banner28
banner23
banner36

Büyükşehir'den birinci sınıf hamleye devam

Yeni eğitim döneminde birinci sınıflara 26 bin 555 adet satranç takımı dağıtılacak

Büyükşehir'den birinci sınıf hamleye devam

Yeni eğitim döneminde birinci sınıflara 26 bin 555 adet satranç takımı dağıtılacak

18 Ağustos 2014 Pazartesi 17:51
Büyükşehir'den birinci sınıf hamleye devam
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çocukların satranç sporunu öğrenmesi amacıyla başlattığı ve Türkiye'ye örnek olan projesini kararlılıkla sürdürüyor. Büyükşehir, ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine yönelik 2013 yılında başlatıp 2014 yılında sürdürdüğü satranç takımı dağıtımını yeni eğitim öğretim yılında da devam ettirecek. Bu kapsamda birinci sınıflara 26 bin 555 satranç takımı dağıtılacak.

 

PROTOKOL İMZALANDI

"Doğru Hamle'de Buluşalım" adını taşıyan ve ülke genelinde ses getiren proje kapsamda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 18 Ağustos Pazartesi günü The Ness Otel'de düzenlenen törenle bir protokol imzalandı. Protokole, Büyükşehir Belediyesi adına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu adına Gülkız Tülay ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik imza attı. İmza töreninde Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İslam Yücel, Gençlik Spor Şube Müdürü Doğa Ergün ve Türkiye Satranç Federasyonu yetkilileri hazır bulundu.

 

BU PROJE ALTIN HAMLEMİZ OLDU

Törende bir konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Doğru Hamle'de Buluşalım Projesinin üçüncü yılına girdiğini hatırlatarak, "Biz çocukların satranç sporunu öğrenmeleri için birçok proje geliştiriyoruz. Ancak bu proje bizi en çok heyecanlandıran ve amacımıza en fazla yaklaştıran altın hamle oldu" dedi. Projenin diğer illere örnek olduğunu kaydeden Tülay, "Diğer iller bu projeyi 'Kocaeli Projesi' olarak adlandırıyor. Bu da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun projeye ne kadar sahip çıktığını en iyi şekilde gösteriyor" şeklinde konuştu. Projenin daha uzun yıllar devam etmesini dilediklerini sözlerine ekleyen Gülkız Tülay, desteklerinden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İslam Yücel'e teşekkür etti.

 

BÜYÜKŞEHİR HERZAMAN EĞİTİMİN HİZMETİNDE

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ise, Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği hizmetlerle daima eğitimin en büyük destekçisi olduğunu söyledi. Satranç takımının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere tablet bilgisayar verdiğini hatırlatan Çelik, "Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Büyükşehir bu konuda her zaman eğitimin hizmetinde. Bu sayede Kocaeli beş yıl içinde Türkiye'nin eğitimde parlayan yıldızı olacak" dedi. Projenin çocukların yanı sıra öğretmenleri ve aileleri de kapsadığına dikkat çeken Fehmi Rasim Çelik, bu önemli proje için emeği geçen başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

 

ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLAMAK BİZİM GÖREVİMİZ

Protokol töreninde konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu sözlerine çocukların her zaman en iyisine layık olduğunu söyleyerek başladı. Çocukların en değerli varlıklar olduğunu ve geleceğin onların omuzlarında yükseleceğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Onların ruhen, ahlaken ve bedenen en iyi şekilde geleceğe hazırlanmaları bizlerin görevi. Çocuklarımızın hayatlarında boşluk bırakmamalıyız. Bırakırsak o boşluklara zararlı alışkanlıklar dolar" dedi. Bu nedenle çocukların en önemli zeka sporu olan satrancı öğrenmelerini hedeflediklerini kaydeden Karaosmanoğlu, üç yıl önce Doğru Hamle'de Buluşalım adı altında son derece önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini anlattı. Tüm birinci sınıflara satranç takımı verdiklerini ve bu kapsamda öğretmenlerin de bu eğitimin bir parçası haline geldiğine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, hedeflerinin tüm çocukların satranç öğrenmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

 

DOĞRU HAMLELER YAPSINLAR İSTİYORUZ

Başkan Karaosmanoğlu satrançta şansa yer olmadığını kaydetti. Bu nedenle projenin adını "Doğru Hamle'de Buluşalım" olarak belirlediklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Hayat da esas itibariyle bir satranç, doğru hamle yapılırsa kişi mutlu olur, Çocuklarımızın da hayatlarında her zaman doğru hamleler yapmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

HERZAMAN EĞİTİMİN YANINDAYIZ

Büyükşehir Belediyesi'nin her zaman eğitimin yanında olduğunu da hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, satrancın yanı sıra çocuklara tablet bilgisayar dağıttıklarını ve bunun Türkiye'de bir örneği bulunmadığını anlattı. Başkan Karaosmanoğlu bu eğitim öğretim döneminde de Kocaeli'nde eğitim gören tüm birinci sınıflara düzenlenecek törenle 26 bin 555 adet satranç takımı verileceğini kaydetti. Başkan Karaosmanoğlu son olarak proje ortaklarına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

26 BİN 555 ADET SATRANÇ TAKIMI

Konuşmaların ardından projeye ilişkin protokol, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tülay, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik tarafından imzalandı. Protokol kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim döneminde birinci sınıflara 26 bin 555 adet satranç takımı verilecek. 2013 yılında başlatılan proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi 36 bin 500 adet satranç takımı dağıtmıştı.

 

ÜÇ YILDA 91 BİN 555 ADET SATRANÇ TAKIMI

2014 yılında ise 28 bin 500 adet satranç takımı birinci sınıf öğrencilerine verilmişti. Büyükşehir. Böylece üç yıl içinde toplam 91 bin 555 adet satranç takımı dağıtmış olacak.

 

SATRANÇ LİGİ'NE BAŞARILAR DİLEDİ

Öte yandan Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler protokol törenin gerçekleştirildiği otelde dün başlayan Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'ni de ziyaret ederek, sporculara başarılar diledi. Başkan Karaosmanoğlu ligde yarışan ve kolu alçıda olan minik Urya Köse ile de hatıra fotoğrafı çektirerek alçısına imzasını attı.

 

Son Güncelleme: 18.08.2014 18:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38