banner28
banner23
banner36

Sokak hayvanları koruma altında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak hayvanlarının can güvenliğini koruma altına alıyor ve onlara yönelik önemli bir hizmetin mimarlığını yapıyor

Sokak hayvanları koruma altında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak hayvanlarının can güvenliğini koruma altına alıyor ve onlara yönelik önemli bir hizmetin mimarlığını yapıyor

08 Ekim 2014 Çarşamba 11:10
Sokak hayvanları koruma altında
 Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nin yürüttüğü tüm bu çalışmalara ek olarak uzman ekip kontrolünde yapılan mobil arama ekipleri de periyodik olarak sokak sokak gezip başı boş hayvanları topluyor.  Tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemlerinin ardından hayvanlar tekrar güvenli bir şekilde bırakılıyor ya da sahiplendiriliyor. 

KISIRLAŞTIRMA VE AŞILAMA

Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından bu yana 33 bin 219 sokak hayvanının aşılanma ve kısırlaştırılma işlemlerini gerçekleştirdi. Bu şekilde hem hayvanlar hem de insanlar bulaşıcı hastalıklardan korunmuş oldu. 

3 BİN 226 SOKAK HAYVANI SAHİPLENDİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm bu çalışma ve projeyi üretmesinin ana amacı ise sokak hayvanlarının sahiplendirilebilmesi. Merkeze geçici bakım evi denmesinin öncelikli nedeni de bu. Sokak hayvanları aşı ve tedavileri yapıldıktan sonra sıcak yuvalarında onları sahiplenecek kişileri bekliyor.  Büyükşehir sahiplenilen hayvanların tüm bakım ve tedavisini ücretsiz olarak üstleniyor. Şu zamana kadar 3 bin 226 hayvan sahiplendirildi. 

SOKAK HAYVANLARI YEM PATİLERDE DOYUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, sokak hayvanlarının gıda ve su ihtiyacını karşılamak için Yem pati projesini devreye soktu. 10 ilçede bulunan yem istasyonları özellikle ağır kış şartlarında yaşayan hayvanların aç kalmasını önlüyor. Yem Pati adı verilen mama makinelerinde su hiç tükenmezken yem kontrolleri de mobil ekip tarafından periyodik olarak yapılıyor. Mama istasyonları paslanmaz, yosunlanmaz ve ısıyı da stabil tutabiliyor. Sensörler ve güneş enerji sistemi ile otomatik ve doğa dostu özellik taşıyan makinelerde otomatik kilit sistemi bulunuyor. Termosifon özellikli ve izolasyonlu makinede, kuru mamanın dışarıdan azaldığını gösteren bir gösterge bulunuyor. 

EĞİTİME ÖNEM VERİLİYOR

Her alanda eğitimi öncelikli tutan Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda da hassas davranıyor. Gerek kurum içi gerekse kurum dışı bu alanla ilgili kişiler bilgilendiriliyor. Kurum içi personele, sivil toplum kuruluşlarına, gönüllülere ve petshop sahiplerine hayvanların bakımı ve rehabilitasyonu konusunda eğitimler veriliyor.

KANDIRA DA 170 DÖNÜMLÜK TESİS

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından son olarak geçtiğimiz günlerde,  Tam donanımlı olarak hizmet veren bakım merkezi Kandıra’da Cezaevi’ne yakın bir bölgede 170 dönüm alan üzerine kuruldu. Yaralı ve bakıma muhtaç hayvanlar bu merkezde iyileştiriliyor. Kompleks halindeki yapının içerisinde 3 adet postoperatif (ameliyat sonrası binası), 1 adet ameliyathane, 1 adet karantina, 1 adet uyuz ünitesi, 1 adet işçi binası, 1 adet de kafeterya binası yer alıyor. 

20 ADET MÜŞAHADE ODASI

Karantina ünitesi 20 adet müşahede odası, mama odası ve bulaşıkhaneden oluşurken, uyuz ünitesinde 20 adet müşahede odası, mama odası ve gezinti bahçeleri yer alıyor. Merkezde ayrıca işçi binası, personel odaları, soyunma odaları, duş ve tuvaletler, yemekhane, mekanik odası, malzeme odaları ve çamaşırhaneler de bulunuyor. Merkezde birer adet de konferans salonu ve kafeterya yer alıyor. 

SAĞLIK BİRİMLERİ

Ameliyat sonrası binası bulaşıkhane, mama odası, müşahede odaları ve bahçe gezinme alanlarından oluyor. Bina içerisinde zeminler ve duvarlar seramik kaplama yapıldı. Ameliyathanede ise ilk kabul, ön muayene, mama odaları, 40 adet müşahede kısmı, veteriner hekim odası, röntgen odası, yıkama ve kurutma odası, ecza odası ve operasyon odaları bulunuyor.

Son Güncelleme: 09.10.2014 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38