banner28

Bilim Merkezi büyüyor

Kısa süre önce açılmasına rağmen yoğun ilgi gören Kocaeli Bilim Merkezi, her geçen daha da büyüyor

Bilim Merkezi büyüyor

Kısa süre önce açılmasına rağmen yoğun ilgi gören Kocaeli Bilim Merkezi, her geçen daha da büyüyor

06 Eylül 2015 Pazar 12:41
Bilim Merkezi büyüyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası'nın restore edilmesiyle fabrika alanına yaptırılan ve kısa süre önce açılışı yapılan Türkiye'nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi'nde yeni bir galeri inşa ediliyor. Yeni galeri ile Bilim Merkezi'ndeki düzenek sayısı ve galeri sayısı artacak.


YENİ GALERİ İNŞA EDİLİYOR


Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren ve kısa sürede ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken Kocaeli Bilim Merkezi'nde yeni galeri inşa ediliyor. İnşaat çalışmaları kapsamında galeride yer alacak her düzeneğin kendine ait özel bir yeri olacak. Ekim ayında açılması planlanan Dinamik Dünya Galerisi'nde doğa olaylarını anlatan düzenekler yer alacak.

 

DOĞA OLAYLARINI ANLATACAK


Dinamik Dünya Galerisi'nde yer alacak düzenekler Kocaeli Bilim Merkezi'ne danışmanlık yapan Exploratorium Bilim Merkezi tarafından Bilim Merkezi'nin diğer galeri ile uyumlu olacak şekilde hazırlandı. Toplam 75 düzeneğin yer alacağı Dinamik Dünya Galerisi'ne ait ilk 25 düzenek geldi. Kalan 50 düzenek de eylül ayında gelecek. Yeni düzenekler deprem, sel gibi doğa olayların oluşumunu anlatacak. Ayrıca mevsimlerin oluşumu, güneş ışınlarının dünyaya geliş açısı ve bitkilerin oksijen üretmesi yeni düzenekler de görülebilecek.

 

Son Güncelleme: 06.09.2015 12:43
Anahtar Kelimeler:
Bilim Merkezi Büyüyor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38