Büyükşehir personelinin deprem farkındalığı yüksek çıktı

Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir personeline yönelik düzenloenen ankette çalışanların deprem farkındalığı yüksek çıktı

Büyükşehir personelinin deprem farkındalığı yüksek çıktı

Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir personeline yönelik düzenloenen ankette çalışanların deprem farkındalığı yüksek çıktı

13 Ağustos 2015 Perşembe 11:28
 Büyükşehir personelinin deprem farkındalığı yüksek çıktı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından belediye personeline yönelik deprem farkındalık anketi düzenlendi. Yapılan anket sonucunda Büyükşehir personelinin deprem ve depreme hazırlık yönündeki çalışmalardan büyük oranda haberdar olduğu belirlendi.
 BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE ANKET
Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından, Büyükşehir personeline yönelik bir deprem anketi düzenlendi. Ankette personele Büyükşehir’in depreme hazırlık, deprem gerçeği ve kentselleşme, depreme hazırlık eğitimleri, uygulamalı deprem eğitimleri, deprem kitapçığı, ilk yardım gibi konularda düzenlenen etkinlik ile eğitimlerden haberdar olup olmadıkları soruldu.
 ÇALIŞMALAR ÇOK YARARLI
Bu yılın mayıs-haziran aylarında düzenlenen ve sonuçları değerlendirmeye alınan ankette, Büyükşehir personelinin Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim ve bilgilendirme çalışmalarından büyük ölçüde haberdar olduğu ve bu çalışmaları yakından takip ettiği anlaşıldı.  Ankete katılan personelin yüzde 75’i Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların çok yararlı ve yararlı olduğunu ifade etti. 
PERSONEL EĞİTİMLERE KATILIYOR
Yine Büyükşehir personelinin deprem anma etkinlikleri, deprem eğitim kitapçığı ve ilkyardım çantası dağıtımı, sismolojik izleme ve deprem eğitim merkezi, yerel deprem kayıt ağı gibi çalışmaları yakından takip ettiği anlaşıldı. Anket sonucunda Büyükşehir personelinin Seka Kültür Alanı içinde bulunan Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim merkezi’ndeki eğitimlere katıldığı ve yapılan çalışmalara katılamaya devam ettiği sonucuna varıldı.
 GÖRÜŞ VE ÖNERİLER
Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği ankette Büyükşehir personeli, 17 Ağustos 1999 depreminin yeniden yaşanmaması için özellikle deprem konulu panel ve konferanslar düzenlenmesi, deprem bilincinin artırılmasına yönelik stantlar kurulması, bilgilendirici kitapçık ve broşür dağıtılması, Kızılay ile birlikte kan bağışında bulunulması önerilerinde bulundu.

Son Güncelleme: 13.08.2015 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38