Kocaeli Ticaret Odası üyelerine Bosna’daki fırsatlar anlatıldı

Kocaeli Ticaret Odası’nın Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Bosna Hersek Ülke Bilgilendirme Toplantısı’nda ülkedeki ticari fırsatlar anlatıldı. KOTO Başkanı Özdağ, “İki ülke arasındaki beşeri yakınlığı, ekonomik ilişkilere daha fazla yansıtmalıyız” dedi

Kocaeli Ticaret Odası üyelerine Bosna’daki fırsatlar anlatıldı

Kocaeli Ticaret Odası’nın Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Bosna Hersek Ülke Bilgilendirme Toplantısı’nda ülkedeki ticari fırsatlar anlatıldı. KOTO Başkanı Özdağ, “İki ülke arasındaki beşeri yakınlığı, ekonomik ilişkilere daha fazla yansıtmalıyız” dedi

23 Aralık 2015 Çarşamba 12:43
 Kocaeli Ticaret Odası üyelerine Bosna’daki fırsatlar anlatıldı
Oda üyelerine yeni pazar alanları kazandırmak amacıyla çeşitli programlar düzenleyen Kocaeli Ticaret Odası, Bosna Hersek ile var olan ticaret hacmini daha da genişletmek üzere harekete geçti. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin ev sahipliğinde şehrin önde gelen iş adamları ile Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) Başkanı Muzaffer Çilek ve Vakıf Yönetim Kurulunu ağırlayarak ‘Bosna Hersek Ülke Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirdi.
BOSNA HAKKINDA KAPSAMLI SUNUM 
Toplantı kapsamında Bosna Hersek’i tanıtan BİGMEV Genel Sekreteri Cenita Kocaman, iki ülke arasında var olan özel ticari anlaşmaların, yatırımcı teşviklerinin yanı sıra Bosna Hersek’in stratejik konumu ve Avrupa Birliği ile ticarette sahip olduğu kolaylıklar nedeniyle bu kardeş ülkenin, Kocaeli firmaları için Avrupa’ya açılan büyük bir kapı niteliğinde olduğunu vurguladı. Kocaman yaptığı sunumda; ekonomik iş birliği kapsamında yapılan özel anlaşmaların yanında, vergilendirme, yatırımcı hakları hakkında da bilgiler verdi. Toplantıda üyelerin de en çok dikkatini çeken konuların başında Bosna Hersek’de öne çıkan sektörler yer aldı. Buna göre Genel Sekreter Kocaman, Bosna Hersek’te öne çıkan; tarım ve hayvancılık, enerji, turizm, inşaat, tekstil, bilişim, metal işleme sektörleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
ÇİLEK: ARZUMUZ İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN DAHA DA İLERLEMESİ 
Dış İlişkiler Konseyi (DEİK) Bosna Hersek-Türkiye Başkanlığı ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Boşnak Üyesi Bakir İzetbegoviç’in Danışmanlığı görevlerini yürüten, BİGMEV Başkanı Muzaffer Çilek; iki ülke arasındaki kadim ilişkilerin, Bosna Hersek’in ticari fırsatlarını Türk yatırımcısının değerlendirilmesiyle çok daha derinleşmesini ve ilerlemesini istediklerinin altını çizdi.  
ÖZDAĞ: BİZLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ise “Bosna’nın gönlümüzdeki yeri çok ayrı” diyerek başladığı konuşmasında iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin önümüzdeki dönemde ekonomik ilişkilere daha fazla katkı sunmasını ümit ettiğini vurgulayarak, “Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2014 yılında 493,8 ve 2015 ilk 10 aylık dönemde 460 milyon ABD Dolarına ulaşmış olmasına rağmen, iki ülke arasında var olan tarihi ve sosyo-kültürel münasebetlerin ikili ticari ve ekonomik ilişkilerde yeterince yansıma bulamadığını söyleyebiliriz. Türkiye, Bosna Hersek toplam ihracatının %2,7’si ithalatının %3,6’sını karşılamaktadır. TÜİK verilerine göre Kocaeli’den Bosna Hersek’e yaklaşık 5 milyon dolarlık ihracat, 10 milyon dolarlık ithalat yapılmıştır. Görüldüğü üzere rakam çok düşük ve artırmak adına bizlere önemli görevler düşmektedir” ifadelerine yer verdi. 
BOSNA’YA İŞ PROGRAMI 
Toplantı sonunda özellikle tarım hayvancılık, makine, kimya, ağaç ve yan ürünleri, bilişim konularının üzerinde duran oda üyeleri, en kısa zamanda Kocaeli Ticaret Odası ile BİGMEV’in koordinasyonunda Bosna Hersek’e bir iş programı düzenleyerek Bosnalı firmalarla birebir görüşme gerçekleştirme ve saha incelemelerinde bulunma kararı aldı.

Son Güncelleme: 23.12.2015 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38