Eğitim-Sen, 5 Ekim'i kutladı

Eğitim-Sen 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği kutlamada, barış vurgusu yaparken, öğretmenlerin sorunlarını ve eğitimdeki sıkıntıları dile getirdi

Eğitim-Sen, 5 Ekim'i kutladı

Eğitim-Sen 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği kutlamada, barış vurgusu yaparken, öğretmenlerin sorunlarını ve eğitimdeki sıkıntıları dile getirdi

06 Ekim 2015 Salı 11:39
 Eğitim-Sen, 5 Ekim'i kutladı

Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü nedeniyle Tanyıldızı Düğün Salonunda öğretmenlerle bir araya geldi. Programa HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, KESK, DİSK, TMMOB, TTB, Halk Evleri, Dersimliler Derneği üyeleri ve Eğitim Sen eski Şube Başkanları Veysel Kaplan, Nihat Değer, Sezai Bayam ve öğretmenler katıldı. Öğretmenlerin taleplerini içeren pankartların asıldığı salonda, Şube Başkanı Suca Omurca öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıları ve eğitim sistemindeki sorunları dile getirdi.

EMEKLİ ÖĞRETMENLERE PLAKET

Programda emekli olan Eğitim-Sen üyelerine plaket verildi. Eğitim-Sen üyesi olan emekli öğretmenlerden Mustafa Sezai Bayram, Şeref Günaydın, Zerrin Özkan, Ali Birol, Behçet Gök, Haşim Yılmaz, Rıza Sarıkaya, Ömer Yazıcı, Nevzat Bayram, Şükriye Leyluhan, Ferdaniye Öztürkler, Yusuf Kuşku, İsmail Şimşek, Turan Kayıkçı, Yavuz Karaağa ve Hüseyin Der’e plaketlerini Şube başkanı ve gelen konukların ellerinden aldı.

SALDIRILAR ARTTI

Yapılan etkinlikte konuşan Şube Başkanı Suca Omurca, KOÜ’De sözlü ve fiziksel tacize uğrayan Şebnem Elli’yi hatırlatarak AKP döneminde saldırıların daha da arttığını kaydetti. Sadece öğretmenlere değil, doktorlara, gazetecilere yönelik de saldırıların giderek arttığını belirten Omurca, “Yapılan tüm saldırıları şiddetle kınıyoruz. Özellikle bu saldırılara karşı ses çıkarmayan ülke yöneticilerini de kınıyorum. Şebnem arkadaşımızla ilgili saldırıda KOÜ rektörü bugüne kadar yaptığımız hiçbir çağırıya cevap vermedi. Bu onun ne kadar taraflı olduğunu apaçık gösteriyor” dedi.

ÖTEKİLEŞTİRMELERE KARŞI DURACAĞIZ

AKP’nin 13 yıllık iktidarında öğretmenlere yönelik saldırıların giderek arttığını ifade eden Omurca, “Hatta Milli Eğitim Bakanlığı yapanlar biz öğretmenlerin hakkında onursuzca sözler ve tehditler savurmuşlardır. Bizleri ekonomik sıkıntılar içinde bırakmışlardır. Bizi toplumda onursuzlaştırmak için söylemlerde bulunmuşlardır. Bizler bütün ötekileştirmelere karşı onurumuzu koruyacağız.  Bunu siz yol arkadaşlarımız ile birlikte yapacağız.  13 yıllık AKP döneminde haklarımız tırpanlandı ve bize savaş açıldı. Ama haklarımızı hukuk yolu ile arayacağız” dedi.

BARIŞ MİTİNGİNE DAVET

4+4+4 sistemi ile eğitimde ne kadar çürümenin herkes tarafından yaşanarak görüldüğünü ifade eden Omurca, bulundukları mevkileri hak etmeyenlerin eğitimi işin içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini kaydetti. KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin 10 Ekim’de Ankara’da yapacağı Savaşa Karşı Barış Mitingine davette bulunan Omurca, “Kirli savaşa karşı herkesi 9 Ekim Cuma akşamı saat 24.00’te Halk Eğitim Merkezi önüne davet ediyoruz. Buradan otobüslerle Ankara’da yapılacak mitinge katılacağız” dedi.

Son Güncelleme: 06.10.2015 11:40
Anahtar Kelimeler:
KutladıEğitim-Sen5 Ekim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38