Milli Kuruluşlar'dan Fehmi Rasim Çelik 'e ziyaret

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği (KMKB) İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik 'i ziyaret etti.

Milli Kuruluşlar'dan Fehmi Rasim Çelik 'e ziyaret

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği (KMKB) İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik 'i ziyaret etti.

02 Şubat 2016 Salı 11:13
Milli Kuruluşlar'dan Fehmi Rasim Çelik 'e ziyaret
Ziyarete KMKB adına dönem sözcüsü İzmit Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir, Kocaeli Aydınlar OcağıBaşkanı Av. Ruhittin Sönmez, Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Taylan Katak, Çekül VakfıKocaeli Temsilcisi Numan Gülşah ve Yesevi Ocağı Dernek Başkanı Engin Sönmez katıldı.

Ziyaretin konusu Milli Eğitim camiasında haksız ve hukuka aykırı bir şekilde görevden alınan müdür ve müdür yardımcıları idi.


Mağdur yöneticiler hukuk yoluna başvurmuş, dava süreçlerinde görevden alma işlemlerinin hukuka aykırı olduğu mahkeme kararlarıyla kesinleşmişti. Hukuken, İdare gecikmeksizin mahkeme kararlarını uygulamaya mecbur olduğu ve bu sürenin hiçbir şekilde 30 günü geçemeyeceği açık olduğu halde kararlar uygulanmamış ve mağdur yöneticiler görevlerine iade edilmemişti.


KMKB yetkilileri, “yapılan haksızlığın bir an evvel telafi edilmesi ve mahkeme kararlarının derhal uygulanmasını” talep ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik “mahkeme kararlarını uygulamamanın söz konusu dahi olamayacağını, ancak idari davaları kazanarak işlemin İptali kararını alan yöneticiler için ‘iptal edilen işlemden önceki hukuki durumun geri gelmesi’ ibaresini davacı yöneticilerin müdür/ müdür yardımcısı değil ‘öğretmen’ statüsüne döndürülmesi şeklinde yorumlayıp uyguladıklarını” anlattı.


“Bu durumda yeni yönetmeliğe göre yapılan değerlendirme ile 75 puan üstünü alanlar müdür/ müdür yardımcısı yapıldı” dedi.

KMKB yetkilileri böyle bir yorumun hukuku arkadan dolanmak anlamına geldiğini ve kabul edilemeyeceğini; zatenMilli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliğinin 11.01.2016 tarihli raporunda da “mağdur yöneticilerin en geç 30 gün içinde eski görevleri olan müdür/ müdür yardımcısı görevlerine iade edilmesi gerektiği” görüşünü açıkladığını hatırlattılar.


İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik “hukuk müşavirliğinin bu görüşü henüz bakanlık görüşü olarak bize yazı ile bildirilmedi. Eğer Bakanlık bu görüşü benimser ve bize ‘davacıları yöneticilik görevlerine iade edin’ derse biz bunu uygularız.”

“Ayrıca Bakanlıktan böyle bir yazının gelip gelmeyeceğini veya ne zaman geleceğini bilemeyiz. Bunun için göreve iade talepleri gelince biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığa nasıl bir uygulama yapacağımızı yazı ile sorduk” dedi.


KMKB yetkilileri “Bakanlığın yorumlarıyla süreç uzatılmaktadır, fiilen 30 günlük sürede mahkeme kararları uygulanmamış olmaktadır” dediler.

Bu tavrın suç teşkil ettiği, Anayasa ve yasalara göre Milli Eğitim Müdürlüğü ve üst amirlerinin şahsi olarak da cezai ve hukuki sorumlu olduğunu” hatırlattılar.


Sadece kamuda değil , yaşamın her alanında yaşanan ötekileşmeye dikkat çeken KMKB yöneticileri ; Hayatın her alanında hissedilen ötekileşme , toplumu birbirinden uzaklaştırmıştır , ve endişemiz odur ki aynı dinden , aynı dilden olan insanlar birbirinden nefret eder boyuta gelmek üzeredir. Bizler kamu yararına hizmet veren iradesi hiçbir menfaate ipotekli olmayan ,  Tek gayesi Devletine ve Milletinin "tamamına" sadaketle hizmet olangerçek vatansever aydınlar ve dernekler olarak yanlışı önceden görüp uyarmakla mükellefiz.


Çıkarları üst seviyede korunanların , yaşantısında olumlu gelişme olanların , hakkından fazlasını elde edebilenlerin , kapasitesinden daha üst seviyelerde görev yapanların bu durumun farkına varmak istememeleri normalleşmenin mümkün olamayacağı endişesi oluşturmaktadır. Terör yüzünden son 35 yılın en sancılı dönemlerini yaşadığımız bu günlerde birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var , Devletimizin bünyesinde fazlaca var olan vasıflı ve nitelikli  idarecilere görevleri iade edilerek en önemli sorunumuz olan eğitim alanında önemli aşamalar katedilebilir diyen KMKB yöneticileri , inşallah Adaletle hükmedileceği , her işin ehline verileceği günlerin arzusundayız diyerek taleplerini dile getirdiler.


Son Güncelleme: 02.02.2016 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38