Emlakçılarda Başkan Ahmet Pekin

Emlakçılar Odasının yeni başkanı belli oldu. Kongrede 784 kişiden 689 kişi oy kullandı. Alpay Hacıoğlu'nun 334 oyuna karşı 349 oy alan Ahmet Pekin odanın başkanı seçildi. 5 oy ise geçersiz sayıldı.

Emlakçılarda Başkan Ahmet Pekin

Emlakçılar Odasının yeni başkanı belli oldu. Kongrede 784 kişiden 689 kişi oy kullandı. Alpay Hacıoğlu'nun 334 oyuna karşı 349 oy alan Ahmet Pekin odanın başkanı seçildi. 5 oy ise geçersiz sayıldı.

04 Eylül 2016 Pazar 18:28
Emlakçılarda Başkan Ahmet Pekin

Kocaeli Emlakçılar Odası kuruluşunun ardından 3 ay içerisinde gerçekleştirilmesi gereken kongresini dün KSMMMO Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Emlakçılar Odası Kurucu Başkanı Ahmet Pekin ve Kocaeli Emlakçılar Derneği (KEMDER) Başkanı Alpay Hacıoğlu’nun yarıştığı kongrede 784 üyenin oy kullanma hakkı bulundu. Kongrenin divan başkanlığını ise Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya yaptı.

KONGREYE GENİŞ KATILIM

Kıyasıya bir yarışın olduğu kongreye Türkiye Emlakçılar Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadir Durmuş, Kasaplar Odası Başkanı Rasim Özkul, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Gölcük Esnaf Odaları Başkanı Necmi Kocaman, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, CHP İl Başkan Vekili Gökhan Darcan ve çok sayıda emlakçı katılım sağladı. Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

“ODA KURACAĞIZ DEMİŞTİK”

Kongrede ilk olarak konuşan Alpay Hacıoğlu, “Bugün Kocaeli’nin en büyük düğününü yapıyoruz sizlerle. Sektörümüzün ihtiyacı olan meslek odamızı hep beraber kurmuş bulunuyoruz. Biliyorsunuz 2004 yılında kurmuş olduğumuz bir KEMDER var. O zamanlar buranın tohumları atıldı. 30 Eylül 2014 yılında KEMDER’in iki adaylı bir kongresini yapmıştık. Bizi tercih etmiştiniz. Sizlere o gün KEMDER adına bir söz vermiştik. Kocaeli’de emlakçılar odasını kuracağız demiştik. Geldik 25 Aralık 2015 tarihine. Bu tarihte dilekçemizi bizzat ilettik. Esnaf Sanatkârlar Genel Müdürlüğüne başvurduk” dedi. 

Sözlerine devam eden Hacıoğlu, “Bize bir bilgi geldi. Emlakçılar Odası kurma yetkisini Ahmet Pekin aldı dediler. Biz bunu da kabul ettik. Sizlere emlak odasını kurmak istiyoruz diyerek gelen arkadaşlara imzanızı verin dedik. 500 sayısıyla kurulan tek oda biz olduk Kocaeli Emlakçılar Odası olarak. Bu bizim ne kadar büyük bir aile olduğumuzun göstergesidir. Burada işin yüzde 50 kısmını meslektaşlarımız halletti, Esnaf Sanatkârlar Odamız da çok büyük katkılar verdi. Eğer onlar imza vermemiş olsaydı bu oda kurulamazdı.  Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz ve olmayacağız” açıklamasında bulundu.

“EMLAKÇI KANUNU İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Diğer illerin oda başkanlarıyla birçok defa bir araya gelerek toplantılar yaptık diyen Hacıoğlu, “Bizim toplantılarımıza katılan başkanlarımıza kongreye dair bizimle ilgili herhangi bir şey söylenmedi. Bizim amacımız mesleğimize katkı sunmak adına bir şeyler yapmaktı. İnanıyorum ki diğer illerin oda başkanları ile birlikte bizi seçtiğiniz takdirde emlak kanunun çıkması için mücadele edeceğiz. Bu süreçte mesleğe birçok güzel insan kazandırdık. Biz dostuz. Türkiye’de olmayan kaynaşma bizim sektörümüzde var. Her şeyi az sonra sandık söyleyecek. Sizlerin desteklerini bekliyoruz. Önce Kocaeli’mize sonra mesleğimize hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

 

 TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERDİ

Konuşmanın ardından Kocaeli Emlakçılar Derneği adına Alpay Hacıoğlu tarafından oda kuruluşuna destek veren Ahmet Pekin ve diğer oda başkanlarına teşekkür plaketi takdim edildi. Plaketi alan mevcut Oda Başkanı Ahmet Pekin, “Bu nezaketinden ötürü Alpay Bey’e teşekkür ediyorum” dedi. Ahmet Pekin’in dışında Kemal Kaya, Gölcük Esnaf Odaları Başkanı Necmi Kocaman, Kadir Durmuş ve diğer oda başkanlarına da teşekkür plaketleri takdim edildi.

 

Alpay Hacıoğlu’nun ardından kürsüye çıkan mevcut oda başkanı Ahmet Pekin, “Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ben yaklaşık 15 yıldır emlak sektöründeyim. Emlak işlerimizle ilgili mevcut meslek odaları olmadığı yerlerde karma odaları oluyor. Benim üyeliğim 2007 yılıdır. Alpay Bey’e plaket inceliğinden ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu zor dönemde vatanını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum.  Bizimle yürüyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır hayal olan meslek odamızı hayata geçirdik” dedi.

 

 “SEÇİLMİŞ BAŞKAN OLMAK EN BÜYÜK İSTEĞİM”

Kocaeli’de olmaktan gurur duyuyorum diyen Pekin, “Bu odanın kurulması sadece Kocaeli değil ülkemize de mesleki anlamda büyük bir katkı sunacaktır. Meslek kanunu için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Yarın daha saygın bir oda haline gelmek için sizlerin karşısına çıktım. Bu oda benim de hayalimdi. Bu bize nasip oldu. Seçilmiş oda başkanı olarak yolumuza devam etmek en büyük isteğimdir. Projelerimizi çok kez anlattık. Tekrar oylarınıza talip olduğumu belirtiyorum. Mesleğimizi daha ileri taşımaya talibiz. Sorunları ve çözüm yollarını çok iyi biliyoruz. Çıktığımız bu yolda kimseyi incitmeden görevimizi sürdürmeye devam ettik. Bugün helalleşme günüdür. Bir anlamda bayramlaşma merasimidir. Sonuç ne olursa olsun kazanan odamız ve mesleğimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 04.09.2016 18:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38