Babasını pompalı tüfekle öldürmüştü

Annesinden boşandıktan sonra başka biriyle evlenmesi nedeniyle babası Zafer Tunç’u pompalı tüfekle öldüren Uğur Tunç’un yargılandığı dava Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Babasını pompalı tüfekle öldürmüştü

Annesinden boşandıktan sonra başka biriyle evlenmesi nedeniyle babası Zafer Tunç’u pompalı tüfekle öldüren Uğur Tunç’un yargılandığı dava Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

26 Ağustos 2015 Çarşamba 14:20
 Babasını pompalı tüfekle öldürmüştü

Geçtiğimiz Mayıs ayında Körfez’de meydana gelen olayda, Uğur Tunç (22) babası Zafer Tunç’un (49) annesiyle boşandıktan sonra başka bir kadınla evlenmesi nedeniyle tartıştı. Baba oğul arasındaki tartışma büyüdü ve evde bulunan pompalı tüfeğe sarılan Uğur tunç, babasına 6 el ateş etti. Bel ve bacak bölgesine isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Tunç, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış ancak müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Uğur Tunç’un yakın akrabayı kasten öldürme suçu ile yargılanmasına Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

“ANNEMİ ALDATTIĞI KADININ KIZ KARDEŞİ İLE EVLENDİ”

Duruşmaya tutuklu sanık Uğur Tunç ile avukatı Güzin Aşkın Alparslan ve davacı İlknur Tunç katıldı. Mahkeme huzurunda savunma veren Uğur Tunç, “Babam annemi aldattığı kadının kız kardeşi ile evlendi. Anneme ve bize bakmadı. Biz sürekli tartışırdık. Arkadaşım İsmail Uluman ile bizim güvercinlerimiz vardı. Güvercinleri atmaca saldırısından korumak için tüfeği ben aldım. Olay günü bu konulardan aramızda kavga çıktı. Bende ‘Anneme kocalık, bize de babalık yapmadın’ diye bağırdım. Babam bana tekme attı ve yumrukla vurdu. O esnada tüfek ateş aldı ve babam yere yığıldı. Benim babamı öldürme isteğim yoktu. Çok pişmanım. Hazırlık aşamasında verdiğim ifade olayın şoku ile yanlıştır. O ifadeleri kabul etmiyorum gerçek ifadem budur” sözleri ile olayı anlattı.

“KORKUYORUM, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM”

Duruşmada ifade veren davacı İlknur Tunç ise, “Olay günü eşimin annesinin evinde oturuyorduk. Daha sonra oğlu eşimi aradı ve para istedi. Eşim maddi durumlardan dolayı para veremeyeceğini söyledi. Daha sonra babaannenlerdeyim gel diyerek oğlunu konuşmak için yanına çağırdı. Geldi ve bize laf söylemeye başladı. Eşim sakin kaldıkça o tersliyordu. Daha sonra eşim ile birlikte dışarı bahçeye çıktılar. Oturuyorlardı. Uğur’un elinde tüfek vardı. Daha sonrada silah sesi duydum. Hemen banyoya girip kapıyı kilitledim. Kapıyı zorladı ve banyonun camını kırdı. Daha sonra da gitti. Bende dışarı çıktığımda iki el ateş etti ve kalçamdan yaraladı. Ben ondan hala korkuyorum bu yüzden şikayetçi değilim” ifadelerini kullandı.

13 EKİM’E ERTELENDİ

Duruşmada söz alan sanık avukatı Güzin Aşkın Alparslan, “Müvekkilim suçu kasten işlememiştir. Kendisi de üzüntü içerisindedir” diyerek tutuklu sanık Uğur Tunç’un tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti tanık Hamza Soycan’ın beyanının alınması için Gebze Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına, İsmail Uluman’ın tanık sıfatıyla ifadesinin alınması için de Körfez Asliye Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 13 Ekim saat 09.00’a erteledi.

Son Güncelleme: 26.08.2015 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38