banner28
banner23
banner36

KO-MEK, Mevlana’yı çocuklara anlattı

KO-MEK kursiyeri Tokmak, Mavlana Haftası’nda çocuklara ney çaldı

KO-MEK, Mevlana’yı çocuklara anlattı

KO-MEK kursiyeri Tokmak, Mavlana Haftası’nda çocuklara ney çaldı

04 Ocak 2016 Pazartesi 10:22
KO-MEK, Mevlana’yı çocuklara anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK)’nda yetişen kursiyerler günlük hayatta öğrendiklerini hem ekonomik olarak, hem de toplum yararına yapılan faaliyetlerde göstererek topluma örnek olmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu değerler eğitimi kapsamında Gölcük Piyale Paşa İlköğretim Okulu, Mevlana Haftası dolayısıyla sevgi ve hoşgörü değerini işledi. Mevlana’yı çocuklara somut bir şekilde anlatmak isteyen okul yönetimi çareyi KO-MEK’te bularak, çocuklar için neyzen talebinde bulundu. 5 yıldır KO-MEK’te ney kurslarına katılan Ersoy Tokmak, gönüllü olarak bu anlamlı haftada çocuklar için ney çaldı.

 ERSOY TOKMAK’TAN NEY ZİYAFETİ

Gölcük Piyale Paşa İlköğretim Okulu 1. Sınıf öğrencilerine ney çalan Ersoy Tokmak, daha sonra öğrencilere ney çalmanın inceliklerini öğretti. Çocuklar için yapılan her şeye seve seve katılabileceklerini ifade eden Tokmak, Mevlana Haftası dolayısıyla böyle bir davet alınca çok sevindiklerini ifade etti. Tokmak ayrıca KO-MEK usta öğreticilerine de teşekkür ederek, çocuklara da kendi yeteneklerini keşfetmeleri için çağrıda bulundu. Çocuklara Hoşgörü Haftası dolayısıyla değerler eğitimi kapsamında Mevlana’yı anlatmak istediklerini ifade eden sınıf hocası Nergis Temür, KO-MEK’e teşekkür ederken, psikoloji öğretmeni Hatice Dalgar ise bu tür etkinliklerin çocukların gelişmesi açısından da olumlu etkilediğini söyledi.

 KO-MEK 3 AYDA 25 BİN 286 KİŞİYE ULAŞTI

Kuruluşundan bu yana 396 bin 286 kursiyere ulaşan KO-MEK yeni dönem de 156 farklı branşta 3 ayda 25 bin 279 kursiyere ulaştı. Kocaeli genelinde 44 kurs merkeziyle hizmet veren KO-MEK’te hedef yıl sonunda 42 bin kursiyere ulaşmak.

 

Son Güncelleme: 04.01.2016 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38