Polisi vuran zanlıya 48 yıl istendi

Hakkında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan ve polis memuru Edem Ceylan’ı silahla bacağından yaralayan firari Emre Karabacak için mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı sanığın yedi ayrı suçtan toplam 48 yıl ceza almasını istedi

Polisi vuran zanlıya 48 yıl istendi

Hakkında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan ve polis memuru Edem Ceylan’ı silahla bacağından yaralayan firari Emre Karabacak için mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı sanığın yedi ayrı suçtan toplam 48 yıl ceza almasını istedi

04 Kasım 2015 Çarşamba 12:59
 Polisi vuran zanlıya 48 yıl istendi
Geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen olayda çeşitli suçlardan hakkında yakalama kararı bulunan Emre Karabacak isimli şahıs İzmit Öğretmen Evi mevkiinde bir polis memurunu bacağından yaralamıştı. Sonrasında bir araç ile olay yerinden kaçan Karabacak emniyet güçleri tarafından yakalanmıştı. Olayın ardından Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın görülmesine devam edildi. Sanık Emre Karabacak 2. Ağır ceza Mahkemesi’ndeki davası devam ederken, bir önceki suçundan dolayı kesilmiş cezasını yatmak için kapalı cezaevinden çıkartılıp gönderildiği açık cezaevine gitmeyerek firar etti. Dosyanın dördüncü duruşmasında firar eden şahısın yakalanması için karar çıkartılmıştı ancak beşinci duruşmada sanığın hala yakalanamadığı ve kendisinden haber alınamadığı görüldü. Şikayetçi Edem Ceylan’ın ve şikayetçi Tolga Odacı’nın katıldığı duruşmada Cumhuriyet Savcısı mütalaasını verdi.
 
BİRÇOK SUÇTAN HÜKÜM GİYECEK
Cumhuriyet Savcısı firari sanık Karabcak’ın; görev yapan memuru ateş etmek suretiyle zincirleme birden fazla direnmek suçundan 6 ay ile 4 yıl 6 ay arasında hapis cezası, Mete Arışan ve Ramazan Güven’e yönelik kişiyi silahla tehdit ederek hürriyetinden yoksun kılma suçundan 1 yıl ile 7 yıl altı ay yıl arasında hapis cezası, Ümit Atılan’a yönelik silahla tehdit ederek kişiyi tehdit etme suçundan 1 yıl ile 7 yıl 6 ay arasında hapis cezası, sahte nüfus cüzdanı oluşturtmak ve kullanmak suçundan 2 yıl ile 7 yıl 6 ay arasında hapis cezası, silah ile cebir ve tehdit suçundan 2 yıl ile 14 yıl arasında hapis cezası polis memuruna iftira suçundan 1 yıl ile 4 yıl arasında hapis cezası ve ruhsatsız silah taşıma suçundan 1 yıl ile 3 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Savcının yedi kalemde istediği cezalar toplamda en alt 8 yıl 6 ay en üst 48 yıl hapis cezasına tekabül ediyor. Mütalaanın ardından, sanık Emre Karabacak’ın müdafii Av. Çiğdem Eren, savunma için ek süre talep etti. Avukatın talebini kabul eden mahkeme heyeti, savunma hazırlanması için duruşmayı 17 Kasım tarihine erteledi.

Son Güncelleme: 06.11.2015 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38