Engelli çocuklara ağız ve diş sağlığı hizmeti

“Koruyucu Diş Sağlığı Programı’’ kapsamında Kocaeli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti verildi.

Engelli çocuklara ağız ve diş sağlığı hizmeti

“Koruyucu Diş Sağlığı Programı’’ kapsamında Kocaeli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti verildi.

03 Şubat 2016 Çarşamba 11:48
Engelli çocuklara ağız ve diş sağlığı hizmeti
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında yapılmış olan işbirliği protokolü ve Büyükşehir Belediyesi ile Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi arasında geçen yıl düzenlenen Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı’nın ikincisi Kocaeli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde düzenlendi. Programda Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan engelli çocukların diş muayeneleri yapılarak koruyucu ağız hizmeti verildi. Programın ilki geçen yılın eylül ayında gerçekleştirilmişti. Protokol kapsamında bu yıl içinde 3 program daha yapılacak.

 

KORUYUCU TEDEVİLER YAPILDI

Kocaeli Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde düzenlenen programa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tedavi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler daire Başkanı Bekir Köksal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Mustafa Şenel, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ve rehabilitasyon gören çocuk, yaşlı ve engelli vatandaşlar katıldı. Programda mobil ünitelerle koruyucu flor vernik-flor jel ile diş fırçalama uygulamaları yapıldı

 

TEDAVİ AŞAMASINDAYIZ

Programda konuşan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tedavi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil, “Bir yıl önce biz  bu işe başladık. ‘Bu iş yürüyecek mi?’ diye düşünürken iş artık tedavi aşamasına geldi. Hastalarımızın en büyük handikaplarından biri yemek yiyememeleri. Hiç olmazsa yemek yiyebilecekleri ağız sağlığını uygulamak için bu işe başladık. Çocuklarımızın dişlerinin çürümemesi için çaba sarf ediyoruz. Daha güzel daha nitelikli çalışmalarda yine birlikte oluruz inşallah” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü ise, “Ağız sağlığı beslenme ve bağışıklık sistemi için de çok önemli. Çocuklarımızın birçoğu kendisi beslenemiyor. Tamamen biz besliyoruz. Bizim yardımlarımızın olması gerekiyor. Dişleriyle ilgili bakımlarını kendileri değil, personel ile birlikte yapmaları gerekiyor. Katkılarından dolayı gençlerimize değerli hocamıza Genel Sekreterliğimize, Büyükşehirimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

BAŞARILABİLİR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal da “Çalışmanın en güzel tarafı sürekli olması. Bundan sonra daha uzun vadeli olması konusunda çalışmalar sürecek. Engelliler noktasında daha kaliteli hizmetler yapacağız” dedi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney da konuşmasında, “Burada esas konuşmamız gereken iki konu var. Birincisi bunun başarılabilir ve sürdürülebilir olması, diğeri ise öğrenci arkadaşlarımızın iyi bir performans sergilemeleri. Onlar için çok ciddi bir deneyim” şeklinde konuştu.

 

İLKİ EYLÜL’DE YAPILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile ortaklaşa gerçekleştirdiği Koruyucu Diş Sağlığı Programı eylül ayında başlamıştı. Ağız ve diş sağlığı konusunda eğitimlerin verileceği, tedavi ve uygulamaların yapılacağı farkındalık programlarının ilki Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nde hayata geçti.

 

Son Güncelleme: 04.02.2016 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38