Romanlar, KO-MEK İle Tiyatro Yeteneğini Keşfetti

KO-MEK kursiyeri Sezer Üne, Büyükşehir Konservatuar’ında Tiyatro bölümünü kazandı

Romanlar, KO-MEK İle Tiyatro Yeteneğini Keşfetti

KO-MEK kursiyeri Sezer Üne, Büyükşehir Konservatuar’ında Tiyatro bölümünü kazandı

28 Nisan 2014 Pazartesi 10:30
Romanlar, KO-MEK İle Tiyatro Yeteneğini Keşfetti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), Kocaeli’nde vatandaşlara bir yandan meslek kazandırarak istihdam sağlarken bir yandan da yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı oluyor. KO-MEK, roman vatandaşlarımızın yoğunlukta yaşadığı yerlere açtığı kurs merkezleri ile onların da bu imkânlardan yararlanmasını sağlıyor. KO-MEK Maria Anne Kurs Merkezi’nde açılan tiyatro eğitimine büyük ilgi gösteren romanlardan Sezer Üne, Büyükşehir Konservatuarının Tiyatro bölümüne sınavları geçerek girmeye hak kazandı.

 

KO-MEK’LE BİR ADIM ÖNDESİN

Kocaeli genelinde açtığı 43 kurs merkezi ile büyük bir eğitim kurumu olan KO-MEK, Roman vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Tüm Türkiye tarafından müziğe olan yetenekleri bilinen Romanlar, KO-MEK’le tiyatro yeteneğini de keşfettiler. Tiyatro kursuna yoğun ilgi gösteren Roman kursiyerlerden Sezer Üne, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürlüğü’nün Tiyatro Bölümü sınavlarına girerek konservatuara katılmaya hak kazandı.  Üne, “KO-MEK’le bir adım öndeyiz” dedi.

 

ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ HAYALİMDİ “TİYATRO”

KO-MEK Maria Anne Tiyatro Kursiyeri Sezer Üne, “KO-MEK kurslarına tiyatro adına bir şeyler öğrenme amacıyla geldim. Zaten çocukluğumdan beri de tiyatroyu seviyordum. Önceden insanlara ufak ufak komiklikler yapmaya çalışıyordum. KO-MEK’te kursa başladıktan sonra drama, pandomin gibi daha profesyonel şeyler öğrenmeye başladım” dedi.  Gelecekteki hedeflerinden de bahseden KO-MEK Kursiyeri Üne, “Öncelikle çok iyi bir tiyatro oyuncusu olmak istiyorum.  Eğer bunu başarabilirsem, sonrasında da tiyatro eğitmeni olmak istiyorum” dedi.

 

KO-MEK SAYESİNDE SINAVI KAZANDIM

KO-MEK’te eğitimlere başladıktan sonra tiyatro yeteneğinin üzerine gitmeye karar verdiğini söyleyen Sezer, “ Kursa başladıktan sonra tiyatroyu daha da çok sevmeye başladım. Nagehan hocamız bize sınavdan bahsetti. Sınavda birçok şey yaptık. Doğaçlama, ses ritimi, şiir okuma gibi şeyler yaptık.  Daha önce KO-MEK’te hocamız sayesinde sınavda nelerle karşılaşabileceğimizi biliyorduk. Sonuçta 600 kişi içinde kazananlardan biri ben oldum. Sınavı kazanmamda KO-MEK kurslarının ve değerli hocamın emeği çok büyük oldu” dedi.

 

MÜZİK KANIMIZDA VAR

Tiyatroda bir adım yukarı çıkan Sezer Üne, “Müzikle de alakalıyım. Darbuka çalabiliyorum. Müzik yeteneği romanların kanında var. Ama tiyatro benim çocukluğumdan gelen bir aşk. KO-MEK kursu sayesinde çocukluğumdan gelen bu hevesi pekiştirdiğim için çok mutluyum” dedi.

 

USTA ÖĞRETİCİSİNDEN BÜYÜK ÖVGÜ

KO-MEK Usta Öğreticisi Nagihan Zengin, kursiyerinden övgüyle bahsederek, “Sezer, tiyatro konusunda çok yetenekli ve sevdiğim bir öğrencim. Burada yaklaşık 3-4 ay eğitim gördü. Eğitimden tutun iş, sağlık, aile vs. biz burada onlara aslına bakarsanız bir eğitmenden çok yaşam koçluğu yapıyoruz. Ve burada öğrencilerimizle çok güzel bir ortam fırsatı bulduk. Bütün kursiyerlerimiz büyük emek veriyorlar öğrenmek için, Sezer’de bunun önünü çekenlerden bir tanesiydi. Konservatuar’ın sınavına hazırladık. Sezer, başarılı oldu. Yolun daha çok başında ama 4 yıllık konservatuar eğitimi onun için büyük bir avantaj oldu” dedi.

 

Son Güncelleme: 28.04.2014 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38