STM’de tüm hizmetler ücretsiz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sivil Toplum Merkezi(STM)’nde ilimizde faaliyet gösteren tüm dernekler toplantılarını ücretsiz olarak yapabiliyor

STM’de tüm hizmetler ücretsiz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sivil Toplum Merkezi(STM)’nde ilimizde faaliyet gösteren tüm dernekler toplantılarını ücretsiz olarak yapabiliyor

29 Eylül 2014 Pazartesi 11:09
STM’de tüm hizmetler ücretsiz
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sivil Toplum Merkezi(STM)’nde ilimizde faaliyet gösteren tüm dernekler toplantılarını yapabiliyor. Kocaeli Fuarı içerisinde ve Gebze’de olmak üzere 2 adet Sivil Toplum Merkezi’nden bugüne kadar 276 bin 416 kişi yararlanırken, toplamda 6 bin 792 toplantı yapıldı. Halen ilimizde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 2 bin 867 dernek bulunuyor. İlimizde faaliyet gösteren tüm derneklerin toplantılarını rahatlıkla yapabileceği Sivil Toplum Merkezi, tüm hizmetlerini ücretsiz olarak veriyor. 

HER GEÇEN GÜN İLGİ ARTIYOR

İzmit fuarı içinde 2011yılının eylül ayında faaliyete geçen Sivil Toplum Merkezi’nde ilk 4 ayda 142 toplantı yapıldı ve 7 bin 898 kişi bu toplantılara katıldı. Her geçen gün artan bir ilgiyle karşılaşan STM’de 2012 yılında bin 613 toplantı yapılırken, bu toplantılara 58 bin 884 kişi katıldı. 2013 yılında ise toplantı sayısı 3 bin 27’ye, STM’den yararlananların sayısı ise 124 bin 46 kişiye çıktı. 2014 yılının ağustos ayı itibariyle de 2 bin 154 toplantıya 96 bin 476 kişi katıldı.

KOCAELİ’DE 2 BİN 867 DERNEK VAR

Öte yandan ülkemizde 98 bin 692 dernek bulunuyor. Bu sayı İngiltere’de 263 bin 136, ABD’de 1 milyon 580 bin 436, Almanya’da 580 bin 298. Ülkemizde kurulan toplam dernek sayısı 247 bin 614 olarak belirtilirken, halen faal dernek sayısı ise 98 bin 692. İstanbul da 19 bin 734, Ankara da 9 bin 406, İzmir’de 3 bin 980, Bursa’da 2 bin 867, Kocaeli’de ise 2 bin 867 dernek bulunuyor. Kocaeli, ülke genelinde dernek sayısı itibariyle 5. sırada yer alıyor. 

İZMİT VE GEBZE’DE STM’LER VAR

Toplumsal duyarlılığın bir göstergesi, demokrasi kültürünün ve ortak karar almanın önemli bir parçası olan sivil toplum örgütleri, kurulan dernekler ile faaliyetlerini yürütüyor. Dernekler vasıtasıyla örgütlenen vatandaşlar, toplantı ve organizasyonlarını Kocaeli’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu İzmit ve Gebze ilçelerindeki Sivil Toplum Merkezleri’nde yapabiliyor. 

10 SALONDA TOPLANTI VAR

Kocaeli Fuarı içerisindeki STM’de farklı büyüklüklerde 10 adet toplantı salonu bulunuyor. 2 bin metrekare kapalı alana sahip merkezin tüm toplantı odalarında projeksiyon cihazı ve perde mevcut. Merkezde dernekler kablolu ve kablosuz internet, bilgisayar, yazıcı ve fotokopi makinelerinden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Sivil toplum örgütleri evrak ve malzemelerini bırakmak üzere, anahtarı kendilerinde bulunan dolabı kullanabiliyor. Kendilerine tahsis edilen odayı ofis olarak da kullanabilen sivil toplum örgütlerine ücretsiz proje danışmanlık hizmeti de veriliyor. Toplantılarda çay ve su ikramının ücretsiz olduğu Sivil Toplum Merkezi’nde küçük toplantılarda kuru pasta ikramı da yapılıyor. 

GEBZE SİVİL TOPLUM MERKEZİ DE HAREKETLİ                                    
Bin 275 metrekare kullanım alanına sahip Gebze Sivil Toplum Merkezi’nde 7 adet toplantı ve eğitim salonu bulunuyor. Aynı anda 275 kişinin eğitim ve toplantı yapabileceği şekilde dizayn edilen merkezin tüm salonlarında klima, projeksiyon cihazı, perde, yazı tahtası ve dizüstü bilgisayar mevcut. 28 Şubat 2014 tarihinde açılan Gebze Sivil Toplum Merkezi’nden, bugüne kadar 23 sivil toplum kuruluşu, 7 resmi kurum ve 3 Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi birimi olmak üzere toplam 33 kullanıcı faydalandı. Toplamda 259 toplantı yapılan merkezdeki toplantılara 9 bin 404 kişi katıldı.

SANAYİ ODASI DA TERCİH EDİYOR                                                   
İlimizdeki sanayi ve ticaret odaları da STM’nin imkanlarından yararlanıyor. Son olarak Kocaeli Sanayi Odası’na bağlı firma çalışanları da AFAD ve Kosano ortaklığıyla verilen ‘’Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik Eğitimi (SEVESO III)’ni İzmit’teki Sivil Toplum Merkezi’nde aldı. 65 kişinin 2 grup halinde eğitim aldığı Sivil Toplum Merkezi, ilimizde faaliyette bulunan her türden dernek ve sivil toplum kuruluşuna sürdürülebilir ve kaliteli hizmet veriyor.

Son Güncelleme: 29.09.2014 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38