıt müzesi faaliyete geçmiş olacak

Avrupa’nın En Büyük Kâğıt Müzesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Eski Seka Kâğıt Fabrikası’na ait binalardan birini Kâğıt Müzesi olarak restore ediyor. Çalışmaların ardından Avrupa'nın en büyük kâğıt müzesi faaliyete geçmiş olacak

12 Ekim 2014 Pazar 12:45
Avrupa’nın En Büyük Kâğıt Müzesi
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin ilk sanayi kuruluşlarından olan İzmit'teki SEKA Kâğıt Fabrikası alanını halkın kullanımına açıyor. Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 1,5 yıldır devam eden restore çalışmalarının tamamlanmasının ardından Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın da en büyük kâğıt müzesi olarak hizmete girecek.

 

TARİHİ MAKİNELER ONARILDI

Seka Kâğıt Fabrikası alanında bulunan binaları değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alanda bulunan, fabrika binaları için  "Seka Bilim Merkezi" ve "Seka Kağıt Müzesi" projeleri hazırladı. Yaklaşık 1,5 yıldır süren restore çalışmaları kapsamında üretimde kullanılan tarihi makineler onarılarak ilk günkü görünümüne kavuşturuldu. İç mekan düzenleme çalışmaları devam eden birinci fabrikanın, 2015 yılının ortalarında Avrupa'nın en büyük kağıt müzesi olarak hizmete açılması planlanıyor.

 

KÂĞIDIN TÜM SERÜVENİ SERGİLENECEK

Üretimde kullanılan tarihi makineler onarılarak müzede sergilenecek. Kağıt yapma makinelerinin sergileneceği Seka Kağıt Müzesinde, kağıt yapımının tüm aşamaları ziyaretçilere gösterilecek. Halka açık olacak olan müzede kağıt hakkında merak edilen tüm verilere vatandaşlar rahatça ulaşabilecekler.

 

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK ENDÜSTRİYEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Seka Kağıt Fabrikasında üretimin durdurulmasının ardından, 2005 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belediye devirin ardından fabrikanın bin 100 dönümlük arazisi üzerinde Türkiye'nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesini başlattı. Kıyı kesimini kapsayan alanda yapılan çalışmalar sonucunda 2006 yılında son halini alan Sekapark, ülkenin en büyük eğlence ve dinlence alanlarından biri olarak hizmete açıldı.

Son Güncelleme: 13.10.2014 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38