Mühendis adayları teknik gezilerle Kocaeli’ni tanıyor

Uluslararası Öğrenci Birimi’nin düzenlediği teknik gezilerle, ilimizdeki misafir öğrenciler sanayi kuruluşlarını tanıma fırsatı buluyor

Mühendis adayları teknik gezilerle Kocaeli’ni tanıyor

Uluslararası Öğrenci Birimi’nin düzenlediği teknik gezilerle, ilimizdeki misafir öğrenciler sanayi kuruluşlarını tanıma fırsatı buluyor

08 Şubat 2016 Pazartesi 13:30
Mühendis adayları teknik gezilerle Kocaeli’ni tanıyor
Kocaeli büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Uluslararası Öğrenci Birimi ilimizdeki misafir öğrencilerin her konuda yanında olmaya devam ediyor. Kocaeli’nde üniversite eğitimi gören uluslararası öğrenciler ilimizdeki büyük sanayi kuruluşlarına yapılan teknik gezilerle yeni tecrübeler ediniyor. Mühendislik fakültesi öğrencileri, üniversiteden mezun olduktan sonra, atılacakları iş hayatında kendilerini nelerin beklediğini görme fırsatı buldu.

 

İZAYDAŞ’I ZİYARET ETTİLER

Mühendislik fakültesinden yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu ile yapılan ziyarette öğrencilere yetkililer tarafından İZAYDAŞ’I tanıtan genel bir sunum yapıldı. Yapılan sunumun ardından konunun uzmanları, öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplandırdı. Öğrencilerin en çok merak ettikleri soru İZAYDAŞ’ın ne iş yaptığı oldu. Evsel atıklar, kimyasal atıklar, atık depolama, atıklardan enerji üretimi konusunda deneyimlerini paylaşan yetkililer, öğrencilerin meraklarını bir nebze olsun gidermiş oldu.  İZAYDAŞ’ın Kocaeli’ne ve Türkiye’ye olan katkıları, geri döşüm hakkında detaylı bilgilerin edinildiği teknik gezide öğrenciler edindikleri yeni tecrübelerle kurumdan ayrıldılar.

 

FORD OTOSAN ZİYARETİ

Yaklaşık on yıldır Gölcük ilçemizde faaliyet gösteren Ford Otosan fabrikasına gerçekleştirilen ziyarette Kocaeli Üniversitesi’nde çeşitli mühendislik fakültelerinde okumakta olan uluslararası öğrenciler katıldı. Öğrencilere önce fabrika hakkındaki teknik detaylardan oluşan bir sunum yapıldı. Yapılan gezide uluslararası öğrencilere, fabrikanın Endüstri Mühendisleri Ekip Lideri Ferdi Bozan eşlik etti. Merak ettikleri konuları detaylı bir şekilde öğrenme fırsatı bulan öğrenciler fabrikanın üretim sahalarını da gezdi. Ford Otosan da yapılan gezide öğrenciler, üniversitede teorik olarak gördükleri bilgilerin pratikteki halini görme imkânı buldu. Uluslararası öğrenci birimi, önümüzdeki günlerde yapacağı teknik gezilerle ilimizdeki büyük sanayi kuruluşları ile misafir öğrencileri buluşturmaya devam edecek.

 


Son Güncelleme: 08.02.2016 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38