banner28
banner23
banner36

Burak Pehlivan cinayetinde müebbet

Uğur Özelçi tarafından boğazı kesilerek öldürülen Burak Pehlivan cinayetinin davasında mahkeme heyeti karar verirken cinayet sanıklarına iyi hal indirimi uygulamadan ceza verdi.

Burak Pehlivan cinayetinde müebbet

Uğur Özelçi tarafından boğazı kesilerek öldürülen Burak Pehlivan cinayetinin davasında mahkeme heyeti karar verirken cinayet sanıklarına iyi hal indirimi uygulamadan ceza verdi.

18 Aralık 2015 Cuma 13:54
 Burak Pehlivan cinayetinde müebbet
Geçtiğimiz Mart ayında Gültepe’de bir çiğköfteci önünde meydana gelen tartışma sonrasında Kocaeli Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Burak Pehlivan boğazından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın ardından Uğur Özelçi tutuklanırken, Erkan A. ise önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış daha sonra tutuklanmıştı. Bugün görülen duruşmada tutuklu sanık Erkan Avcı 12 yıl hapis ve 500 lira para cezasına çarptırıldı, Uğur Özelçi ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Öldürülen Burak Pehlivan’ın davası Kocaeli Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davaya; tutuklu sanık Uğur Özelçi ve avukatı Hüseyin Acurman, yine tutuklu sanık Erkan Avcı, Erkan Avcı’nın vekili Funda Eker, Burak Pehlivan’ın annesi Nuray Pehlivan, babası Abüdder Pehlivan, avukatları Çetin Tezer katıldı.
 
BURAK BIÇAK KULLANDI
Olay sırasında Burak Pehlivan’ın elinde bıçak olduğunu söyleyen Uğur Özelçi’nin avukatı Hüseyin Acurman, “Burada sanık selamına karşılık Burak’tan içinde ‘Oğlum’ kelimesini içeren yanıt almış ve Burak’a tokat atmış bu olayda Uğur kabahatlidir. Kendisi yetim büyüdüğü için bu konudaki ezikliği ortaya çıkmıştır ve ‘oğlum’ kelimesiyle ilgili hassasiyeti vardır” şeklinde konuştu. Tanıklardan birinin ifadesine göre büfeci Kemal’in yanında sürekli siyah, sustalı bir bıçak taşıdığı yönündeki ifadesini hatırlatan Acurman, “Kamera kayıtları ve diğer tanık ifadelerine baktığımızda Burak tartışma sonrasında büfeye gidip Kemal’i dışarıya çağırıyor. Burak burada büfeci Kemal’den bıçak almıştır” ifadelerini kullandı. Acurman bir önceki savunmada da aynı savunmayı yapmıştı.
 
ONLARDA EVLAT
Acurman, “Deliller gösteriyor ki Burak elindeki bıçakla sanıklara saldırmıştır. Bunun üzerine Uğur da cebindeki bıçağı çıkararak Burak’ı yaralamıştır. Burada herkes hareket halindeyken bir bölgeyi bilinçli yaralamak mümkün değildir. Bir yaralama vardır ancak boğaz bölgesinin bilinçli olarak seçilmesi mümkün değildir. Müvekkilim çiğköftecide yaşanan ilk olayda tokat attığı için suçludur. Bunu yapmamalıydı. Ancak ikinci olayda tek suçlunun Uğur olduğunu söylemek mümkün değildir. Burada kasten cinayet yoktur. Ailenin acısını anlıyorum. Ancak burada işlemesi gereken adalettir, duygusal düşünüp hareket edemeyiz. Kardeşimiz de bir anne babanın evladıdır, iyi hal indirimi almasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
PLANLAYARAK YAPTILAR
Olayın planlanarak gerçekleştiğini söyleyen Burak Pehlivan’ın annesi Nuray Pehlivan, “Olay olmadan 4 dakika öncesine bakmak lazım. İki dakika içinde tartışıp ta nasıl bu olay olur ki. Bu olayın planlı olduğunu biliyorum. Özgecan cinayetinden daha kötü olmuştur benim oğlumun katli. Oğlumu katlettiler, bu davanın da emsal olmasını istiyorum. Burak’ı orada öldürmeseler başka bir yerde öldüreceklerdi. Olayın tamamen planlanarak gerçekleştiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Mahkeme kararını verdikten sonra Nuray Pehlivan karardan memnun olmamasına rağmen oğlunun geri gelmeyeceğini söyleyerek feryat etti. Tansiyonu düşen anneye hemşireler müdahale ederek tansiyonunu düşürdü.
 
MAHKEME KARARI
Mahkeme heyeti sanıkları ve avukatları dinledikten sonra 5 dakika ara verdi. Aradan sonra kararı açıklayan mahkeme, “Sanık Erkan Avcı’nın Burak Pehlivan’ı öldüren Uğur Özelçi’nin saldırısına ikinci derecede katılarak onun yanında yer almak ve yardım etmek suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, Burak Pehlivan’ı öldüren Uğur Özelçi’nin ise kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Son Güncelleme: 21.12.2015 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38