banner28

Engellilerin, önlerindeki engeller konuşuldu.

Türk Ocakları kocaeli şubesinin düzenlediği Ocakbaşı sohbetinin bu haftaki konuğu Altınokta körler derneği yönetim kurulu üyesi Engin Aysu oldu.

Engellilerin, önlerindeki engeller konuşuldu.

Türk Ocakları kocaeli şubesinin düzenlediği Ocakbaşı sohbetinin bu haftaki konuğu Altınokta körler derneği yönetim kurulu üyesi Engin Aysu oldu.

16 Eylül 2019 Pazartesi 09:51
Engellilerin, önlerindeki engeller konuşuldu.




Türk Ocakları kocaeli şube başkanı Yücel Alpay Demir'in ev sahipliğinde gerçekleşen;
Engellilerin Hayatın her alanında karşılaştıkları engeller ve çözümlerinin anlatıldığı söyleşiyi Aydınlar ocağı başkanı Süleyman pekin, Büyük Birlik Partisi kocaeli il Başkanı Remzi Kaya Körfez İlçe Başkanı Bayram kurtaran, kocaeli Türkçüler başkanı Özer Mert Özdemir ve Türk Ocaklar dinledi.

Açılış konuşmasını yapan şube başkanı Yücel Alpay Demir;
Engelliler ile ilgili konuları sadece engelliler haftasında partilerin ve derneklerin rutin bir faaliyeti olarak değil, gerçekten samimi bir şekilde çözmek için yılın her haftasında gündemde tutmak ve tüm engeller gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ortadan kalkıncaya kadar da Fikir alışverişinde bulunmak gerekir diyerek sözü Engin Aysu ya bıraktı.

Konuşmasında engellilerin Hayatın her alanında var olduğu önlerindeki engeller kaldırıldığı takdirde pekçok engellinin hiç kimseye ihtiyaç duymadan hayatını tek başına idame ettirebileceğini belirten Engin Aysu!

Engelli olmanın Engelli olarak yaşamanın masraflı ve maliyetli olduğunu belirterek, göstermelik protokol ziyaretleri ile değil de gerçekten Yardım etmek isteyenler engelli ailelerine ve engelli dernekleri ne yaşamsal olarak ihtiyaç duydukları cihazların alımında maddi destek vermelerinin, onları dinlemelerinin daha yerinde olacağını daha faydalı olacağını daha kalıcı olacağını belirtti.

Bizler engellerimize rağmen aldığımız her nefeste her halimize şükrediyoruz bizlere yardım etmek isteyenler acıma duygusu ile değil de hayatın farklı alanlarında kendilerinden yardım isteyen normal bir vatandaşa yardım ediyormuş gibi yardım etmeli, Aklına estiği şekilde değil de, danışarak Size nasıl yardım etmemizi istersiniz diyerek yardım etmeli.

Engellilerin önlerindeki engellilerin kaldırılmasında yönetmelik anlamında hiçbir engel olmadığına, ancak! yönetmelikleri çekmecelerden çıkartıp uygulayabilecek bürokratlara ihtiyaç olduğuna değinen Engin Aysu sözlerini kendisinden yapılan istekler üzerine bir izmit türkü söyleyerek tamamladı samimi ve esprili geçen söyleşinin ardından konuklara engellilere nasıl yardım edebilecekleri öğretildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38