Ordu ve Libya itfaiye personeli sertifikasını aldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Libya -Trablus itfaiye personelinin eğitimini tamamlayan Kocaeli İtfaiyesi, konuk itfaiyecilere sertifikalarını verdi

Ordu ve Libya itfaiye personeli sertifikasını aldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Libya -Trablus itfaiye personelinin eğitimini tamamlayan Kocaeli İtfaiyesi, konuk itfaiyecilere sertifikalarını verdi

01 Eylül 2014 Pazartesi 11:32
Ordu ve Libya itfaiye personeli sertifikasını aldı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliği ile gerçekleştirilen temel itfaiyecilik eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden 20 kişilik, Libya-Trablus’tan da 5 kişilik itfaiye personeline Kocaeli İtfaiyesi tarafından eğitim verildi. Teorik ve uygulamalı olarak eğitimleri gerçekleştirilen itfaiye erlerine İmperyal Otel’de düzenlenen programla sertifikaları verildi.  

İTFAİYE HER AN HAZIR

Sertifika programına İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Hamza Bakkal, AFKOM Müdürü Ömer İslamoğlu ve itfaiye erleri katıldı. Programda konuşan İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara itfaiyeciliğin kutsal bir meslek olduğunu belirtti. Daire Başkanı Kara, “Yangında, depremde, trafik kazalarında itfaiye her an olaylara müdahale için hazır bekliyor. Kocaeli, Türkiye’nin adeta şah damarı. Demiryolu, karayolu ve deniz yoluyla risk taşıyan bir şehir. Burada çok çeşitli olaylarla karşılaşmamız mümkün” dedi. 

42. GRUP

2010 yılı temmuz ayından bu yana devam eden eğitimlerde yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce itfaiye eri eğitim görerek sertifika aldı. İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi’nin (KOBİTEM) uygulama platformunda gerçekleştiren eğitimler kapsamında 42. Grup eğitimini aldı. Eğitimler İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. İtfaiyecilere yangın, deprem, trafik kazası, yüksek ve alçaktan kurtarma, kimyasal madde gibi konularda eğitim veriliyor. Eğitimlere bugüne kadar 11 ülkeden yabancı 65 itfaiyeci katıldı.   

750 DERECEDE EĞİTİM

Eğitim alan itfaiyeciler, konteynerde oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü. İtfaiye erleri duman simülatöründe parafin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri de öğretildi.

Son Güncelleme: 01.09.2014 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38