banner28
banner23
banner36

Büyükakın: Kentin çocuklarını sporla buluşturun

Kocaeli Amatör Spor Kulüpler Federasyonu’nun iftar yemeğinde konuşan Başkan Büyükakın, yönetici ve antrenörlerden kentin çocuklarını sporla buluşturmalarını istedi  

Büyükakın: Kentin çocuklarını sporla buluşturun

Kocaeli Amatör Spor Kulüpler Federasyonu’nun iftar yemeğinde konuşan Başkan Büyükakın, yönetici ve antrenörlerden kentin çocuklarını sporla buluşturmalarını istedi  

11 Nisan 2023 Salı 11:02
Büyükakın: Kentin çocuklarını sporla buluşturun

Kocaeli genelinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerin başkanları, yöneticileri ve sporcuları, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğinde buluştu. Antikkapı Restoran’da düzenlenen iftar yemeğine Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) çatısı altında yoğun bir katılım sağlayan kulüp başkanları, yöneticiler, antrenörler ve sporcular bir arada bulunmanın ve özlem gidermenin mutluluğunu yaşadı. İftar öncesi masaları tek tek dolaşarak konuklara ‘Hoş geldiniz’ diyen ve kentin çocuklarının sporla buluşturulmalarını isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, iftar programının ardından katılımcılarla bir süre sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

SPORA EMEK VEREN İSİMLER BİR ARADA

Antikkapı Restoran'da düzenlenen geleneksel iftar programına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, KASKF Başkanı Murat Aydın, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Kocaeli’de amatör spora emek veren kulüp başkanları, yöneticileri, antrenörler ve sporcular katıldı. Yoğun katılımın sağlandığı iftar programında birlik ve beraberlik mesajları verildi.

 

“TAHİR BAŞKAN BİZLERİ YALNIZ BIRAKMIYOR”

Kulüp başkanlarına, yöneticilere, antrenörlere ve sporculara teşekkür ederek konuşmasına başlayan KASKF Başkanı Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’ın amatör spora büyük katkılar sağladığını ifade etti. Aydın, “Tahir başkanımız ne zaman bir organizasyon ve program yapsak hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmadı. Bu mübarek Ramazan ayında beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Buradaki birlikteliğimizin en önemli sebeplerden biri, her zaman olduğu gibi gerçek anlamda amatör spor kulüpleriyle birlikte yürüyen ve bu yolda bizlere çok büyük destek veren Başkanımız Tahir Büyükakın’dır” dedi. Büyükşehir’in deprem bölgesi Hatay Defne ilçesinde yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetlerden de bahseden Başkan Aydın, “Defne’de yapılan çalışmalara bizzat şahidim. 3 gün orada kaldım. Tahir başkanımız Defne ilçesinde çok önemli bir sorumluluk aldı. Hastane yapıldı, konteyner kent kuruldu. Daha pek çok hizmet verildi, verilmeye de devam ediliyor. Çocukların ve gençlerin içinde bulundukları psikolojik durumdan bir an önce çıkabilmeleri için spor alanları oluşturuldu. Şimdi o alanlarda Defneli çocuklar spor yapıyor. Başkanımızdan Allah razı olsun” dedi. Başkan Aydın, bundan sonraki süreçte Kocaeli kentinde sportif alanda daha büyük noktalara gidecek hizmetleri Tahir başkanın liderliğinde yapacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

 

“BU KENTTE ÇOK GÜZEL İNSANLAR VAR”

Gönüllü olarak şehre hizmet eden ve katkı sağlayan insanların sayısının çok olduğunun altını çizen Başkan Büyükakın, “Hatay’da bunu gördüm ve yaşadım.

Sağıma bakıyorum Kocaeli’den biri, soluma bakılıyorum Kocaeli’den biri ve hepsi burada. ‘Başkanım nasıl yardımcı oluruz?’, ‘Buraya nasıl katkı sağlarız?’ diye gelmişler. ‘Bize de bir iş yok mu?’ diye arayanlar, ‘Biz de gelmek istiyoruz’ diyorlar. Böyle olunca başkanlık da kolay oluyor. Bu kentte çok güzel insanlar var. Şu salonda gerçekten çok güzel bir kardeşlik var. Bizzat gerçek hayattan da tanıdığım ve siyasi görüşü farklı olan kardeşlerimiz de var aramızda. Bu kentimizin zenginliği. Ne olur kentin bu zenginliğini kaybettirmeyin” dedi.

 

“BU KENT GÜZEL BİR YERE GİDİYOR”

Başkan Büyükakın, “Bakın şurada bir yazı var, ‘Spor Kenti Kocaeli’ diyor. Biz bunu başlangıçta böyle başlatmıştık. Şimdi ne diye söyleniyor, ‘Sporun başkenti Kocaeli’  diye söyleniyor. Her yerde Kocaeli’ni konuşuyorlar değil mi? Yıllardır Kocaeli spora ayrım yapmadan yatırım yapıyor. İbrahim Başkan da benden önce ‘Kocaeli'nin başkanı herkesin başkanı’ mantığıyla hareket etti, ayrım yapmadı. Ne oldu? Kent kazandı. Biz de gün geçtikçe görüyoruz ki, her gün taş üstüne taş konuluyor bu kentte. Bu kent her gün daha güzel bir yere geliyor” dedi.

 

“SONUNA KADAR ARKANIZDAYIM”

Amatör spor kulüp başkanlarına ve antrenörlere tavsiyelerde bulunan Başkan Büyükakın, “Fedakâr çalışmalarla özellikle amatör sporu ayağa kaldırmak, ayakta tutmak ve gençlerimize spor yaptırmak için ne gayretler gösterdiğinizi biliyorum. Ama siz de şunu bilin ki, Büyükşehir Belediye Başkanınız sonuna kadar arkanızda. Size samimi bir söz olarak bunu söylüyorum. Sakın kendinizi yalnız hissetmeyin. Hiçbir zaman yalnız kalmayacaksınız. Sizden sadece bu kentin çocuklarını sporla ve güzel ahlakla buluşturmanızı istiyoruz. Zamanımızın bağımlılıklarından kurtarmanızı istiyoruz ve bunu biz ancak sizle yapabiliriz. Kocaeli'nin bu güzelliklerini ve zenginliklerini gelecek nesillere aktarmaya el birliğiyle devam edelim” dedi.

 

“KENTİMİZİN GÜZELLİKLERİ DEVAM ETSİN”

Katılımcıların şimdiden Kadir gecesini ve bayramını tebrik eden Başkan Büyükakın, “Önümüzde Kadir gecesi var. Bin aydan hayırlı gece. Bir ömür ibadete karşılık bir gece. Allah dualarınızı kabul etsin. Bana da dua edin. Kentimizin güzellikleri devam etsin. Hep birlikte sevdiklerinizle birlikte bayramlara eriştirsin. Her birinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum, Allah'a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38