Kocaelililer at ile bu merkezde tanışacak

Çınarlıdere Atlı Eğitim Merkezi, doğa ile iç içe bir mekanda çocukları ve yetişkinleri at ile tanıştırıyor

Kocaelililer at ile bu merkezde tanışacak

Çınarlıdere Atlı Eğitim Merkezi, doğa ile iç içe bir mekanda çocukları ve yetişkinleri at ile tanıştırıyor

11 Nisan 2016 Pazartesi 16:27
Kocaelililer at ile bu merkezde tanışacak

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Orta Asya’dan başlayan, Türklerin tarih ve kültüründe özel bir yeri olan atları vatandaşlarla buluşturmak amacı ile Derince İlçesi’nde Atlı Eğitim Merkezini hayata geçirdi. Muhteşem doğası ile cezbeden Çınarlıdere Mesire alanında kurulan bin 350 metrekarelik alanda, çocuklar ile yetişkinler hem atlara biniyor hem de atlarla ilgili bilgi ediniyor. Merkezin koordinatörlüğünü ise Türkiye’nin en genç bayan antrenörü (16) ünvanı bulunan Fatma Onan yürütüyor.

 

1000 METRE KARE EĞİTİM ALANI

Büyükşehir Belediyesi Çınarlıdere Atlı Eğitim Merkezi, Kocaelililerin günlük hayatlarından uzaklaşarak atları eğlenceli ve bilgilendirici şekilde tanıma fırsatı sunuyor. Atlı Eğitim Merkezi özellikle at sevgisini aşılamak için hizmet veriyor. Merkezde 1000 metre kare açık manej (Atlı eğitim alanı),  350 metre kapalı alan bulunuyor. Kapalı alanda atlar için her türlü imkanlar seferber edilmiş. Geniş ve bakımlı 7 at evinin bulunduğu kapalı alanda seyis odası, malzeme temizleme odası, atların yiyeceklerinin bulunduğu depo, at malzeme odası gibi çok kullanışlı bölümler mevcut.

 

MİDİLLİ, SHETLAND, HAFLİNGER

Özel bir mimari ile inşa edilmiş Atlı Eğitim Merkezi’nde 1000 metre kare alanlık açık manej adı verilen atlı eğitim alanı da bulunuyor. Özel kumla serili manejde eğitmenler nezaretinde atlara biniliyor. Merkezde minikler için Midilli, Shetland türü binekler bulunurken büyükler için Haflinger türü at ile biniş eğitimi yapılıyor. Eğitmenler biniş eğitimi sırasında at ile ilgili genel bilgiler verirken, bakım, beslenme, davranış gibi konularda merkeze gelen konuklara teknik detaylar sunuyor.

 

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ BAYAN ANTRENÖRÜ

Büyükşehir Belediyesi Atlı Eğitim Merkezi koordinatörlüğünü Türkiye’nin en genç bayan antrenörü ünvanı(16) bulunan Fatma Onan yürütüyor. Türkiye Binicilik Federasyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen kursu birincilikle bitiren Fatma Onan, “ Büyükşehir Belediyesi olarak ilk önce insanları at ile tanıştırıyoruz. İlerleyen zamanda at kültürünü daha ayrıntılı şekilde aktarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Son Güncelleme: 11.04.2016 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38